Rock The House #130: Juliëx

-

Home » Music » Rock The House » Rock The House #130: Juliëx

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 130 van Rock The House: Juliëx.

Naam: Julia Aink
Woonplaats: Enschede
Genre: (uptempo) hardcore

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Ik beschrijf deze mix als energiek; een combinatie van mijn favoriete tracks van dit moment. Daarnaast bevat de mix ook een aantal tracks van mijn nieuwe album met Sjammienators, die op 25 april gereleased wordt.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn allereerste optreden was in februari 2017. Ik sloot een DJ contest avond af in een klein café in Hengelo. In 2017 heb ik vaker optredens gedaan in Enschede en omstreken; vaak kleinschalig. In maart 2018 had ik mijn eerste grote, officiële optreden. Hier mocht ik de tweede zaal openen van Decade in de Hemkade. Super vet!”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Een aantal jaren geleden had ik niet durven dromen over waar ik nu sta. Ik ben absoluut trots op de dingen die ik gedurende mijn carrière heb bereikt. Ik kan het verloop van mijn carrière als succesvol beschrijven, maar ik heb ook gemerkt dat het veel innovatie, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid vergt. Vanaf 2018 sta ik onder contract bij Most Wanted DJ Agency en heb al ontzettend veel mooie dingen mogen doen. Zo heb ik mijn eigen muziek uitgebracht bij officiële labels en op veel grote evenementen in Nederland mogen optreden. Een aantal hiervan zijn Defqon.1, Intents Festival, Dominator, Ground Zero en Snakepit.”

“Daarnaast heb ik ook een aantal keren in het buitenland gedraaid, zoals op Nature One in Duitsland, Outrage Festival in België en een club in Zweden. Een dieptepunt was voor mij de uitbraak van de coronapandemie waardoor ik de afgelopen twee jaren niet heb kunnen doen waar ik blij van word; namelijk optreden. Gelukkig ziet het er momenteel positief uit voor de evenementenbranche en heb ik er vertrouwen in dat we weer los kunnen blijven gaan!” 

Juliëx I

Mooiste gig ooit?

“Lastige keuze, maar dan is dat denk ik toch wel Dominator Festival in 2018. Dominator was het eerste grote festival dat ik jaarlijks bezocht en is nog steeds mijn favoriet. Toen ik net begon met draaien, stond optreden op Dominator bovenaan mijn bucketlist. En in 2018 stond ik er. Dat gevoel kan ik niet omschrijven. Dat was zó speciaal en ook een beetje onwerkelijk! Een gig die mij dus altijd bijblijft.” 

Favoriete genre naast je eigen stijl?

“Ik ben best wel breed georiënteerd qua muziek. Ik vind super veel stijlen wel leuk, maar in mijn vrije tijd luister ik het meest naar techno en tech house.”

>>> Check ook: 21×2021: het jaar van Juliëx

Groot festival of kleine club?

“Beide! Of ik nou voor een groot of klein publiek sta; het plezier wat ik heb, vind ik het allerbelangrijkst en ik probeer er dan ook altijd een feestje van te maken”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Vanaf jongs af aan ben ik groot fan van Angerfist. Alle evenementen die ik bezocht waar hij moest draaien, stond ik vooraan om hem te supporten. Ik ken veel tracks en luister ook vaak zijn setjes. Ik vind dat zijn stijl heel energiek en dynamisch is en dat is iets wat mij heel erg aanspreekt. Dit vormt dan ook een inspiratiebron voor mijn eigen muziek.”

Juliëx II

Hoe kwam je de quarantaine door? 

“Naast mijn drukke leven hecht ik ook veel waarde aan ‘quality time’. Tijdens de quarantaine heb ik extra veel tijd door kunnen brengen met mijn vriend, vrienden en familie. Dit vond ik super fijn! Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?

“Voor corona wel maar momenteel een stuk minder. Dit komt omdat mijn prioriteiten op dit moment ergens anders liggen. Ik ben bijvoorbeeld aan het afstuderen voor mijn HBO studie, doordeweeks heb ik een drukke baan, breng ik tijd door in de studio én in de weekenden ben ik steeds vaker op pad voor mijn muziek. Af en toe ga ik nog wel eens op stap met vrienden. Ik houd namelijk ontzettend van gezelligheid en ben altijd in voor een feestje. Vaak ben ik dan te vinden in de binnenstad van Enschede of bezoek ik zelf een festival!”

Ultieme droom?

“Mijn ultieme droom is om een main stage van een groot festival af te mogen sluiten, samen te werken met een grote artiest en om internationaal geboekt te worden. In Australië of Amerika bijvoorbeeld. Dat zou ik echt mega vet vinden!”


Meer Juliëx

Facebook

Instagram

Spotify

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

My Most Memorable Gig: DJ José (NL) 

Iedere dj heeft er minstens eentje: een unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. Dit...

Dutch Dance University 2023: uitstekende mix professionaliteit en studentikoziteit

'Overlast op de dansvloer: 21+ de oplossing?', 'Telefoon: de plaaggeest van de dansvloer?', 'Meme techno: rebelse grap of bloedserieus?'....