vrijdag, februari 23, 2024

Hier is dat lanceringsfeestje: Effenaar b2b Our House!

-

Home » Genres » House » Hier is dat lanceringsfeestje: Effenaar b2b Our House!

Jazekerwelles, we krijgen ons eigen feestje! Op vrijdagavond 15 april gaan we in Eindhoven even stilstaan – ehmm: een dansje doen op – onze komst én op de rijke Brabantse scene. Effenaar b2b Our House wordt een avond waarop ‘back to back’ centraal staat. Met 2 zalen, 2 hosts en uiteraard duo-optredens, van onder meer Cinnaman b2b Lucky Done Gone, Ferreck Dawn b2b Pieter Lepelaars en Ben Penn b2b Paolo Santo.

Sinds de lancering, afgelopen zomer, is het allemaal hard gegaan hier in huis. Een moment om onze komst op passende wijze te vieren ontbrak er nog aan.

Op vrijdag 15 april gaat dat alsnog gebeuren tijdens Effenaar b2b Our House. In en met het Eindhovense poppodium, een van de Our House-partners van het eerste uur. En met een bijzonder concept dat bruggen slaat tussen generaties, steden en stijlen in heel Brabant.

Exclusieve back-to-back-sets

We vroegen een aantal dj’s met welke inspirerende Brabantse collega ze graag zouden willen draaien. Met voeding vanuit heel de provincie is zo een nacht vol exclusieve back-to-back-sets samengesteld, verdeeld over twee zalen.

Vanuit Breda zetten Bjorn Wolf en Carma Collective de toon in de Kleine Zaal, met melodieuze, spannende techno. Bjorn Wolf draaide nog in de Spock toen ene Tijs Verwest daar furore begon te maken, maar heeft zelf inmiddels ook internationaal zijn sporen nagelaten, met releases op onder andere Noir Music en zijn eigen avond 200Max.

Prime time in de hoofdzaal volgt een midden-Brabants onderonsje. Tilburger Lucky Done Gone, een snel rijzende kracht in de Nederlandse scene, gaat platen sparren met niemand minder dan Cinnaman. Geboren en getogen in Den Bosch, tegenwoordig met basis in Amsterdam. Drijvende kracht achter de avonden Viral Radio en Colors (o.a. Trouw), en inderdaad kleurrijk en ongrijpbaar met al zijn stijlen en invloeden. Verwacht dus een spannende set voor variatie.

De afsluitende tandem komt uit de regio Eindhoven en is een beproefde. Oud-Veldhovenaar Ferreck Dawn, sinds zijn releases op Spinnin’ Records een internationaal veelvuldig geboekte dj, kruipt achter de decks met boezemvriend Pieter Lepelaars uit Eersel. Ooit begonnen ze samen in de hardstyle, tegenwoordig is groovende (tech) house hun werkterrein.

Effenaar b2b Our House

Early house en disco in de foyer

Back to back aan deze zaal met de sound van nu, lonkt ondertussen de foyer, waar je way back richting early house en disco wordt genomen – stijlen die nog nauwelijks vertegenwoordigd zijn in het Eindhovense nachtleven. Een aantal andere oud- en nieuwgedienden gaat daar deze avond verandering in brengen.

Het duo Eb & Vloed uit Breda draait per definitie al back to back, Ben Penn (volgens ons de Boogieman van Brabant, drijvende kracht achter o.a. De Gin Gin en Club Cabrio in 013) vormt een gelegenheidsduo met Paolo Santo, helft van het Bossche Eaglemen.

Nieuwe namen in de mix met gevestigde. Van Eindhoven, via Den Bosch en Tilburg, naar Breda – en binnendoor via verrassende sluiproutes weer terug. Sounds van nu en toen. Bijeengebracht door een al even verfrissende tandem van partijen die de Brabantse scene koesteren.

Twee partijen, twee zalen, twee tijdperken en steeds 2 dj’s die samensmelten op één avond. Our House is your house!

Ben PennBen Penn

LINE-UP

Kleine zaal (house, tech/deep house, techno):

Bjorn Wolf b2b Carma Collectiv
Cinnaman b2b Lucky Done Gone
Ferreck Dawn b2b Pieter Lepelaars

Foyer (early house/disco)

Eb & Vloed
Ben Penn b2b Paolo Santo

Facebook-event/tickets (10,-):
https://www.facebook.com/events/218288495187634

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Afscheid Lady Aïda: “Ze kon dingen echt magisch maken!”

Maandag 4 oktober, een week na haar overlijden, werd in Eindhoven op bijzondere wijze afscheid genomen van Lady Aïda....

Overleden techno-pionier Lady Aïda regisseerde zelfs haar laatste, postume gig

De Eindhovense dj Lady Aïda is overleden. Ze overleed op 63-jarige leeftijd, na een kort ziekbed, aan borstkanker. In...