zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeNieuwsEindelijk, de dansvloeren gaan weer open!

Eindelijk, de dansvloeren gaan weer open!

-

Het moment waar we allemaal al lang naar uitkijken dient zich dan eindelijk aan. Nederland gaat van het slot, en ook en vooral de dansvloeren! Demissionair premier Rutte maakte vrijdagavond bekend dat clubs, feesten en festivals per 30 juni weer open mogen.

Na bijna 1,5 jaar lockdown en 1,5 meter afstand volgt dus de grote opening-up voor de dansvloeren. En daar snakten de sector en het publiek hevig naar. Reden voor de versnelling in de versoepeling is het fors dalende aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen, in combinatie met de accelererende vaccinatiecampagne.

Behalve de afstandsregel vervallen in feite alle corona-maatregelen. Op de dansvloeren van clubs en op festivals is dat echter een illusie. Dus moeten bezoekers daar een negatieve test laten zien om toegang te krijgen. Wellicht komen daar binnenkort nog enkele voorwaarden, bijvoorbeeld een beperkte capaciteit.

Grote evenementen zullen dan ook in eerste instantie nog weinig kansrijk zijn. Dat bleek donderdag al uit onze enquĂȘte over het festivalseizoen 2021.

“We kunnen het nog niet helemaal bevatten”

Ploegendienst

Wat doen de geplande festivals in juli?

- Advertisement -

De grote vraag is ook wat de festivals doen die vooralsnog ‘gewoon’ gepland stonden in juli. PLOEGENDIENST Festival, direct in het eerste weekend van de heropeningsmaand, sorteerde vrijdag na bekendmaking van het nieuws direct voor op doorgang.

“We kunnen het nog niet helemaal bevatten, maar het ziet er naar uit dat de kans groot is dat we op 3 en 4 juli als eerste weer aan het werk mogen! We zijn onszelf nog even aan het knijpen en gaan komende week vol schakelen om alles even echt goed uit te zoeken.”

Muziekzalen mogen al eerder – en ruimer – open: op 5 juni. Kleine zalen krijgen een capaciteit van 50, zalen waar normaal 1.000 mensen of meer in passen mogen 250 bezoekers binnen laten. Met toegangstesten geldt geen maximum capaciteit, zolang de 1,5 meter maar in acht gehouden wordt.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardcore in december: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...