Rock The House #76: Naffz

-

Home » Wintermarathon » Rock The House #76: Naffz

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 76: Naftali Likumahua (Naffz). Een van zijn eerste bootlegs werd direct een grote hit. “Het was soms wel lastig om mijn bootleg van ‘Casanova’ te overtreffen qua bekendheid, maar ik vond altijd dat mijn muziekproducties een stijgende lijn hadden. Daar ben ik trots op.”

 

Woonplaats: Breda
Leeftijd: 30
Evt Label: Muziek uitgebracht op Revealed Recordings, Klash Records, Break It Down Music en Goons Music
Genre: Moombahton, dancehall & afrotrapHoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Als ‘The Sound of Naffz’. Fresh beats with latin summer vibes! In de mix hoor je old-school en new-school moombahton, afrotrap, future bailefunk gepaard met veel Naffz originals, remixes/bootlegs en mash-ups/edits.”

 

Wat was je eerste officiële optreden? Hoe voelde je je in de aanloop naar dit eerste optreden?

“Nope is Dope 2011 in Beachclub Vroeger, Bloemendaal.

Ik moest openen en afsluiten in de urban area en ik had mijn set goed voorbereid door thuis veel te oefenen. Ik nam mijn set thuis telkens op om mijn overgangen te evalueren en perfect te maken. Destijds werd er nog met cd’s gedraaid en ik had per playlist twee keer cd’s gebrand. Er kwam dus veel voorbereiding aan te pas, haha.”

Naffz dj

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe omschrijven? Wat waren highlights en dieptepunten?

“Het begon allemaal in 2011, op mijn zolderkamertje. Ik vond draaien natuurlijk heel leuk en ik had mijn eigen gear gekocht met mijn spaarcentjes zoals elke hobby-dj. Ik heb toen gelijk ook een iMac gekocht met het programma Logic. In de eerste maand had ik gelijk mijn eerste twee bootlegs gemaakt. Dat was een bootleg van ‘Flux Pavillion – Bass Cannon’ en ‘Ultimate Chaos – Casanova’. Vanaf dat moment ging het sky high.

Ik werd door grote artiesten als Hardwell, Yellow Claw, Alvaro en Dirtcaps gevraagd om samenwerkingen aan te gaan en remixes te produceren. Naast produceren werd ik overal gevraagd om te gaan draaien. De highlights zijn Mysteryland, The Flying Dutch, Extrema Outdoor, een Indonesië -tour en meerdere keren in het voorprogramma van Hardwell.

Er zijn niet echt veel dieptepunten geweest in mijn carrière, zowel dj- als producer-wise. Het was soms wel lastig om mijn bootleg van ‘Casanova’ te overtreffen qua bekendheid, maar ik vond altijd dat mijn muziekproducties een stijgende lijn hadden. Daar ben ik trots op.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Heeft de groei als artiest ook je persoonlijke/sociale leven beïnvloed?

“Ja, zeker. Op sociaal gebied heb ik heel veel nieuwe mensen ontmoet en leren kennen. Op persoonlijk vlak had ik naast mijn carrière ook een hbo-opleiding die ik moest afronden. Dat duurde veel langer dan gepland, maar uiteindelijk heb ik mijn diploma met trots behaald.”

 

Wat is je mooiste gig ooit? Waarom deze?

“De eerste keer op Mysteryland, omdat hier draaien al sinds ik jong was mijn artiestendroom is.”

 

Wat is je favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik luister veel naar stijlen als funk, disco en r&b in mijn vrije tijd. Ik ben hier mee opgegroeid. Ik vind deep house en house met r&b-invloeden ook lekker om te luisteren. Puur voor de vibes.”

 

Liever draaien op een groot festival of in een kleine club?

“Mijn voorkeur gaat uit naar een groot festival, omdat er meer mensen zijn die mijn muziek kunnen horen. Kleine clubs zijn natuurlijk ook heel leuk en gezellig!”

Naffz dj

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? En welke tracks en/of sets dan met name?

“Hardwell, Munchi, Real El Canario, Chuckie en Benny Rodrigues

Hardwell is mijn grootste inspiratiebron geweest om te draaien en te produceren. Ik zat vroeger met hem op de middelbare school en hij nam me altijd mee naar zijn optredens in Nederland. Ik had grote bewondering voor wie hij was en is als dj en vooral als producer. Hij draaide een eclectic urban set in de Hooizolder en toen was de vonk overgeslagen. ‘King Of The Beats’ en ‘Guess What’ zijn mijn favorieten.

Munchi vanwege zijn moombahton-producties. Een producer die creatief is in het maken van variaties, ritmes en sample gebruik. Zijn track ‘Pero Que Lo Que Mujer’ is dé track!

Skrillex vanwege zijn sounddesign en originaliteit. Zijn remix van ‘Cinema’ was voor mij echt een banger.

Real el Canario en Chuckie vanwege hun skills en de ‘Luxurush-livesets’.

Benny Rodrigues vanwege zijn skills, zijn manier van draaien en de manier waarop hij het publiek bespeelt zonder MC; puur klasse.”

 

Ga je zelf nog veel uit en bezoek je nog festivals?

“Ik ga niet veel meer uit vanwege mijn schema’s in het weekend. Als ik ga, dan is het om een klein drankje te doen met vrienden. Ik bezoek nog wel eens festivals en concerten om inspiratie op te doen.”

 

Als je een ultieme droom als artiest mag uitspreken, wat zou dit zijn?

“Dat mijn muziek vooral altijd afgespeeld wordt. Mijn droom is om ooit een keer te mogen draaien op Tomorrowland door en met mijn eigen muziek.”


VOLG Naffz

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Hardwell maakt comeback tijdens Ultra Music Festival

Wat al een tijdje rondzingt in het wereldje, komt uit. Hardwell maakt, na een afwezigheid van 3,5 jaar, zijn...

ONSTAGE; beleef het verhaal van een internationale top-dj

Gigs op de grootste festivals, het produceren van muziek en het reizen over heel de wereld. Het is de...