maandag, december 4, 2023

Evenementenhal op Aquabest: laat die winterfestivals maar komen

-

Home » Nieuws » Evenementenhal op Aquabest: laat die winterfestivals maar komen

Brabant krijgt er een evenementenhal van formaat bij. Ondernemer Roland van Pelt zet zijn plannen door om op recreatiegebied Aquabest bij Best een bestaande loods verbouwen tot een plek waar onder meer indoor festivals kunnen plaatsvinden.

De beachclubs van Aquabest vanuit de lucht. Foto: Ronald Otter
De beachclubs van Aquabest vanuit de lucht. Foto: Ronald Otter

Aquabest vormt al 20 jaar een geliefde plek voor dancefestivals in de open lucht (Extrema Outdoor, Lakedance), maar experimenteerde recentelijk al met dance-evenementen in de koudere maanden (Pussy Lounge, Kletskoek). Daarvan gaan er straks dus meer komen, is de verwachting.

‘Seizoen verlengen’

“Met deze hal willen we het seizoen verlengen”, zegt Van Pelt. “Vanaf september stopt het hier abrupt en dan worden we in de lente weer een keer wakker. We willen vanaf 2016 het jaar door evenementen aanbieden. Er zijn hier 220 mensen in dienst; om die aan het werk te houden moet je als bedrijf vernieuwen. De aanrijroutes liggen er al, de noodplannen liggen klaar en we hebben de nodige parkeervoorzieningen.”

De gemeente heeft begin deze maand een omgevingsvergunning verleend voor de hal.  De oppervlakte daarvan wordt 3000 vierkante meter en moet volgens Van Pelt duizenden mensen kunnen herbergen, afhankelijk van het evenement. Ter vergelijking: de hal van Beursgebouw Eindhoven is 7200 vierkante meter en biedt plaats aan 8000 mensen die staan of 4000 die zitten.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle in april 2022: De tips van Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....