maandag, maart 1, 2021
Home Music Rock The House #42: mix + interview Plug 'N Play

Rock The House #42: mix + interview Plug ‘N Play

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 42: Plug ‘N Play. Dit dj-duo uit Veldhoven staat komende zomer onder meer op Defqon.1.

Namen: Piet Stokman & Robbert Plugers
Woonplaats: Veldhoven
Leeftijd: 27 & 26
Genre: Freestyle

- Advertisement -

Hoe zouden jullie deze mix zelf inleiden?
“Alles kan en alles mag, net zoals we freestyle zelf zouden omschrijven. Het mooie van freestyle is dat we alle soorten muziek en genres kunnen en mogen draaien, zonder dat iemand er raar van opkijkt. In deze set komen stijlen als jump/tek, euforische hardstyle en raw hardstyle voor.”

Waar en wanneer was jullie eerste officiële optreden?
“Dat was in Uitgaanscentrum De Kers in Veldhoven in 2010. We draaiden toen echter nog onder een andere naam en enkel hardcore. Het was toen erg tof dat we de kans kregen om daar te mogen draaien. Daar zijn we nog steeds dankbaar voor omdat het toen allemaal begonnen is.”

Hoe zouden jullie het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“Sinds de start in 2010 zijn er een aantal veranderingen geweest, zoals een naamswijziging en de uitbreiding van onze muziekstijl(en). Toen we onder de naam Profreaks hardcore draaiden, hebben we onder meer opgetreden op Harmony of Hardcore en WiSH Outdoor. Later zijn we onder die naam freestyle gaan doen en in die periode stonden we op Intents Festival, Stereo Sunday en Supersized Kingsday.”

B-Front Plug 'N Play

“Vanaf 1 januari 2017 heten we Plug ’N Play en sindsdien gaat het erg lekker. We hebben veel toffe gigs op het programma staan, zoals Defqon.1, C.R.A.F.T. & Supersized Kingsday. Er komen nog meer hele vette optreden aan, maar daar kunnen we nu helaas nog niets over zeggen. Ook hebben we al een aantal vette optredens gehad, zoals Hardlab in Veldhoven. Daar hebben we een eigen set gedaan en ook nog even gedraaid met B-Front. Dat was geweldig.”

“Ook zijn we een eigen herkenbare stijl aan het ontwikkelen voor onze tracks. Als we hier 100% tevreden over zijn, releasen we de eerste track onder de naam Plug ‘N Play.”

Mooiste gig ooit?
“Pfoe, dat is een moeilijke. We kunnen eigenlijk niet kiezen. De optredens die we hierboven genoemd hebben, staan in ieder geval zeker in het rijtje van vetste optredens ooit.”


Volg TIOH op Facebook


Favoriete genre naast jullie eigen stijl(en)?
“We hebben freestyle als ons genre genoemd, maar freestyle is meer een stijl van draaien dan een genre. Freestyle betekent gewoon dat alles kan en alles mag. Binnen de hardere stijlen hebben we dan ook niet één favoriet genre. We kunnen alles waarderen, zolang de tracks maar tof zijn. Het mooiste van alles is dat we een breed scala aan muziek kunnen laten horen aan het publiek.”

Groot festival of kleine club?
“Het heeft allebei z’n charmes. Grote festivals zijn feesten waar iedere dj van droomt. Wij natuurlijk ook en gelukkig komen er een aantal aan. Maar in een kleine club, waar bijvoorbeeld alleen maar liefhebbers staan, is het zeker niet minder vet om te draaien. Als het publiek het maar naar hun zin heeft en los gaat.” Plug 'N Play

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor jullie?
“B-Front is een goede vriend van ons. Wat hij presteert in de studio en op het podium is meer dan geniaal. De sfeer in zijn tracks is geweldig en de energie die hij tijdens zijn optredens uit en overbrengt op het publiek is onbeschrijfelijk.”

Hoe ziet de komende tijd er voor jullie uit?
“Er komen hele vette boekingen aan en daarnaast zullen we onze uiterste best doen om een unieke stijl te ontwikkelen om ons muzikaal te kunnen onderscheiden in de freestylescene.”

Ultieme droom?
“We zijn allebei gelukkig realistisch ingesteld en hoewel iedereen – denken we – wel een ‘ultieme droom’ heeft, leven wij meer van droom tot droom. Een aantal dromen, zoals optreden op Defqon.1, gaan dit jaar in ieder geval uitkomen.”

Tracklist guestmix

Tracklist Plug 'N Play

Plug ‘N Play

Facebook
Twitter
Instagram

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Bass music in maart: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

EDM & future house in maart: De tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....