donderdag, oktober 5, 2023

Nieuwe hardcore releases: de top-3 van Joes Maas – juni

-

Home » Music » Nieuwe hardcore releases: de top-3 van Joes Maas – juni

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 op het gebied van hardcore van onze nieuwe Huisspecialist Joes Maas. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Promo – Thunderstorm (Now Mix)

Thunderdome Music

Promo en Thunderdome hebben in het verleden al talloze keren bewezen dat zij een gouden combinatie zijn. Niet gek dat ik erg hoge verwachtingen van deze track had. En Promo heeft mij opnieuw verbaasd: ‘Thunderstorm’ is een geniale plaat die ver boven mijn verwachtingen uitstijgt.

Op de single staan de zogenaamde ‘Then Mix‘ en mijn favoriet, de ‘Now Mix’. In beide tracks komt een geweldige melodie terug, ondersteund met verschillende kicks. Vooral die kicks zijn doorslaggevend geweest voor mijn keuze. In de ‘Now Mix’ zijn ze heerlijk rauw, waardoor de melodie een extra lading krijgt.

Wat ik ook uniek vind is de stijl. Deze past namelijk perfect binnen het Thunderdome-label maar blijft alsnog dichtbij de dj zelf. Overigens heeft Promo een tijdje geleden ook een lezenswaardig interview gegeven over de visie van zijn eigen label The Third Movement. Zeker het checken waard!


Akira – Ring Ring

PRSPCT Recordings

Een aantal jaren geleden hoorde ik Drokz met veel lof over Akira vertellen in het Drokz Doorgehakt interview. Op dat moment was ik zelf nog helemaal niet thuis in de terror-scene. Maar één ding is me bijgebleven uit het interview: Akira mag zeker worden gezien als een van de pioniers binnen het genre.

Nu, jaren later, staat Akira nog steeds aan de top binnen deze onverbiddelijk ruwe stijl. Mede door zijn eigen label Hong Kong Violence, maar ook door zijn eigen bijdrages, weet hij deze positie nog steeds vast te houden. Met zijn nieuwste release draagt hij opnieuw bij aan de kwaliteit van de terror, vandaag de dag.

Zijn laatste release is te vinden op de EP van PRSPCT, genaamd Never Mind The Bollocks Here’s PRSPCT (een knipoog naar het roemruchte album van punkgroep The Sex Pistols). Het is een typische Akira-track met veel breaks en invloeden vanuit de hiphop. Zo staan de samples uit een Skepta-track centraal in dit nummer. Maar de track kent ook een fijne flow dankzij de hoge BPM.


The Resonant Squad – The Resolution (DJ Version)

Cyndium Records

Mijn laatste tip is natuurlijk gewijd aan het nieuwste early hardcore-label binnen de scene: Cyndium Records. Na een geweldige aankondiging met de allerdikste new early hardcore-artiesten móest de eerste release wel goed zijn, en dat is het zeker!

De mannen van The Resonant Squad zijn nog steeds verantwoordelijk voor een van mijn favoriete early hardcore-platen, binnen de iets nieuwere stijl. Een aantal jaar geleden mochten zij het anthem van de Hellbound-stage op Ground Zero produceren. Hieruit is de geweldige track ‘Underworld‘ geboren.

Ze hebben nu een track te weten creëren die vergelijkbaar is met dit anthem, en precies binnen hun stijl past. Wat ik zo prachtig vind aan de stijl van The Resonant Squad is hun drive in een track. Ook ‘The Resolution’ kent deze energieke drive: het is 3 minuten en 50 seconden vol gas!

Dat Cyndium Records met deze track zijn intrede doet binnen de markt vind ik een logische keuze en weerspiegelt perfect hun visie. Het motto van Cyndium is niet voor niks ‘Energetic Dance Only’.


Spotify-lijst hardcore releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Joes Maas heeft zijn eigen hardcore-playlist voor TIOH gemaakt, dit zijn al zijn favoriete nieuwe releases:


Meer tips over hardcore?

Check hier de eerdere tips van Joes. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...