donderdag, mei 6, 2021
HomeMusicNieuwe EDM en future house releases: De top 3 van Juliano van...

Nieuwe EDM en future house releases: De top 3 van Juliano van der Knaap – januari

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 op het gebied van EDM & future house van Juliano van der Knaap én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Redondo & Ruben Golde – OOALH

Future House Music

De titel, ‘OOALH’, staat voor ‘Owner Of A Lonely Heart‘. De meeste rockluisteraars zullen deze titel vast herkennen. Dj-duo Redondo keert na drie jaar terug op Future House Music en heeft samen met Ruben Golde een vernieuwende remix gemaakt van dit legendarische nummer.

De warme en zomerse dance-piano gaat gepaard met een goede bassline in de drop. Bij deze remake is er in plaats van bij het origineel, gebruik gemaakt van een vrouwelijke stem. Het gaat goed samen met de instrumentalen.

- Advertisement -

Als je in deze donkere wintertijd even wilt genieten van een zonnig nummer, dan is dit zeker een aanrader.


Jake Alva & BrageAndre – Weight Off

Snippet Recordings

Jake Alva en BrageAndre hebben samen een meesterwerk weten neer te zetten. ‘Weight Off’ is een aantal dagen geleden uitgekomen en heeft zijn plekje gevonden op Snippet Recordings.

De track start vol bombarie, wat het uitnodigend maakt voor de luisteraar. Al vrij snel bouwt de track op richting de drop. In de build-up zit een viool verwerkt, gecombineerd met een selectie aan opbouwende en bijpassende effecten.

Eenmaal bij de drop aangekomen barst alles los. De track slaat volledig om. De duistere geluiden en de dreunende bass vormen samen een mooi geheel en maken het nummer compleet.


Le Castle Vania featuring Marian Bell – After Image

Always Never

Als laatste release van de top-3 heb ik een plaat uitgekozen die nostalgische gevoelens kan oproepen bij vele future house-luisteraars. Le Castle Vania is een project van de Amerikaanse dj Dylan Eiland. Deze nieuwe release op het label Always Never is een muzikaal cadeau voor je oren.

Het nummer bevat de oorspronkelijk future house-geluiden van een aantal jaar geleden. De lead, de drums en de zang in ‘After Image’ vormen samen een mooi geheel. De plaat is simpel en catchy, dus houd die replay-knop binnen handbereik!


Spotify-lijst EDM en future house releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 25 tot 30 nummers die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De EDM en future house releases voor deze maand:


Meer tips over EDM en future house?

Check hier de eerdere artikelen van Juliano van der Knaap over EDM en future house. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...