maandag, november 29, 2021
spot_img
HomeMusicRock The HouseRock The House #108: Nimbala

Rock The House #108: Nimbala

-

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 108 van Rock The House: Nimbala. “Zo zijn mijn buren niet altijd even tevreden met mijn geluidsinstallatie, maar we doen het er mee.”

Naam: Hannes Niedbala
Woonplaats: Breda
Leeftijd: 25
Genre: Deep House

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Ik vond het geweldig om een selectie te maken van nummers die mij positief opvielen in 2020. Deze nummers van 2020 matchen met mijn eigen visie en mijn muziekstijl. Daarmee bedoel ik: easygoing en makkelijk, maar wel met emotie. In deze mix vind je daarom mijn eigen nummers en nummers van mijn favoriete artiesten.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Toen ik 15 jaar was heb ik samen met een groep vrienden een event mogen organiseren in ons dorp. Wij waren met ze allen geïnteresseerd in hetzelfde genre muziek, maar dit was in onze regio niet te vinden. Mijn eerste optreden was dan voor ca. 300-400 mensen van onze eigen regio. Het event ging goed en wij zijn daarna samen doorgegaan met deze optredens/events.”  

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

- Advertisement -

“Het is goed om als artist gewoon dingen te doen en muziek te maken die je leuk vindt. Dit heb ik zeker in de eerste periode van mijn muziek carrière gedaan. Verder in het proces van mij als artiest, kwam ik erachter dat er meer diepte in mij zat. Ik vroeg mijzelf af, wat muziek echt voor mij betekend en wat ik hiermee wil mee gaan doen.”

“Dat heeft een langere periode geduurd en ik heb daarom even stilgezeten. Dit was voor mij een dieptepunt maar ook weer een hoogtepunt, doordat ik stil heb gezeten creëer ik op dit moment muziek dat mij inspireert, motiveert en met meer verschillende lagen van betekenis.”

Mooiste gig ooit?

“NFF Club, Bremen. Omdat ik vanaf mij 15e in Duitsland heb gewoond, deed ik op het begin van mijn carrière vooral Duitse events. Zo kwam ik langzaam naar grotere gigs toe, maar de mooiste gig ooit was zeker toen ik in de NFF Club in Bremen mijn nieuwe muziek mocht spelen. NFF Club staat bekent in Duitsland voor zijn artiesten en zijn speciale geluidsomgeving.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik luister normaal gesproken nieuwe elektronische muziek, maar ik luister ook graag naar meer indie artiesten zoals Oscar and the Wolf of Milky Chance.”

Het was voor mij een beetje therapie want de quarantaine gaf mij de mogelijkheid en natuurlijk de tijd, om toffe dingen te doen

Groot festival of kleine club?

“Ik vind kleine clubs geweldig omdat het een bijzondere verbinding tussen dj en crowd geeft, maar het gevoel ’s nachts voor een volle mainstage te staan is toch iets waarvan ik hou en waar ik naar toe wil gaan.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Flume, The Blaze en Milky Chance zijn mijn meest gestreamde artiesten op Spotify en ik luister iedere dag naar hun nummers. ‘Love Inc‘ van Booka Shade is naar bijna 7 jaar nog steeds een van mijn lievelingsnummers.”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“Met veel muziek maken en ook muziek luisteren. Ik maakte in het begin van quarantaine mijn nieuwe nummer, ‘Nobody Else Like You‘, af. Het was voor mij een beetje therapie want de quarantaine gaf mij de mogelijkheid en natuurlijk de tijd, om toffe dingen te doen.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Het is moeilijk met de nieuwe lockdown in Nederland, maar ik vind het nog steeds belangrijk even goede kleren aan te treken en er een mooie avond thuis van te maken. Zo zijn mijn buren niet altijd even tevreden met mijn geluidsinstallatie, maar we doen het er mee. Het is jammer dat het op mijn kleine kamertje moet maar ik ben optimistisch voor het komende jaar om weer mijn muziek op een groot festival of in een kleine club, wie weet.”

Ultieme droom?

“Ik vind het moeilijk om één droom op te noemen. Ik wil toffe muziek blijven maken en daarmee mezelf uit te blijven dagen. Maar hé, eerlijk gezegd zou Tomorrowland ook niet verkeerd zijn!” 


Nimbala

Facebook
Instagram

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

EDM en future house in december: de tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

My Most Memorable Gig: DJ Baba (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...