donderdag, oktober 5, 2023

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

-

Home » Features » Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Erwin Herkelman weet daarbij alles van trance. Hieronder zijn persoonlijke trance tips voor december 2021.

Cercle invites Above & Beyond at Piedra del Peñol

13 december 2021, aanvang 23.00 via Facebook Live, Twitch en Oculus

Above-Beyond-Cercle-Colombia3

Hij torent daar als een ware koning uit boven het toch al zo indrukwekkende landschap: de Piedra del Peñol in Guatapé, Colombia. En op 13 december is deze gigantische rots het middelpunt van een uniek festival waar de liefhebbers 700 treden voor moeten beklimmen om erbij te zijn. Headliner is Above & Beyond.

Maar wij hoeven gelukkig niet helemaal naar Colombia om dit prachtige event mee te maken. De eerste 3,5 uur worden namelijk uitgezonden via Facebook Live door Cercle, een organisatie die als speerpunt heeft om wereldwijd cultureel erfgoed en de schoonheid van de natuur in de schijnwerpers te zetten met behulp van elektronische muziek.

Na een warm up-set door local hero Levanah neemt het legendarische trance-trio de decks over voor een heerlijke liveset op deze bijzondere locatie. Meer informatie over het festival vind je hier.


A State of Trance – Tune of the Year

23 december, aanvang 18.00 via o.a. YouTube en Twitch

ASOT Tune of the Year

Naar aanleiding van mijn oproep eind oktober hebben jullie natuurlijk massaal gestemd voor de A State of Trance Tune of the Year. Leuk! En dat betekent dat jullie op 23 december lekker achterover kunnen leunen en luisteren naar de countdown van de 50 beste nummers van dit jaar. En hopelijk hoor je ook jóuw favoriet daartussen.

Ik ga er in ieder geval goed voor zitten want er is zóveel moois voorbij gekomen dat het amper bij te houden was. Twee uurtjes ragfijne trance met als apotheose de Tune of the Year 2021. Nog niet gestemd? Tot 16 december 2021 kan dat nog via https://vote.astateoftrance.com/


Roman Messer – Written In The Stars

Te beluisteren via diverse streamingdiensten

Roman-Messer-Written-in-the-stars

In de releases is hij al meerdere keren langsgekomen en ook zijn radioshow, die deze maand de 300ste editie beleefde, heb ik al eens getipt. Maar Roman Messer bracht afgelopen vrijdag ook een nieuw album uit. Vernoemd naar een van de beste trance-nummers van 2021 laat hij daarin zijn veelzijdigheid horen. Een paar fijne uplifters maar ook de nodige vocal trance. Met als uitsmijter dus de track ‘Written In The Stars‘.

Uiteraard uitgebracht op zijn eigen label Suanda Music, dat sowieso al een schat aan fijne trance dj’s herbergt. Maar met dit album is de meester zelf aan het woord. De meeste tracks op het album kennen de volgers van mijn Spotify-lijst al. Velen wisten zich al tussen mijn 30 favorieten te nestelen. Neem er de komende maand eens lekker de tijd voor en luister ‘Written In The Stars‘ helemaal af.


Meer trance tips en overige maandtips

Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Susana

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Eelke Kleijn

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...