donderdag, december 7, 2023

Draaimolen verkast naar mob-complex, nieuwe eventzone in Tilburg

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Draaimolen verkast naar mob-complex, nieuwe eventzone in Tilburg

Tilburg krijgt per 2020 een groot nieuw evenemententerrein op het voormalige mob-complex. Draaimolen Festival mag komend jaar al de proef op de som nemen, meldt Brabants Dagblad dinsdag. 

 

De (nieuwe) onzekerheid van Draaimolen over een locatie is daarmee ten eind. Organisator Milo van Buijtene reageert positief tegen BD.

,,Ook al staat nog niet het laatste puntje op de i, wij gaan er honderd procent vanuit dat we er ook de jaren na 2019 kunnen blijven”, aldus Van Buijtene. “Het is een mooi terrein.”

Mob-complex Tilburg

Mob-complex

Het mobilisatiecomplex in Tilburg-Noord (grofweg tussen industrieterrein Kraaiven en het Blauwe Meer) was 10 jaar geleden nog in beeld voor een grote shopping mall.

Nu wil het gemeentebestuur er jaarlijks maximaal 8 evenementen met een capaciteit van 10.000 tot 20.000 bezoekers mogelijk maken.

,,Er is ruimte, het is een bijzondere plek en het ligt aan de rand van de stad, zodat we weinig overlast voor de omgeving voorzien”, tekent BD de reactie van wethouder Erik de Ridder (CDA, evenementenbeleid) op.

Draaimolen Festival 2017

Draaimolen vond de afgelopen jaren plaats op het terrein van het voormalige Charlotte Oord (foto boven). Dat het in 2019 al mag uitwijken naar het mob-complex, is bij wijze van experiment. Tilburg wil de ervaringen meenemen in de verdere plannen voor de nieuwe event-zone.


Draaimolen 2019 & Festival Transfer

De line-up van Draaimolen Festival 2019 is inmiddels bekend. Onder meer Marcel Dettmann, Honey Dijon, Four Tet, Job Jobse (die 2 podia host) en

Festival Transfer verzorgt busreizen naar het festival, hier meer info en tickets.

Festival Transfer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...