dinsdag, februari 27, 2024

De 16 populairste artikelen van 2016 op This Is Our House (#2)

-

Home » Uncategorized » De 16 populairste artikelen van 2016 op This Is Our House (#2)

Het eerste volle kalenderjaar van This Is Our House zit er op. 2016 was het jaar waarin we op eigen benen kwamen te staan (gevierd met een mooi feestje in en met de Effenaar), waarin ons team werd versterkt met een paar fijne nieuwe huisgenoten en we startten met This Is Our House Live. Maar vooral waren we in de weer met het maken van content voor jullie. Gelukkig viel die vaak in de smaak. In 2 delen serveren we je de 16 meestgelezen items van 2016. Vandaag de 8 absolute toppers van afgelopen jaar.

 

>> Zie ook deel 1 <<

8. Extrema Outdoor

Festival wordt meerdaags in Wanroij: ‘Exclusiviteit terug’

Ze hielden het lang spannend. Maar het boek van het oudste dancefestival van het zuiden gaat niet dicht, Extrema Outdoor krijgt gewoon een nieuw hoofdstuk. Na 21 jaar Aquabest vertrekt Extrema naar vakantiepark De Bergen in Wanroij. Daar waar het eerder dit jaar al succesvol neerstreek met Mandala. Ook XO wordt daar, net als in België, een meerdaags festival.

Extrema Outdoor

7. De Tijdmachine

‘Hardstyle zoals hardstyle bedoeld was’

De Tijdmachine debuteerde in september in Eindhoven. Het werd meteen de grootste editie ooit. “Dit is waar ik van heb gedroomd”, vertelde Jeroen Sijtsma van organisator Lose Your Mind in een interview met This Is Our House. “Mensen moeten bij het horen van die oude hardstyle-tracks terug denken aan feesten waar ze vroeger zijn geweest. Herinneringen ophalen.”

6. JoeySuki

EDM-talent over zijn ultieme drop: na burn-out werd hij dj-coach

Voor de buitenwereld oogt het bestaan van een top-dj als een aaneenschakeling van blinkende rollercoasters en privéjets. Steeds vaker krijgen we ook een keerzijde van het ‘succes’ te zien. Onlangs brachten we nog het dramatische verhaal van D-wayne uit Eindhoven, in juni voorafgegaan door dat van Tilburger JoeySuki, die na een burn-out stopte als professioneel dj. Als artist coach behandelt hij nu tal van bekende en onbekende oud-collega’s.

5. FeestDJRuud

Van Solar tot Mallorca: zijn 11 gekste stations 

Zijn confettikanonnen zullen voor altijd zwijgen. Maar wat hebben ze veel vreugde over jullie uitgestort. Samen met FeestDJRuud keken we vlak voor zijn afscheid terug naar zijn 11 meest maffe, bijzondere momenten uit zijn knallende carrière. Twee delen vol feestvreugde (en ook een enkele mindere momenten), die het hele land doorgingen. Van de kroegen in Breda, via Solar Weekend en de Zwarte Cross tot Tomorrowland.

(en inmiddels een nieuwe weg ingeslagen als DOLF)

FeestDJRuud

4. Clubscene Eindhoven

Rake klappen voor Lichtstad

Onlangs was er weer een lichtpuntje over de Lichtstad te melden, met de opening van pop-up-club De Bron in Eindhoven. Maar wat heeft de clubscene het zwaar te verduren in Eindje de Gekste. Na onze primeur over de sluiting van Arcade, op dat moment het enige nog overgebleven house/technohonk in de vijfde stad van het land, kreeg clubbend Eindhoven nog hardere klappen te verduren toen bleek dat een aantal andere, semi-permanente locaties ook stopten.

3. WiSH Outdoor

Hoe een dorpsfeestje zich ontwikkelde tot festival van formaat

WiSH Outdoor vierde dit jaar zijn 10e verjaardag. Dat was voor ons reden genoeg om eens in de historie van dit zuidelijke pareltje te duiken. We deden dit samen met de organisatie aan de hand van enkele cruciale punten in het verleden. Een mooi verhaal ontvouwde zich, waarin we zelfs zagen dat de politie meehielp met de promotie van het festival.

WiSH Outdoor Italy

2. Club Zino Tilburg

Icoon keert terug: mét live muziek, zonder afters

Het merk Zino was nooit weg (festival, reizend party-concept). Maar inmiddels al weer bijna een jaar geleden keerde ook de club Zino terug, in een nieuwe gedaante. Op de plek waar eind 2009 de (vooral in de ochtend) drukbezochte dancezaak in Tilburg afbrandde, opende Zino Live. Opnieuw een primeurtje op onze website, en die ging flink rond.

1. Intents Festival

Evenement in Oisterwijk blinkt uit in thema’s en vernieuwing

Onze absolute knaller van 2016. We kregen een uniek kijkje in het creatieve proces achter Intents Festival en daar maakten we jullie gelukkig blij mee. Met een klein team stampen ze daar in Oisterwijk ieder jaar een ‘intens’ festival uit de grond. De conclusie? Intents festival blinkt uit in thema’s en vernieuwing. En daar was niets van gelogen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

This Is Our House heeft nieuwe website: TIOH.nl

De oplettende lezers onder jullie hebben het vast al gezien: This Is Our House is verhuisd! Vanaf heden zijn...

TIOH’s Electronic Music Challenge: Beluister de playlist!

This Is Our House bestond op 1 juli 2020 exact 5 jaar! In de aanloop naar onze verjaardag hebben...