maandag, december 4, 2023

Rock The House #13: mix + interview The Pitcher

-

Home » Genres » Hardstyle » Rock The House #13: mix + interview The Pitcher

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 13: The Pitcher uit Liessel. 

Naam: Luc van Veghel
Woonplaats: Liessel
Leeftijd: 28
Label: Fusion Records
Genre: Hardstyle

Rock The House #13: The Pitcher by Our House on Mixcloud

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Ik heb gekozen voor een mix van 30 minuten. Een mix moet in mijn ogen thuis lekker weg luisteren en daarom probeer ik om de tracks zoveel mogelijk op toon uit te kiezen en er leuke ‘knips’ van te maken. We (Michel Pollen maakt ook onderdeel uit van het project) zijn ons meer gaan focussen op de rauwere kant van de hardstyle. Dat is ook het uitgangspunt van de mix. Deze tracks geven goed weer waar wij als The Pitcher vandaag de dag voor staan.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?

“Ik ben begonnen toen ik 16 jaar oud was. Mijn eerste optreden volgde al snel in mijn stamkroeg, The Ocean in Deurne. Daar draaide ik onder de naam DJ 4Pro-File, echt een mooie tijd. Daarna ben ik bij Fusion Records terecht gekomen en werd The Pitcher mijn nieuwe alias. De allereerste gig met The Pitcher zal ik nooit vergeten, dat was de Monday Bar Cruise in Zweden. Een en al gekkenhuis! Dit is een partycruise die van Stockholm naar Tallinn in Estland vaart en weer terug, allemaal in een weekend. Op het schip zijn een aantal zalen aanwezig waar de artiesten draaien, dus je snapt wel dat het een complete chaos is als het feest daar los barst. Zelfs in de cabines hielden groepen mensen hun eigen feestje.”

The Pitcher 1

Foto: Bram van Oosterhout

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Michel en ik zijn 7 jaar geleden bij elkaar gekomen en tot nu toe gaat het nog steeds erg goed. Highlights zijn toch altijd wel de grote festivals waar ik op de mainstage mocht draaien, zoals Defqon.1 en Qlimax. Daarnaast geniet ik ook van de buitenlandse tripjes. EDC Las Vegas bijvoorbeeld, dat is haast niet te bevatten. Mensen komen vanuit de hele wereld om de grootste dj’s te bewonderen. Erg cool dat je daar een onderdeel van mag zijn.”

“Maar, we zijn van ver gekomen om dit punt te kunnen bereiken. Het succes is ons zeker niet aan komen waaien. De keuze voor raw hardstyle schiet bij sommigen in het verkeerde keelgat en daarnaast moet je weer onderaan beginnen in een andere tak van de hardstyle. Gelukkig hebben we onze naam mee en zijn de producties ijzersterk.”

Mooiste gig ooit?

“Zonder enige twijfel is dat Qlimax 2011. Daar stond ik met mijn maatjes Zany en MC DV8. Iedere dj heeft wel een droom. De mijne was om ooit eens op de mainstage van Defqon.1 en Qlimax te staan. Het is allebei al gebeurd, maar als ik moet kiezen wordt het toch Qlimax. Het GelreDome is gigantisch en de sfeer is geweldig. Op Qlimax wordt echt een show gebouwd rond de artiesten.”

The Pitcher 2

Foto: Stephan Versluis

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Als ik onderweg ben, luister ik meestal naar deep house of trap. Ik wil ook wel eens wat anders aan mijn hoofd hebben dan alleen maar dat gedreun. Het is leuk om naar andere stijlen te luisteren, want het kan altijd goede ideeën opleveren die wij weer kunnen gebruiken.

Groot festival of kleine club?

“Dan kies ik voor een groot festival. Ik vind het mooi om na mijn set de andere stages te checken. Dit levert vaak inspiratie op. Het is bijvoorbeeld wel eens voorgekomen dat we invloeden van andere soorten dancemuziek in onze tracks hebben verwerkt. Toch zijn kleine clubs ook leuk hoor. Je kunt je daar goed aanpassen aan de sfeer en het is erg intiem. Daar houd ik wel van. Draaien is gewoon tof, het maakt eigenlijk niet uit waar ik sta.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“We hebben geen specifieke artiesten die een inspiratiebrom vormen. Eigenlijk vormt ‘het leven’ de inspiratie voor onze tracks. Op het ene moment krijg je een idee als je op de fiets zit, de andere keer luister je kritisch naar wat andere jongens produceren. Het is zelfs een keer voorgekomen dat Grease een inspiratiebron vormde. Mag de lezer raden bij welke track dit is geweest.”

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?

“We werken momenteel hard aan onze vernieuwde identiteit. Dat is een intensief proces waarbij we dagelijks de koppen bij elkaar steken met het management om te kijken wat de volgende stap is. We zitten midden in een overgangsfase. Steeds meer fans en artiesten accepteren en herkennen ons als raw hardstyle act. We krijgen veel support en er komen een aantal leuke gigs aan. En er staan veel collabs op het programma.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Nieuwe hardstyle releases in september: De top 3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Nieuwe hardstyle en hardcore releases: De top-3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck – februari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...