donderdag, oktober 5, 2023

Nieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman – maart

-

Home » Music » Nieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman – maart

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance en de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

ReOrder & Neil Hunter feat. Zach Alwin – You Should Know

Armada Music

Mijn nummer één van deze maand komt uit de stal van Armada. De Slowaakse DJ ReOrder kende ik al langer van zijn samenwerkingen met o.a. Ana Criado, Katty Heath en Roxanne Emery. Stuk voor stuk prachtige vocal trance-hits die garant staan voor kippenvel. Maar dat hij ook goed uit de voeten kan met mannelijke vocalen blijkt wel uit zijn laatste productie: ‘You Should Know’.

Voor deze single sloeg hij de handen ineen met Neil Hunter. Een Schot die al meer dan 25 jaar als dj actief is, maar vorig jaar pas serieus begon met het maken van platen. En daar bleek hij succesvol in: zijn trance-debuut ‘Savanah‘ werd opgepikt door Armin van Buuren en kreeg airplay in A State of Trance.

De vocalen worden verzorgd door Zach Alwin. Een opkomende zanger die onder zijn alter-ego Roet vorig jaar zijn debuutalbum uitbracht. Zijn zang combineert geweldig met de kenmerkende sound van ReOrder en de beats van Neil Hunter. Een zeer geslaagde plaat die bij mij in ieder geval al enige tijd op repeat staat.


Christina Novelli – In my arms 

Muse Music Records

Als ik de kans krijg om Christina Novelli in de spotlights te zetten, dan grijp ik die gelegenheid met beide handen aan. Haar prachtige vocalen weten mij steevast te raken en het is dan ook niet voor niets dat zij ruimschoots vertegenwoordigd is in mijn lijstje met meest favoriete trance-platen ooit. Met als absolute topper ‘Concrete Angel‘ uit 2012, die het dit jaar nog tot plek 9 in de A State of Trance Top 1000 schopte.

Maar ze staat nog steeds aan de top. Na het meesterlijke ‘Numb‘ eind vorig jaar laat ze zich andermaal van haar beste kant horen met ‘In My Arms’. Ze doet het echter niet alleen, maar samen met Leroy Moreno. Een Amerikaanse dj die sinds hij in 2016 door trance-legende Paul van Dyk in DJ Mag werd getipt als aanstormend talent aan de weg timmert en inmiddels al een aardige discografie heeft opgebouwd.

‘In My Arms’ is prachtig. De langzame aanloop naar de breakdown en dan de waanzinnige zang van Novelli maken het tot een geweldig nummer die het beste klinkt in de extended mix.


Corti Organ – Legendary

inHarmony Music

Het nummer viel mij direct op toen het voorbij kwam. Ik ben een ongelooflijk liefhebber van filmmuziek. Combineer dat met trance en je hebt mijn directe, onverdeelde aandacht. En dat is precies wat het Duits / Kroatische duo deed met ‘Legendary’.

Het nummer begint vrij standaard, maar je hoeft als luisteraar niet lang te wachten. Al na een halve minuut pleziert een heerlijke pianomelodie je Orgaan van Corti. Maar daarná gooien de producers er nog een schepje bovenop met een hele toffe synthesizer-sound die perfect past bij het filmische karakter van ‘Legendary’. En dat maakt de ervaring nóg epischer.


Bonustip: Gareth Emery feat. Annabel – You’ll Be OK (The Remixes)

Create Music Group

Alles was al klaar voor publicatie toen mijn favoriete dj opeens de wereld verraste met ‘You’ll be OK (The Remixes)’. Het originele nummer vierde op vrijdag 15 maart 2021 haar eerste verjaardag en ter gelegenheid hiervan was daar opeens deze EP. 

En Gareth Emery wist hiervoor niet de minste namen te strikken: Andrew Rayel, Giuseppe Ottaviani én Jorn van Deynhoven verzorgen een remix. Maar ook downtempo dj CloudNone geeft acte de présence. Een leuke toevoeging. Met zijn ambient breaks geeft hij de EP weer nét even een andere dimensie. 

You’ll Be OK‘ kwam in 2020 uit vlak vóórdat corona de wereld lam legde. Gedurende de pandemie groeide het onder de fans mede dankzij de hoopgevende titel uit tot hét anthem van deze rare periode. Wat mij betreft is deze tribute dan ook niet meer dan terecht en een fijne verrassing zo op de vrijdag.


Spotify-lijst trance releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases voor deze maand:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze trance hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute trance hoogtepunten? In een serie 'Afters' maken de muzikale specialisten van TIOH nog...

Trance in november: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....