zaterdag, oktober 23, 2021
spot_img
HomeNieuwsNext level: Zo gaat het virtuele Awakenings Festival eruit zien

Next level: Zo gaat het virtuele Awakenings Festival eruit zien

-

Wat vorige week al via onze publicatie in de lucht hing, is nu bevestigd. Awakenings komt in het laatste weekend van juni met een volledig virtuele editie van zijn festival. Het zet daarvoor de baanbrekende nieuwe technologie van 250K/Eyesupply in. Hieronder kun je vast een video-impressie bekijken.

Awakenings Festival krijgt daarmee van 26 tot en met 28 juni, de eigenlijke data van het event, de internationale primeur van 250K/Eyesupply’s Virtual Showcase. Het Eindhovense bedrijf is wereldwijd een hoofdrolspeler op het gebied van visuele content en -shows in de dancebranche. Het zet met zijn nieuwe dienst een reuzenstap binnen de online muziekbeleving.

Met de Virtual Showcase is het mogelijk om dj-sets en evenementen thuis in een compleet aangepaste virtuele setting te beleven, die ook nog eens live kunnen worden aangestuurd en aangepast. Tijdens Awakenings Festival 2020 | Online Weekender wordt daarbij de Gashouder getransformeerd tot een virtuele locatie.

Maandag postte Awakenings een teaser-foto van de locatie en de showcase. Ook ‘resident’ Joris Voorn plaatste die visual, waarbij je er dus vanuit mag gaan dat hij een van de artiesten zal zijn tijdens de online weekender. De rest van de line-up wordt later bekendgemaakt.

- Advertisement -

>> ZIE OOK Van XO tot Armin: De mooiste podia van 250k uit Eindhoven

Awakenings Festival 2020 online weekender

Reproduceren

Hoe de virtuele show werkt? 250k en Eyesupply bouwen virtuele werelden en plaatsen dj’s daar via een green screen middenin. “Wat we al jarenlang deden in de realtime wereld, zijn we gaan reproduceren voor de virtuele wereld”, legde een van de eigenaars onlangs uit in een exclusief item op This Is Our House.

“We hebben de Gashouder digitaal nagemaakt. Onze operators kunnen laten zien wat er met de ter plekke beschikbare licht- en showknoppen mogelijk is, maar kunnen er in een handomdraai ook nog 1000 lichten digitaal aan toevoegen, net als pyro- of andere effecten.”

Hieronder een impressie van de Virtual Showcase in de Gashouder:

https://www.youtube.com/watch?v=yVlH4nFsAxs

Tomorrowland

Lees hier meer over de Virtual Showcase van 250K/Eyesupply.

Ook Tomorrowland kondigde vorige week aan dit jaar met een virtuele editie van zijn festival te komen. Lees meer daarover in ons wekelijkse VIRAAL JOURNAAL.

Awakenings Festival Online Weekender 2020

Dance en de coronacrisis

Lees meer over de dancebranche en de coronacrisis:

Coronacrisis

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Alles over ADE 2021

Klik hier en blijf op de hoogte

Gerelateerd

ADE 2021: De glorieuze comeback van de nachtcultuur – in een dagjas

De aanloop naar het 25e Amsterdam Dance Event ging met houterige pasjes. Maar wie de balans opmaakt na een...

Awakenings ADE: Vrouwelijke techno krachtpatsers headlinen in de Ziggo Dome

Op vorige edities floreerden de namen van deze 'Big 3' meer dan eens op de ADE line-ups. Dit jaar...