dinsdag, december 5, 2023

Rock The House #129: Level One

-

Home » Music » Rock The House » Rock The House #129: Level One

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 129 van Rock The House: Level One.

Naam: Bas van Herpt
Woonplaats: Tilburg
Genre: raw/hardstyle
Label: Scantraxx Carbon

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Er zit voornamelijk veel eigen muziek in de mix. Ik probeer het altijd zo dynamisch mogelijk te maken. Dit doe ik door soft te beginnen en op te bouwen naar wat stevigere tracks. Ook houd ik ervan om classics in mijn mixjes te stoppen.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn allereerste optreden ooit was op Dream Village 2016 geloof ik. Ik had een contest gewonnen en mocht toen optreden op de talent stage. Het was erg klein; eigenlijk een soort partytent. Het geluid van de main stage kwam gewoon over mijn muziek heen.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Sinds dat ik muziek ben gaan releasen op een echt label is het in een stroomversnelling geraakt. Eind 2017 kwam mijn eerste release op X-Raw uit (nu Scantraxx Prospexx). De track kwam gelijk in de charts op Spotify in de lijst ‘Dutch Viral Top 50’. In die lijst heeft het een tijdje op plek acht gestaan.”

“In 2018 stond ik op verschillende grotere events (zoals Dominator, Sunrise Festival en Shockerz). Vereder mocht ik voor het eerst draaien op een internationale boeking in het Duitse Kiel. Hier heb ik toen het anthem voor gemaakt. Halverwege het jaar kwam mijn collab ‘Moment of Truth’ met RVAGE uit. Deze is momenteel 2 miljoen streams op Spotify gepasseerd. Eind 2018 heb ik getekend bij m’n huidige agency Most Wanted DJ. Dit was voor mij een grote droom die uitkwam!”  

“2019 was het jaar waar ik op veel evenementen kwam te staan. Onder andere op Intents Festival, Rebirth Festival, Loudness én Live For This. Daarbij kreeg ik nog support van andere artiesten. Bijvoorbeeld met mijn solo track ‘The Question’. Het ging toen echt in een stroomversnelling!”

“In 2020 mocht ik tekenen bij Scantraxx Silver; dat is nu Carbon voor de raw hardstyle talenten. Het jaar dat ik een stap vooruit mocht maken. Helaas kwam begin dat jaar COVID-19 de plannen wijzigen. In de coronaperiode heb ik veel muziek uitgebracht en een eigen live-set geregeld op een vette locatie; De Zwarte Silo in Deventer.”

“Over het algemeen is deze periode mijn grootste dieptepunt geweest omdat ik mijn momentum verloor die ik had opgebouwd. Als opkomend artiest was het niet altijd makkelijk, maar ik moet zeggen dat 2022 al met grotere hoogtepunten is begonnen dan ooit tevoren!”

Mooiste gig ooit?

“Rebellion 2019 en Loudness 2019.”

Favoriete genre naast je eigen stijl?

“Drum ’n bass of hard rock.”

Groot festival of kleine club?

“Lastig om hier een keuze in te maken aangezien ik er erg van houd om dicht bij mijn fans te staan, maar de voldoening uit een groot festival is niet te omschrijven. Dus als ik een keuze moet maken toch een groot festival.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Als ik heel eerlijk moet zijn, ben ik niet heel veel bezig met wat anderen doen. Ik doe mijn eigen ding. Natuurlijk houd ik wel in de gaten wat er speelt in de scene, maar ik heb niet echt een vaste inspiratiebron. Vroeger waren Headhunterz en Radical Redemption grote voorbeelden voor mij. Ik haal wel veel inspiratie uit de genres die ik naast hardstyle veel luister.”

Hoe kwam je de quarantaine door? 

“Door veel muziek te maken en een nieuwe studio te bouwen. Het zijn letterlijk alleen die twee dingen geweest.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?

“Ik ben voornamelijk op feesten te vinden in het weekend. Als ik niet moet optreden, houd ik ervan om goed te feesten. Vooral na de tweeënhalve jaar zonder heb ik wat in te halen.”

Ultieme droom?

“Live staan bij Supremacy als indoor event en de Decibel Mainstage als outdoor event. Wel op een tof tijdstip natuurlijk. Dit is al sinds het begin van mijn carrière mijn ultieme droom.”


Meer Level One

Instagram

Spotify

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...