woensdag, november 25, 2020
Home Music Eclectic This Is Our House Live #2: Spinn’em (full set + interview)

This Is Our House Live #2: Spinn’em (full set + interview)

-

De 2e editie van This Is Our House Live draaide rond dj Spinn’em, alias voor Mitchell Verweij uit Helmond. Op 23 december draaide hij onderstaande urban eclectic-set in sneakershop Royal in Eindhoven. Na de livestream op de avond zelf vind je hier de complete videoregistratie van zijn optreden, plus een interview.

Muziek is muziek, maar als je een bijsluiter zou moeten maken voor deze set, hoe zou je die dan omschrijven?

- Advertisement -

“Een bijsluiter? Ik zou het eerder een waarschuwing noemen, haha. De muziek die ik draai is niet altijd even dansbaar maar wel muzikaal. Het is een mix van van alles en nog wat. En verder heb ik niet het gevoel dat ik dat zou moeten omchrijven. Check de video en oordeel zelf.”

Er zit ook eigen werk van je in. Wat is het verhaal daarachter?

“Eigenlijk niet zo heel spannend. Het zijn 2 remixes van tracks die ik echt tof vind. Daarnaast ben ik als producer nog lang niet op het punt waar ik wil zijn, waardoor ik dus nog geen originals maak. Ik ben nog erg op zoek naar mijn sound, waar ik heel langzaam steeds dichterbij kom. Wel ben ik van plan om dat in 2017 iets meer naar voren te laten komen, dus stay tuned.”

Je bespeelt de decks als een dirigent, hoe belangrijk zijn je technische skills voor je?

“Omdat het ons als dj’s zo makkelijk mogelijk gemaakt word, vind ik technische skills niet eens meer zo belangrijk. Maar het is dope als mensen iets anders proberen dan hetgeen wat door velen gedaan wordt. We hoeven niet meer te beatmatchen en noem het allemaal maar op – tenzij je met vinyl draait natuurlijk. Houd het op z’n minst een beetje uitdagend voor jezelf.”

Het is dope als mensen iets anders proberen dan hetgeen door velen gedaan wordt

Hoe en wanneer ben je ooit de muziek in gerold?

“Ik heb altijd al intens veel naar muziek geluisterd. Van kleins af aan al. Ook kocht ik altijd cd’s met mijn spaargeld. Zo weet ik bijna zeker dat ik een van de 1e was en Nederland met zo’n mp3-speler van 256 MB, haha. Maar het is allemaal serieus geworden toen ik begon met dansen. De dj die destijds de dansmixen maakte inspireerde mij om echt met muziek aan de slag te gaan – shout-out naar Rinke Penders dus!. Zonder hem had ik het waarschijnlijk bij dansen gehouden.”

Wat waren tot nu toe hoogtepunten voor je?

“Dat was op DDW Music, onlangs in oktober, op de avond met GANZ en BAAUER in de Effenaar. Zijn niet de minste die twee! Ik volg GANZ al sinds day one! Hij stond ook in m’n top 5 van 2016. Baauer heeft ook z’n strepen wel verdiend in de scene. En dan heb ik het niet eens over de Harlem Shake. Als je een beetje rondzoekt op internet vind je zo toch andere dope tracks van die gast. Wel tof om daar samen met Elle Rich en Lapendo tussen te staan.”

Je studeert aan het SAE in Amsterdam. Hoe vind je het daar, en hoeveel profijt heb je ervan als artiest?

“Je kan er zoveel uithalen als je wilt. Ik ben daar vooral om mijn technische skills als producer on point te krijgen. Het is zeker goed voor je connecties, er lopen daar een hoop mensen rond die je met van alles kunnen helpen.”

>> Zie ook – GANZ: ‘Ik maak geen muziek voor het publiek’ <<

Spinnem Royal

Wat doe je verder in het dagelijks leven?

“Niks speciaals eigenlijk. Werken bij Albert Heijn online. Voor de rest ben ik bezig met muziek. Ik moet echt weg bij de Appie, snappie?”

Wat is je ambitie?

“Dj’en en produceren, heel simpel. Omdat ik daar echt gelukkig van kan worden. Ik vind het echt tof om thuis te bouncen op die ene beat die je net gemaakt hebt. Maar ik sta het liefst achter de draaitafels, dat is echt mijn ding. Live mash-ups, crazy transitions en vernieuwend zijn. Vooral dat laatste houdt het allemaal lekker interesant voor mij.”

Meer DJ Spinn’em

Check de Facebookpagina van DJ SPINN’EM voor meer info en optredens.

This Is Our House Live


TIOH Live #3

De volgende This Is Our House Live is op woensdag 18 januari in Gin Fizz in Tilburg. Zet jezelf op Aanwezig in het Facebook-event en blijf op de hoogte.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – John van den Heuvel: ‘Legaliseren is geen...

De polarisatie in het Nederlandse drugsdebat is compleet. Op rechtsachter een CDA-minister die minder festivals wil en 'gebruikende' partypeople medeschuldig acht aan drugscriminaliteit. Linksbuiten...