vrijdag, december 8, 2023
HomeGenresBassNieuwe bass music releases in september: De top 3 van Daan Coerver

Nieuwe bass music releases in september: De top 3 van Daan Coerver

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 aan favoriete nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Daan Coerver van bass music releases in september, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

The Upbeats – Not Forever

VISION

Op 27 augustus kwam het Nieuw Zeelandse duo The Upbeats met een, naar mijn mening, historisch goed album genaamd ‘Not Forever‘. De plaat heeft een abstracte, experimentele vibe die je meeneemt in een compleet nieuwe muzikale ervaring. Buiten de originele dnb-sound die het duo vaker heeft laten horen, maken we in dit album ook kennis met tracks die ik niet eens aan een genre zou dúrven linken. Overall dus een unieke plaat waarvan het luisteren meer dan de moeite waard is.

- Advertisement -

Mijn favoriete track van het album is zondermeer ‘Infinity‘ met de vocals van Jordan Dennis en Levine Lale. De track begint met een soort dromerige Post Malone-achtige vocal onder een lekkere langzame trap-beat. Het zweverige intro evolueert in een experimentele drop waarvan de bass je meeneemt naar een nieuwe dimensie. Al met al een absoluut meesterwerk.


Virtual Riot – Simulation

Disciple

In mijn vorige release-tips kwam al naar voren dat Virtual Riot deze maand met een nieuw album zou komen. En op 10 september was het eindelijk zo ver. De Duitse bass-legende dropte zijn nieuwe plaat, genaamd ‘Simulation‘.

Het album bevat veel dubstep-tracks met hier en daar een goede four-to-the-floor-switch om het tempo er lekker in te houden. De sounds in het album nemen je mee in een soort virtual reality-ervaring. Veel tracks bevatten 8-bit geluiden waardoor het lijkt alsof je in een computerspel getrokken wordt.

Het was lastig om te kiezen welke track ik er wilde uitlichten, maar ik heb gekozen voor ‘Exile‘. De track is superafwisselend. Er wordt veel gespeeld met de energie en rustmomentjes. De vocale samples in de drop maken het voor mij helemaal af. Het is dus zeker de moeite waard om deze tune even te checken. Maar als je het mij vraagt is het nog veel aangenamer om er even lekker voor te gaan zitten en je van begin tot eind te laten verwennen met dit album.


Simula – Angels

Neksus Sound

Toen een maatje van mij me gisteren vroeg of ik even de nieuwe Simula-track wilde luisteren had ik niet verwacht dat ik er nu over zou schrijven. Maar deze track is zo apart dat ik ‘m niet meer uit m’n hoofd krijg. Eigenlijk klinkt het nummer heel simpel: één ritme en één melodie die eigenlijk vrijwel de hele track door blijven lopen. De sounds zijn echter wel one-of-a-kind en dat is hetgeen wat je pakt als je deze plaat luistert. Het is een geluid dat telkens terugkomt en toch kan je het niet helemaal plaatsen. Ik hou ervan!

Simula is over het algemeen wel een artiest om aan te raden. Velen zullen hem kennen van de hit You & I in samenwerking met Bru-C, maar hij kan het dus ook over een hele andere boeg gooien zoals we hier met zijn nieuwe plaat zien. Hou hem dus zeker nog even in de gaten!


Spotify-lijst bass music releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De bass music releases in september:

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De oordoppentest: welke partyplug is het fijnst?

Een kwart van de jongeren in Nederland heeft gehoorschade en met dat feit is het belang van het dragen...

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...