woensdag, februari 28, 2024

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: dit waren de hoogtepunten van Casper Gout

-

Home » Features » Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: dit waren de hoogtepunten van Casper Gout

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1 september gaan we verder als PR-service House Of Content. Maar niet voordat we met enkele van onze Huisgenoten nog even terugblikken naar de hoogtepunten uit onze rijke archieven. Wat waren voor hen de mooiste tracks, events en herinneringen uit het tijdperk TIOH? Vandaag: de selectie van techno-liefhebber Casper Gout.

DE BESTE TRACKS

De Schuurman – Nu Ga Je Dansen (Nyege Nyege, 2021)

Hoewel ik in mijn tijd bij This Is Our House maar een enkele keer mijn favo tracks mocht tippen, zijn er wel degelijk tracks die voor mij onlosmakelijk met TIOH verbonden zijn. In april van 2022 bezocht ik DGTL namens TIOH. Na een hele dag rondvliegen om backstage verslag te doen, sloot ik de avond in ‘alle rust’ af in de backstage van de mainstage. Zoals je wellicht al merkt: het was allesbehalve rustig. Job Jobse sloot de zaterdag af en maakte er een knalfuif van. Halverwege zijn set draaide hij deze track, die mij mee terug nam naar 2010. De track was een totale curveball, maar Job kreeg de hele tent (en backstage) mee. Het is een echte bubbling house track, zoals Hardwell en Afrojack in hun early days nog wel eens wilde draaien.

TAFKAMP – Drive Me Crazy (Paling Trax, 2022)

Er is een aantal artiesten wiens sound de rode draad is in mijn event tips voor TIOH. TAFKAMP is daarin de aanvoerder. Het alter ego van technogigant stranger is een eclectische mix tussen house, breaks, ghetto en techno. In 2022 bracht hij de EP TAFKAMP presents Irv Da Perv uit. Op de EP staat een verzameling aan TAFKAMP-tracks voor de club met een ghetto randje. Met nasty samples en rauwe drums is deze track een modern ghetto classic.

Hammer House – The Jumper (Mass Medium Remix) (Diesel Records, 2000)

Een van de leukste dingen aan werken voor TIOH is dat je veel bezig bent met je favoriete tracks, artiesten en genres. Voor mij is TIOH een groot elektronisch avontuur geweest. Dat avontuur lijkt nu te stoppen, maar ik blijf natuurlijk ontdekken. Deze track ontdekte ik laatst. Een heerlijke house-plaat. Hard house, zelfs. Ik betrapte mezelf erop dat ik bij deze plaat aan dit prachtige platform moest denken. Jump, jump. A little higher. Met niks begonnen en steeds een beetje hoger gekomen. Het is nu klaar, maar wat hebben we gesprongen.

DE BESTE EVENTS

Vault Sessions Afterhours Marathon (2021)

Mijn eerste keer in de BRET, nu mijn favoriete club. Ik zet de setting even: we zaten verdomme meer dan een jaar binnen door die ellendige corona. In mijn arm had ik ene Meneer Janssen laten spuiten. De belofte was dat ik door hem mocht dansen. Lord knows how I’ve danced that day. Tijdens de Vault Sessions marathon in BRET voelde ik voor het eerst sinds lange tijd weer de complete euforie en saamhorigheid die bij een club hoort. Ik danste op Stef Mendesidis, D.DAn en TAFKAMP. Amper een week later ging alles weer op slot. Zelfs met Janssen werd er niet gedanst. Door de uitzonderlijke situatie waarin we destijds leefden, zal ik dit event nooit vergeten. Het absolute hoogtepunt was de set van TAFKAMP, waarvan het állerbeste stuk op Soundcloud is geüpload.

STOOR live in Paradiso ADE (2022)

Tijdens de vorige editie van Amsterdam Dance Event was TIOH met een aantal verslaggevers ter plaatse. Ik heb die week een heleboel gezien, maar een event staat me nog het meeste bij. Dat was STOOR, het immense live-improvisatieproject van Speedy J. Elk jaar host hij een show in Paradiso voor echte liefhebbers en hardware nerds. De editie is altijd snel uitverkocht en dat was in 2022 niet anders. Gelukkig wist ik namens TIOH met mijn ADE-pass binnen te komen. Ik ben blij dat ik het heb geprobeerd, want wat een ervaring was dit. Gelukkig kan ik nog altijd nagenieten van dit TIOH-moment, want de hele set staat op YouTube.

Tomorrowland (2022)

Namens TIOH bezocht ik samen met Duarte het befaamde Tomorrowland. De muziek die ze daar draaien, is allang niet meer mijn stijl. Toch heb ik samen met Duarte genoten. Het was zo tof om op zo’n immense productie als pers aanwezig te mogen zijn. We hebben leuke items gemaakt, veel gezien en ontzettend gelachen. Dat dezelfde tech-house edits dan veertig keer per dag voorbij kwamen? Dat namen we voor lief. Zonder TIOH waren we daar niet geweest.


MEER HOOGTEPUNTEN

Houd onze website en socials in de gaten voor de all time hoogtepunten van onze andere Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Casper Gout
Casper Gout
Sinds jong al een danceliefhebber, maar tegenwoordig is het vooral techno wat de klok slaat. Schrijft graag verhalen vanuit zijn eigen interesse met als doel het publiek iets wijzer te maken over de wereld van elektronische muziek. Buiten het schrijven organiseert Casper feesten voor Bauplan en draait hij zelf plaatjes onder het alias Rausch.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...