dinsdag, oktober 3, 2023

De top 3 trance releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 trance releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 trance releases in juni 2022 van onze Huisspecialist Erwin Herkelman. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

D72 feat. Natalie Gioia – For Our Freedom

BLACK HOLE RECORDINGS

Haar Facebook-tijdlijn leest als een surrealistische film. Vrolijke Valentijnsplaatjes, een mooie mijlpaal op Spotify en dan opeens… die oorlog. Natalie Gioia, trance-vocaliste uit Kiev, met een berichtje uit de schuilkelder. Haar laatste single ‘Keep Me Safe’ met de nota bene Russische producer Eximinds die opeens een heel andere lading krijgt.

Maar ook de strijdvaardigheid. Haar eigen versie van een Oekraïens overwinningslied, de track ‘No Fear’ met Drival en ten slotte: deze prachtplaat. De geweldige melodielijn, versterkt door haar indrukwekkende zang. Maar het is niet alleen een ongelooflijk mooie plaat: de opbrengst van de royalty’s komt ten goede aan Aktion Deutschland Hilft. Een liefdadigheidsorganisatie uit het thuisland van D72 en dan in het bijzonder aan de hulp die zij bieden aan de oorlogsslachtoffers uit Oekraïne.

Gaat dat dus luisteren! Als je het nóg een keer wilt horen, doe dat vooral. En nóg een keer… en nóg een keer. Het is de moeite waard én het is voor het goede doel.


Nicholas Gunn – Entering (Twin Falls)

ARMADA MUSIC

Al twee keer belandde hij het afgelopen jaar in mijn Spotify-lijst met een vocal trance-nummer dat beide keren dicht tegen mijn top 3 aanschurkte. Want zowel ‘Angels’ in de Scorz-remix en ‘Love You More’ vond ik geweldig.

Mijn verwachtingen waren dan ook hooggespannen toen ik zijn nieuwe single voorbij zag komen. Maar waar ik wederom een vocal trance-knaller verwachtte, verraste de dj mij dit keer met een lome, relaxte progressive trance-plaat. Chille vibes, beetje tropical house-achtig. Héérlijk.

Had ik me wat beter verdiept in zijn muzikale carrière, had dit niet zo’n verrassing voor mij geweest. Entering Twin Falls was namelijk een van zijn eerste singles ooit. In 1995 vond hij inspiratie toen hij tijdens een hike door de Grand Canyon tegen een prachtig plaatje aanliep. En nu, 27 jaar later, durfde hij het aan om een nieuwe versie uit te brengen. Wat mij betreft perfect geschikt voor de aankomende festivalzomer.


York – Indigo (album)

ENHANCED RECORDINGS

Het was een lastige keuze. Twee oudgedienden brachten op 10 juni een album uit. Conjure One, vooral bekend van de trance-evergreen ‘Tears From The Moon‘ én York, die meerdere klassiekers op zijn naam heeft staan.

Het werd uiteindelijk het album ‘Indigo‘ van York omdat dat wat mij betreft net iets ’trancier’ was. Met ‘My Armour’ als mijn favoriete track van dat album. En natuurlijk, we kregen de afgelopen maanden al sneak peeks. Zo hoorden we eerder al ‘Golden Hour‘, een samenwerking met zijn dochter Au/Ra en ‘Evolving‘.

Tracks die een mooie representatie vormen van het album. Lome, progressive trance met geregeld fijne vocalen. Een album dat absoluut de moeite is om te beluisteren.


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Erwin heeft zijn eigen trance-playlist voor TIOH gemaakt:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...