zondag, oktober 1, 2023

De top 3 techno releases in mei 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 techno releases in mei 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 techno releases in mei 2022 van onze Huisspecialist Mae Marceau. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Door een foutje in de planning moesten jullie het vorige maand zonder mijn pareltjes stellen maar niet getreurd: ik ben er weer! En ik had keuzestress want wat zijn er veel mooie tracks uitgekomen! Het was dus lastig kiezen maar ik kwam uiteindelijk uit op drie platen die me elk op een andere manier wisten te raken.

Hierbij trouwens een oproepje: ben je of ken je een producer met een plaat die volgens jou ook echt een keer de spotlight verdient, stuur me gerust een DM! Techno is zo breed en er komt zoveel moois uit, het kan niet anders dan dat ik allerlei parels misloop. 


KMYLE – Odyssey

Triple Vision

Mijn Franse producer held heeft alweer een nieuw album uitgebracht, dit keer op zijn eigen label KMYLE RECORDS met de titel Time Odyssey. Kmyle schreef zelf op Facebook dat hij zijn eigen emoties leidend heeft laten zijn in het componeren met name zijn synthesizers.

Nou, ik kan zeggen dat ‘m dat uitstekend is gelukt. Met name de track Odyssey vind ik heel erg emotioneel op een manier zoals alleen Kmyle dat kan: rauw, diep, en snerpend melancholiek. Luister vooral ook even naar Traumdron: wat pittiger in de BPM en qua gevoel wat meer aan de angstige kant, maar ook prachtig!


Charlotte de Witte – Satori 

KNTXT

Mijn heldin: niet alleen omdat ze één van de beste DJs van de wereld is en een voorbeeld en inspiratie voor mij omdat ze laat zien dat vrouwen ook tot de top in de DJ wereld kunnen behoren; maar ook omdat ze een heel sterke producer is. Dat laat ze ook zeker zien met haar nieuwste album Universal Consciousness dat recent uitkwam op haar eigen label KNTXT.

Satori is mijn favoriet en ook heel kenmerkend voor de stijl van Charlotte: diep, acid, en in het geval van deze track in combinatie met een Oosters klinkende vocal. Wat ik met name gaaf vind aan die vocal – maar ook aan andere tracks van andere producers die op haar label releasen – is dat ze durft te experimenteren met geluiden die je niet meteen associeert met techno. Prachtige track! Luister daarna zeker ook het hele album.


Harvey McKay – Dirt Box

Kneaded Pains

Heerlijke plaat dit. De eerste anderhalve minuut is het vooral een vrij groovy plaat die voor mij emotioneel neutraal klinkt en mij stiekem dus in eerste instantie niet heel veel deed. Maar ineens komt daar een geluid bij en wordt het ineens een beetje een verdwaald-in-het-bos plaat.

Heel knap hoe je de emotionele lading van een plaat van neutraal naar lichte paniek kan krijgen. Ik vond deze parel op het album Anatomy Of A Drum Machine waar meerdere fantastische platen op staan. Check bijvoorbeeld vooral Milk Snatcher, Echo en de prachtige beatloze intro Sequence Four (For Riley Instrumental). Bij die laatste kreeg ik echt kippenvel. 


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Mae Marceau heeft haar eigen techno-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...