zondag, juni 20, 2021
HomeFeaturesRock The House #97: Divicioux

Rock The House #97: Divicioux

-

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 97 van Rock The House: Divicioux. De Drum & Bass DJ uit Breda trakteert ons op een exclusieve mix waarin verschillende sub genres in elkaar overvloeien. 

Naam: Emanuel Suijkerbuijk aka Divicioux
Woonplaats: Breda
Leeftijd: 22
Genre: Drum & Bass

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
“Doormiddel van deze mix kom je erachter wie ik ben en waar ik voor sta. Ik neem jullie mee op een reis aan de hand van mijn track selectie die uitloopt in meerdere sub genres. Ik hou er persoonlijk heel erg van om in een set in elkaar over te laten vloeien. Dat is de vibe waar ik voor wil gaan en terug wil laten komen in mijn eigen muziek.”

“Op dit moment heb ik nog geen releases, maar daar gaat in de loop van dit jaar verandering in komen. Daarnaast volg ik een studie in de richting van muziek en evenementen, wat beide een passie van mij zijn. Deze passie komt tot uiting in de afgelopen VOID evenementen die ik heb georganiseerd.”

- Advertisement -

Wat was je eerste officiële optreden?
“Mijn eerste officiële optreden was VOID | Outdoor Edition op 11 augustus 2018. Dit was een hele speciale ervaring omdat ik mede organisator ben van VOID. Het was het aller eerste evenement dat wij vanuit VOID hadden georganiseerd en ook mijn eerste officiële optreden. Die editie zal ik dus nooit vergeten.”

“Toch was het niet de eerste keer dat ik voor een publiek stond. Ik ben namelijk begonnen met DJ’en op raves in de bossen. Het was een makkelijke manier voor mij om de scene binnen te komen aangezien mijn vrienden dat soort feesten organiseerden. Ik was zelf vaak te vinden op die feesten.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“Tot nu toe gaat het goed. Het gaat niet te snel, maar ook niet te langzaam. Inmiddels heb ik veel geleerd over het DJ’en. Dat zorgt er voor dat ik op het moment veel bezig ben met het maken van muziek.”

“In de toekomst wil ik naast draaien ook graag gaan produceren. Ook wil ik verder met het organiseren van evenementen. Als corona voorbij is natuurlijk. Of ik dat met VOID ga doen, ga ik nog niet verklappen, maar er komen naast dat concept nog meer leuke dingen aan.”

Er komen leuke dingen aan!

Mooiste gig ooit?
“Dat was met zekerheid mijn eigen b-day bash vorig jaar! Ik woon zelf op een studentenkamer en daar kan ik niet meer dan 10 mensen uitnodigen. Mijn kamer staat al snel vol dus had ik besloten om voor het feest een locatie te zoeken. Voor de line-up had ik wat vrienden van mij gevraagd om de avond te openen. Daarna draaide ik een set van 90 minuten met als afsluiter een headliner uit Engeland: Shyun!”

“Dat was ook een speciaal moment voor hem. Hij is na het optreden samen gegaan met een vriend van hem en nu maken ze samen muziek onder de naam Fade Black. Deze avond liep zo goed dat het tegen de tijd van mijn set helemaal vol stond in de club. Dat gaf mij een geweldig gevoel. Mijn moeder was met haar vrienden langs gekomen. naar deze avond gekomen. Er waren zelfs mensen die ik nog nooit had gezien. Het zag er uit alsof ze het naar hun zin hadden dus dan zal het wel goed zijn.”

Mijn eigen B-DAY BASH WAS DE MOOISTE GIG OOIT

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Ik luister eigenlijk naar ieder genre dat je maar kunt bedenken. Mijn favorieten van de laatste tijd zijn toch wel: Techno, Chill/Beats & Hip-Hop. Daar haal ik inspiratie uit.”

Groot festival of kleine club?
“Het heeft allebei wel wat. Een kleine club geeft een hele andere vibe dan een groot festival. Er bestaat geen wereld waarin ik kan kiezen tussen die twee.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
“Ik denk meteen aan artiesten zoals Marcus Intalex, S.P.Y, Calibre, Alix Perez & Break. Ik kan geen specifieke tracks benoemen omdat ze allemaal een geweldige en grote lijst hebben met releases.” 

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?
“Best wel gemakkelijk om eerlijk te zijn. In het begin werden alle evenementen natuurlijk afgelast. Waaronder dus ook een aantal waarvoor ik geboekt was. Ik kan met zekerheid zeggen dat dit qua DJ’en de beste zomer tot nu toe zou gaan worden voor mij. Dat was uiteindelijk een flinke tegenvaller en daar heb ik me ook wel even slecht over gevoeld.”

“Uiteindelijk heb ik in mijn hoofd een knop omgezet en besloten dat ik met al deze extra vrije tijd nog harder ga werken aan mijn eigen muziek. Dat is wat ik nu het meeste van de tijd heb gedaan. Ik heb mezelf verder ontwikkeld als producer.” 

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?
“Voor de corona tijd ging ik sowieso ieder weekend wel naar een feest, op een paar uitzonderingen na. Er waren wel eens weekenden dat ik meerdere dagen ging feesten of zelfs meerdere feesten per avond had. Ik ga overal en nergens heen voor dit soort ervaringen. Denk aan NOX in Eindhoven, Curated By in Amsterdam maar ook TRIBE in mijn eigen stad Breda. Ik kom voor de gezelligheid, de artiesten, mijn vrienden en om nieuwe muziek te horen.”

Ultieme droom?
“Het is lastig om een ultieme droom te schetsen, maar er zijn zeker een paar mijlpalen die ik zou willen bereiken. Ten eerste muziek releasen bij een van de top labels voor Drum & Bass. Daarnaast zou het een geweldige ervaring zijn om op Rampage te draaien aangezien dat voor mij nog steeds het grootste feest is waar je kan staan. Als laatste denk ik aan het buitenland. Hospitality on the Beach en Sun and Bass zijn twee festivals waar ik graag in mijn leven nog een set zou willen draaien.”


Divicioux

Instagram
Facebook

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...