De Nacht Staat Op; het is tijd voor actie!

-

Home » Nieuws » De Nacht Staat Op; het is tijd voor actie!

Het hoge woord is er na, één dag vol vragen, eindelijk uit. Op 12 februari vanaf 21:00 uur gaan de nachtclubs in het land open. De nacht heeft te lang op slot gezeten. Dat is de glasheldere boodschap uit het statement van ‘De Nacht Staat Op’.

Op dinsdag 1 februari stak een nieuw initiatief een veelbelovende boodschap de kop op. Dit initiatief is gestart door Nachtbelang, OAC (Overleg Amsterdamse clubs), ondersteund door de nachtsector uit het hele land. “De nacht staat op. Woensdag 2 februari delen de clubs en nightlife bedrijven om 19.00 een persstatement. #staytuned #denachtstaatop“, zo luidde de caption onder de Instagrampost van @denachtstaatop. Razendsnel schaarden er meer dan 20 duizend liefhebbers, nachtmakers en artiesten zich achter, het tot dan nog, onbekende initiatief.

Gewoon open, zoals eerst

Woensdag 2 februari om 19:00 uur stipt verschijnt er een video op Instagram. Joost Gimbel a.k.a. Hoax LeBeau neemt namens de nachtclubs het woord. In een poëtisch betoog predikt Gimbel het ultieme belang van dansen en raven. “Daarom is de nacht onmisbaar voor iedereen”, legt hij bijna stoïcijns uit.

De nachtclubs gaan open, om de nachtcultuur te beschermen. Het gemis van het nachtleven wordt steeds groter en de impact wordt zwaar onderschat. Met deze campagne staan de initiatiefnemers op voor cultuur, identiteit en sociaal contact. En tegen eenzaamheid, vervreemding en onveilige feesten. Volgens de clubeigenaren moet het nachtleven dan ook serieuzer genomen worden. “Nu de culturele sector weer opengaat, met overdag musea en ’s avonds restaurants, is er één essentieel dagdeel dat compleet buitenspel wordt gezet”, geeft Pieter de Kroon, voorzitter van OAC, aan. Het belang van de nacht wordt te vaak vergeten.

Hoe nu verder?

Te lang heeft Nederland de wonderen van de nacht moeten missen. Door de coronamaatregelen zijn de clubs maar enkele weken open geweest. En waar onze buurlanden de deuren opengooien, is er in Nederland van een échte heropening nog geen sprake. De Nacht Staat Op heeft een plan. Later zal moeten blijken of het kabinet wil meewerken en openstaat voor frisse input. Hoe dan ook; zaterdag openen clubs door het hele land de dansvloer. De nacht kan het aan!


Volg De Nacht Staat Op

Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...

De top 3 hardcore releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....