Interview met DJ Brooks

Goedemiddag, Brooks! Bedankt dat je vandaag bij ons bent. Laten we beginnen bij het begin. Kun je ons iets vertellen over je eerste stappen in de muziek?

Brooks: Zeker! Mijn passie voor muziek begon al op jonge leeftijd. Ik experimenteerde thuis met verschillende geluiden en beats, en het was eigenlijk meer een hobby. Het werd serieus toen ik mijn eerste DJ-set kreeg en begon met het spelen op kleine feestjes. Van daaruit is het allemaal snel gegaan.

Je hebt een indrukwekkende carrière opgebouwd. Wat was het moment waarop je dacht, “nu ben ik echt doorgebroken”?

Brooks: Dat moet wel na mijn samenwerking met Martin Garrix zijn. Nadat mijn nummer werd gespeeld tijdens een van zijn shows, nam mijn carrière een vlucht. Martin heeft me enorm geholpen door me uit te nodigen om samen muziek te maken, wat leidde tot onze track “Byte”. Dat was echt een keerpunt.

Over samenwerkingen gesproken, je hebt gewerkt met grote namen zoals David Guetta. Hoe is het om met zulke iconen samen te werken?

Brooks: Het is ongelooflijk inspirerend. Zowel Martin als David zijn artiesten waar ik altijd naar heb opgekeken. Het zijn niet alleen geweldige producers, maar ook fantastische mentoren. Ze hebben me veel geleerd over het vak, maar ook over de industrie.

Je staat bekend om je unieke stijl. Hoe zou je je muzikale stijl beschrijven?

Brooks: Mijn stijl is een mix van electro house en melodieuze future house. Ik hou ervan om energieke, dansbare tracks te maken die zowel in clubs als op festivals goed werken. Mijn doel is altijd om muziek te maken die mensen bij elkaar brengt en ze een goede tijd geeft.

Wat inspireert je als je muziek maakt?

Brooks: Inspiratie kan overal vandaan komen, maar vooral uit het dagelijks leven. Reizen, ontmoetingen met nieuwe mensen, het ervaren van andere culturen – dit alles voedt mijn creativiteit. Ook luister ik naar veel verschillende genres, wat helpt om mijn horizon te verbreden.

Je hebt opgetreden op enkele van de grootste festivals ter wereld. Hoe bereid je je voor op zulke grote optredens?

Brooks: Het voorbereiden op grote shows vereist veel planning en oefening. Ik probeer altijd een set samen te stellen die niet alleen mijn hits bevat, maar ook verrassingen voor de fans. Het belangrijkste is dat ik me verbind met het publiek en de energie van de menigte voel – dat maakt elk optreden uniek.

Wat was het meest memorabele moment van je carrière tot nu toe?

Brooks: Er zijn veel momenten die ik koester, maar een van de hoogtepunten was toch wel mijn optreden op Tomorrowland. Om daar te staan, op een van de grootste podia ter wereld, en te zien hoe duizenden mensen op je muziek reageren, dat is onbeschrijfelijk.

Tot slot, wat kunnen we in de toekomst van Brooks verwachten?

Brooks: Ik ben altijd bezig met nieuwe muziek en projecten. Fans kunnen meer samenwerkingen en nieuwe tracks verwachten, en natuurlijk veel optredens. Mijn doel is om te blijven groeien als artiest en hopelijk mijn muziek naar nog meer mensen over de hele wereld te brengen.

Bedankt voor dit openhartige gesprek. We kijken uit naar alles wat nog komt!

Brooks: Hartelijk bedankt! Ik waardeer het echt om hier vandaag te kunnen zijn en mijn verhaal te delen. Tot snel op de dansvloer!