Notorious Two voelen zich de moderne Bonnie & Clyde

-

Home » Genres » Hardstyle » Notorious Two voelen zich de moderne Bonnie & Clyde

Speculaties over Notorious Two waren er al een tijdje. Een geheimzinnige take over in de podcast Unleashed voedde de geruchten dat de kersverse hardstyle-act een samenwerking zou zijn tussen The Pitcher (Luc van Veghel uit Liessel) en de Amerikaanse Lady Faith. Afgelopen week kwam een eind aan alle speculaties. Het tweetal vormt inderdaad de nieuwe act. Our House sprak met Van Veghel over Notorious Two.

N2 

Hoe lang zijn jullie op de achtergrond al bezig?

“Het idee speelt al jaren, maar precies een jaar geleden was de officiële kick-off van het project toen we de domeinnaam van de website registreerden. Dat was de start van een groot avontuur door de ogen van een onafscheidelijk koppel.”

Hoe is het hele idee ontstaan voor deze act?

“Live-acts zijn hot en daar zijn er al veel van, maar wij wilden meer dan dat. Een creatieve benadering en een unieke combinatie. We zijn al jaren onafscheidelijk en hebben samen veel meegemaakt. Als ik in Amerika ben verliezen we elkaar geen seconde uit het oog. Deze diepe, hechte band wilden we vertalen naar een act. Notorious Two is een typische love & crime story. Faye en ik voelen ons de hedendaagse Bonnie & Clyde. Het moment is nu eindelijk daar dat we dit aan de wereld kunnen laten zien op verschillende podia.”

De moderne Bonnie & Clyde, dat vergt wel wat uitleg. Is dit puur als act of zijn jullie privé ook bij elkaar?

“Alles rondom Notorious Two is een act, maar de band is echt. De karakters symboliseren het straatschoffie dat altijd heeft moeten stelen om aan zijn brood te komen. Daarnaast is er de onschuldige dame die verliefd op hem werd en in het grote avontuur is getrokken. De keuzes die ze hebben gemaakt zijn niet meer terug te draaien, dus het leven van Notorious Two bestaat enkel uit stelen, roven en vluchten. Maar ze zien zichzelf niet als slechteriken. Ze zijn de helden van een achterban – het publiek – en delen hun rijkdom zoals Robin Hood dat ook deed.”

Wat kunnen we van de muziek verwachten?

“Notorious Two staan voor kwalitatieve raw hardstyle. Hier speelt het verhaal zich grotendeels af en er zit daarom ook echt een rode draad in. Wie zijn Notorious Two? Waar komen ze vandaan? Waar staan ze voor? Het is allemaal in de muziek te ontdekken.”

Wat is de invulling van de act?

“Het verhaal van Notirious Two speelt zich af in de tracks en de act zal daarom voor 100% uit Notorious Two producties bestaan. Dat betekent dus erg veel materiaal. Er wordt vooraf, zoals bij elke act, veel in de studio voorbereid om een zo goed mogelijk product op het podium neer te zetten. Vrijdag (lokale tijd) staan we op Basscon in Los Angeles. Daar doen we voor het eerst deze act van 30 minuten.”

>> Zie ook: Rock The House #13: Mix + interview The Pitcher <<

Faye komt uit Amerika, jij zit gewoon in Nederland. Hoe vertaalt zich dat op het podium? Doen jullie de boekingen samen of zullen er ook momenten zijn dat we maar 1 van jullie achter de draaitafels zien?

“We doen alles samen. Eigenlijk moet ik ‘zij doen alles samen’ zeggen. Notorious Two staan op het podium, niet Lady Faith en The Pitcher. Het is een vrij exclusieve act, maar ik kan vast verklappen dat Notorious Two naar Nederland komt dit jaar.”

N2banner

Op welke manier denken jullie dat dit een nieuwe toevoeging is in de hardstylescene waar dj/producers en acts als paddenstoelen uit de grond schieten?

“Het hele verhaal klopt, daar zit veel diepgang in. Je kunt een masker opzetten of een bepaald jasje aantrekken en daar de stempel live-act op drukken, maar je kunt ook een thema en verhaal neerzetten. Dat laatste hebben wij gedaan met deze act. Als je goed oplet – de take over in Unleashed, de tracks, de trailer, de posts en de act zelf – dan herken je als volger een verhaallijn. Natuurlijk begint het bij goede muziek, dat zal altijd blijven, maar daarnaast leggen we de focus dus vooral op de algehele beleving. De act staat als een huis.”

 Waar en wanneer zien we jullie in Nederland?

“Niemand weet waar Notorious Two uithangt, maar jullie zien ze vanzelf wel verschijnen.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Nieuwe hardstyle releases in september: De top 3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Nieuwe hardstyle en hardcore releases: De top-3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck – februari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...