vrijdag, april 23, 2021
HomeMusicRock The House #106: Salvation

Rock The House #106: Salvation

-

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 106 van Rock The House: Salvation. De ultieme droom van deze raw hardstyle-dj: draaien op Qlimax.

Naam: Giovanni Schuijers
Woonplaats: Helden
Leeftijd: 23
Label: Scantraxx Prospexx
Genre: Hardstyle / Raw Hardstyle

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“De mixtape die ik heb verzorgd is een mix van eigen tracks, favorieten en het belangrijkste op dit moment, nieuwe tracks van andere upcoming dj’s. Dat laatste is in mijn ogen erg belangrijk zodat we er sterker uitkomen na deze lastige tijd. De stijl die ik zelf maak is een kruising van euforische en raw hardstyle, ik hou van beide, dus waarom een keuze maken?”

Wat was je eerste officiële optreden?

- Advertisement -

“Mijn eerste officiële optreden kan ik nog goed herinneren. Het was in Club Comeback in Belfeld in 2013. Die avond zou Radical Redemption een setje komen draaien en ik stond de set voor hem. Het was compleet uitverkocht en de hele zaal stond vol. Dit was wel een mooie binnenkomer.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Voor 2019 was ik zelf voornamelijk bezig met draaien op feestjes en in lokale clubs. Dit begon allemaal in 2011. In de loop der tijd kwam het besef steeds meer dat ik mezelf ook in de scéne kon gaan mengen. Zo ontstond mijn eerste eigen release dit jaar op 2 april. Vanaf toen begon het allemaal goed te lopen tot alles werd afgelast. Er stonden een paar mooie boekingen op de planning waaronder Hard Island. Nu ben ik mij goed aan het oriënteren op mijn eigen stijl in de studio om zo weer knallend de gezonde periode tegemoet te gaan.”

Mooiste gig ooit?

“Mijn mooiste gig was toch wel een speciale. Ik heb een tijd als resident gedraaid in de hardstyle zaal van Discotheek Apollo in Helden. Op een zaterdag tijdens carnaval stond de hele zaal mooi vol en klaar om te beuken. De sfeer die er hing en het enthousiasme van het publiek waren erg dope! En dan nog allemaal mooi verkleed ook nog.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Good one. Naast hardstyle ben ik een enthousiaste reggaeton luisteraar. Drum & Bass gaat in de vrije tijd ook wel goed in de oren.”

Groot festival of kleine club?

“Deze is voor mij erg gemakkelijk. Het publiek maakt uiteindelijk de sfeer. Of het nu in een kleine club is of op een groter feestje. Door het publiek krijg ik energie en die geef ik weer terug aan hun, dus het maakt niet uit waar we samen staan.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Mijn voornaamste voorbeelden zijn Headhunterz, D-sturb en D-Block & S-te-Fan. De stijl van de laatste twee genoemde dj’s spreken me erg aan. Kickrolls zijn dan ook een groot onderdeel in mijn muziek. Ook zijn hun het perfecte voorbeeld dat hard en euforisch erg goed samen gaan en daar wil ik op vooruit branden. Headhunterz is vanaf het begin de grootste inspiratiebron voor me geweest op muzikaal en persoonlijk gebied. Een all time favorite kan ik niet echt kiezen, omdat ze gewoonweg allemaal erg veel goede platen hebben.”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“Momenteel ben ik bezig met een project wat erg speciaal voor me is. Hierover kan ik helaas nog niet meer vertellen. Verder trekt de muziek mij de quarantaine door en houden we ons netjes aan de regels.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Ik ging de tijd voordat corona kwam nog af en toe uit, voornamelijk hier in de regionale club en in Eindhoven op Stratum. Verder zit ik vaak met vrienden thuis muziek te luisteren en te gamen.”

Ultieme droom?

“Mijn ultieme droom? Dan moet ik toch gaan voor Qlimax. Jezus, wat een sfeer zit er in dat concept. Afgelopen weekend was de stream van 2020 en wat hebben we weer genoten. Verder zou mijn wens zijn dat mijn stijl waar ik nu mee bezig zijn goed gaat vallen op het volgende event waar we heen kunnen gaan (hopelijk niet pas in 2069).”


Salvation

Facebook
Instagram

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Nieuwe hardcore releases: De top 3 van Joes Maas – april

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Luister terug: Dutch Dance Talks – Hardcore Special met Da Mouth Of Madness en Rob Gee

De 8e aflevering van Dutch Dance Talks had een speciale invulling. Op donderdag 15 april konden de luisteraars, hosts...