dinsdag, oktober 3, 2023

Nieuwe bass music releases in januari: de top 3 van Daan Coerver

-

Home » Music » Nieuwe bass music releases in januari: de top 3 van Daan Coerver

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 aan favoriete nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Daan Coerver van bass music releases in januari, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Subtronics – FRACTALS

Cyclops Recordings

Subtronics bracht op 14 januari zijn nieuwe album ‘FRACTALS’ uit. De plaat zit vol met oude als nieuwe geluiden van de Amerikaanse dubstep producer/dj. De collabs worden o.a. verzorgd door Zeds Dead, Grabbitz en Griz. Aan talent geen gebrek in dit project.

Ik vind het nog moeilijk om nu al te zeggen welke track van het album mijn favoriet is, maar ik neig momenteel toch naar ‘Gassed Up’ met Zeds Dead en Flowdan. De harde drop kan je nekharen laten trillen en ik kan dan ook niet wachten om deze track live te horen.


Kayzo, GHØSTKID – The Sickness

Welcome Records

Kayzo is misschien wel een van mijn favoriete producers in de bass scene. Van tracks als ‘Wait‘ of ‘Suffocate‘ geniet ik nog steeds regelmatig. De Amerikaan is een echte kameleon op het gebied van genres. Van trap via hardstyle naar dubstep, hij kan het allemaal.

In zijn nieuwe plaat met GHØSTKID laat Kayzo wederom horen hoe goed de agressie van metal vocals met het enrgieke van dubstep samengaan. De track geeft je een soort gevoel van empowerment en ik denk dat je hier bijvoorbeeld in de gym dan ook keihard op kan gaan.


Excision – Onyx

Subsidia

Omdat we toch al lekker in de Amerikaanse dubs zitten sluiten we er ook maar gelijk mee af. Excision, oprichter van het label Subsidia, heeft namelijk op 13 januari een nieuw album gedropt genaamd ‘Onyx’. Op de plaat staan diverse tracks met grote namen uit de scene. Denk bijvoorbeeld aan een Sullivan King, Dion Timmer of Kai Wachi.

Veel grote namen dus. Dat geeft natuurlijk hoge verwachtingen. Dit nieuwe project van de dubstep gigant beloofd dan ook een grote hit te gaan worden. Dus mis de hype niet en check vooral zelf even wat je ervan vindt.


Spotify-lijst bass music releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De bass music releases in januari:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Bass music tips voor mei 2022: de beste highlights van deze maand

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Bass music in april: de tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...