dinsdag, oktober 3, 2023

Rock The House #14: Mix + interview met Bjorn Wolf

-

Home » Genres » House » Rock The House #14: Mix + interview met Bjorn Wolf

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 14: Bjorn Wolf uit Breda, bekend van zijn avonden in de Arcade en 200Max. 

Naam: Bjorn Wolf
Woonplaats: Breda
Leeftijd: 34
Label: Releases op oa NOIR, RAWTHENTIC, MEMORIA, BOUQ, MONIQUE MUSIQUE & Cadenza
Genre: Electronica, techno, melodic techno
Residentie: Arcade, 200MAX

Rock The House #14: Björn Wolf by Our House on Mixcloud

Hoe zou je deze mix zelf inleiden? 

“Ik probeer bij mijn mixen altijd een combinatie te maken van experimentele tracks en wat meer dansvloer gerichte muziek. Ik wil de verschillende elementen van de techno in een mix  brengen van melodische  tracks die je meenemen door arps en synths tot aan stevige techno kicks en snares.”       

 Wat en wanneer was je eerste officiële optreden? 

“Dat is ergens in 1997 denk ik geweest! In de Spock in Breda. Dat was op dat moment de enige club in Breda waar dancemuziek werd gedraaid. Ik was 16 en kwam daar ieder weekend. In die tijd was Tiësto zelfs nog gewoon een resident daar op de zaterdagen. Op de vrijdagen waren het wat meer techno en house gerelateerde avonden. Ik heb daar een jaar of 6 een residentie gehad.”   

‘In die tijd was Tiësto zelfs nog gewoon een resident daar op de zaterdagen’

Mooiste gig ooit? 

“Denk dat mijn meest memorabele gig voor mijzelf toch Paradiso moet zijn geweest. Ik mocht afsluiten na Kevin Saunderson op de laatste avond van ADE. Die avond is me altijd bijgebleven, ook omdat ik naar aanleiding van die avond een aanbieding kreeg om bij de agency van ID&T te tekenen waardoor er veel mogelijkheden kwamen. Maar ook de mainstage van Mysteryland staat hoog op mijn lijstje met favorites.” 

Bjorn Wolf

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Âme, Jamie xx, Mano le Tough & Mathew Johnson zijn wel een paar mensen waar ik graag naar ga kijken en veel naar luister. Maar ik haal ook veel inspiratie uit muziek van andere genres. Van Michael Jackson en David Bowie tot Tame Impala en Howling.” 

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)? 

“Albums van OutKast en A tribe called Quest staan regelmatig op, maar ook The Whitest boy Alive en Caribou komen vaak voorbij.

Festival of club? 

“Toch wel club!  Daar sta je veel dichter bij de mensen en is er ook veel meer interactie tussen publiek en de dj. Ik kan er er van genieten dat je alle mensen in één ruimte mee kunt nemen in een verhaal. Dat is op een groot buiten festival toch een stuk lastiger.” 

Ultieme droom?

“Ik denk er al een aantal jaren over om een eigen label te starten. En er liggen wat plannen klaar om daar in 2016 wat serieuzer naar te gaan kijken. Dat is op korte termijn een van de dromen die ik graag waar wil maken. Daarnaast wil ik graag samen met alle mensen van de Arcade hard blijven werken om de club naar een volgend niveau te brengen.”    

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...

Rock The House #59: Bold Action, van hard dance naar deephouse

De Brabander Bold Action (Lex Brekelmans) komt op in 2013 als hij een dj contest van Q-Dance wint. Met...