dinsdag, oktober 3, 2023

Trance in maart: dit is de top 3 releases van Erwin Herkelman

-

Home » Music » Releases » Trance in maart: dit is de top 3 releases van Erwin Herkelman

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance releases in maart. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Christina Novelli – Numb (Nifra Extended Remix)

MUSE MUSIC RECORDS

Numb‘ van Christina Novelli was vorig jaar een van de releases die ik pas ontdekte toen deze al heel lang uit was. Het kwam daarmee te laat voor een vermelding in mijn top 3 en de single stond uiteindelijk ook maar heel even in mijn Spotify-lijst met nieuwe trance.

Groot was dan ook mijn vreugde toen ik vorige maand zag dat er een remix van het nummer zou worden uitgebracht. En dan óók nog door Nifra. De powervrouw die ik vorig jaar twee keer een heerlijke live-set zag weggeven.

Op 25 februari 2022 was het dan eindelijk zover. En er was niets te veel beloofd. Wat een fijne remix! Geweldig hoe de krachtige vocalen van Christina Novelli overeind blijven in het melodische geweld van Nifra. Een terechte nummer één.


Kudus – Liften

ENHANCED RECORDINGS

Als we Armin van Buuren mogen geloven is dit een van de grootste talenten die ons land rijk is. De muziek van Steven Baan komt dan ook regelmatig voorbij tijdens de A State of Trance-radioshows. En dan met name onder zijn progressive-alias Kudus.

Maar de meesten zullen hem kennen als Estiva. Met veel releases op sublabel Colorize zit hij normaal gesproken wat meer aan de downtempo / melodic techno-kant. Voor het wat ‘steviger’ werk heeft hij zich het alias Kudus aangemeten.

Het is dan ook op het grijze vlak tussen trance en progressive waar ‘Liften’ zich bevindt. ‘Liften’ is onderdeel van de EP ‘Fluor / Liften’ waarbij voor mij die laatste er toch echt uit springt. Heerlijke melodielijnen met hier en daar een klein verrassinkje maken het plaatje tot een bijzonder smakelijk geheel. Een nummer waarin je steeds weer nieuwe dingen ontdekt.


Ferry Corsten – Radio Crash (T78 Remix)

FLASHOVER RECORDINGS

Ferry Corsten is al langer een nieuwe weg ingeslagen. Hij goot zo’n anderhalf jaar geleden zijn wekelijkse radioshow in een compleet ander jasje en zocht met zijn producties steeds meer de progressive kant van de trance op. En vorig jaar releaste hij onder zijn alias ‘FERR’ zelfs een compleet downtempo / ambient-album.

Ik houd er wel van, dat geëxperimenteer en al die crossovers. Maar af en toe is het ook weer gewoon prettig om een fijne, ouderwetse rammer te horen, zoals ‘Radio Crash’. Een plaatje dat door de droge, stevige kick doet denken aan de beginjaren van de house en tegelijkertijd door de synths doet terugverlangen naar de jaren ’00, toen trance haar hoogtijdagen beleefde. Een mooie trip down memory lane dus!


Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases in maart:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...