Thijs Westbroek: Een Ster in de Elektronische Dansmuziek

Thijs Westbroek, beter bekend onder zijn artiestennaam Brooks, is geboren op 14 april 1995 en is een prominente Nederlandse diskjockey, platenproducent en elektronische muzikant. Hij heeft vooral naam gemaakt door zijn samenwerkingen met Martin Garrix (“Byte”, “Like I Do”) en David Guetta (“Better When You’re Gone”, “Like I Do”), en door zijn talrijke spraakmakende remixes.

De Begindagen van Brooks

Brooks’ carrière als DJ begon toen hij een van zijn nummers naar twintig willekeurige e-mailadressen stuurde die mogelijk verband hielden met Martin Garrix. Tot zijn vreugde werd het nummer door Garrix op een show gespeeld. Niet lang daarna nam Garrix contact op met Brooks en uitte zijn enthousiasme voor zijn muziek. Garrix nodigde hem later uit bij hem thuis om samen aan het nummer “Byte” te werken. Brooks beschreef deze gebeurtenis als een “gek verhaal” en zei dat hij zich gelukkig prijsde.

two DJ's on concertWat is Elektronische Dansmuziek?

Elektronische dansmuziek, vaak afgekort als EDM, is een breed scala aan percussieve elektronische muziekgenres die gemaakt zijn voornamelijk voor nachtclubs, raves en festivals. EDM is vooral bekend om zijn gebruik van elektronische instrumenten zoals synthesizers, drummachines en sequencers, en wordt gekenmerkt door een nadruk op ritmische en melodische dynamiek. De populariteit van EDM is de afgelopen decennia exponentieel gegroeid, waarbij genres als house, techno, dubstep en trance huishoudelijke namen zijn geworden in de muziekindustrie.

Doorbraak en Samenwerkingen

De samenwerking tussen Brooks en Garrix leidde tot de release van “Byte”, een track die enorm populair werd in de EDM-gemeenschap. Hun samenwerking werd verder versterkt door “Like I Do”, een samenwerking met zowel David Guetta als Martin Garrix, die wereldwijd succes behaalde en platina werd. Brooks werkte ook samen met David Guetta aan “Better When You’re Gone”, een nummer dat eveneens veel aandacht trok in de dansmuziekscene.

Deze hoogwaardige samenwerkingen hebben niet alleen Brooks’ bekendheid binnen de industrie verhoogd, maar hebben ook zijn vaardigheden en veelzijdigheid als producent benadrukt. Elk van deze tracks toont zijn vermogen om krachtige, energieke beats te mengen met aanstekelijke melodieën die resoneren op zowel intieme clubavonden als op grote festivalpodia.

Remixes en Erkenning

Naast zijn originele producties, heeft Brooks ook erkenning gekregen voor zijn remix-werk. Hij heeft officiële remixes geproduceerd voor tracks van ILLENIUM, Lost Frequencies, Zayn met Sia, en zelfs voor Estelle & Kanye West’s “American Boy”. Zijn unieke benadering van deze nummers heeft ze een nieuwe dimensie gegeven, waardoor ze hernieuwde aandacht kregen binnen de muziekwereld.

Brooks’ talent en harde werk zijn erkend met meerdere prijzen, waaronder een BUMA award en de Slam! Best Talent award in 2018. Deze prijzen bevestigen zijn status als een van de meest veelbelovende nieuwe talenten in de elektronische dansmuziek.

Optredens en Wereldwijde Invloed

Brooks heeft zijn muzikale invloed uitgebreid door op te treden op enkele van de grootste elektronische muziekevenementen over de hele wereld, waaronder Tomorrowland, Ultra Music Festival, en Parookaville. Zijn optredens zijn niet alleen getuigenissen van zijn vaardigheden als DJ, maar benadrukken ook zijn vermogen om met zijn muziek een breed publiek aan te spreken.

Toekomstige Ambities

Met steun van topartiesten zoals Martin Garrix en lovende woorden van David Guetta, die Brooks beschrijft als “een van de beste producenten die hij ooit heeft gezien,” is het duidelijk dat Brooks’ carrière nog veel meer in petto heeft. Met geplande releases en verdere samenwerkingen op de horizon, blijft Brooks een spannende toekomst tegemoet gaan in de elektronische dansmuziek.

Conclusie

Brooks, geboren als Thijs Westbroek, heeft zich bewezen als een baanbrekende kracht in de wereld van elektronische dansmuziek. Door zijn unieke geluid en zijn vermogen om zowel krachtige eigen producties als innovatieve remixes te leveren, heeft hij zich onmiskenbaar gepositioneerd als een toonaangevende figuur binnen dit genre. Zijn muziek blijft evolueren en invloed uitoefenen over de hele wereld, en zijn toekomst ziet er stralend uit met beloftes van meer baanbrekende muziek en boeiende live optredens.