zaterdag, september 30, 2023

Na Tiësto ook The Prophet ambassadeur HOUSE of DJ’s

-

Home » Uncategorized » Na Tiësto ook The Prophet ambassadeur HOUSE of DJ’s

Met de verbintenis van – uit eigen stad natuurlijk – een van de grootste dj’s ter wereld krijgt HOUSE of DJ’s in Breda steeds meer gezicht. Niemand minder dan Tijs Verwest, oftewel dj Tiësto, is ambassadeur geworden van de aanstaande ’tempel voor de Dutch dance’. Ook The Prophet, groot in zowel hardstyle als hardcore, heeft zich aan HOUSE of DJ’s verbonden.

Medio 2017 moet gestart worden met de bouw van de locatie die internationaal een publiek moet gaan trekken, maakten de initiatiefnemers eerder bekend tijdens een perspresentatie in Breda.

Experience Centre

HOUSE of DJ’s bestaat uit diverse pijlers. Als toeristische trekpleister moet een groot ‘Experience Centre’ verrijzen, waar de eerste van een wereldwijde serie HOUSE of DJ-café-formules komt.

Maar het wordt ook een broedplaats voor nieuw en bestaand dj-talent. De eerste internationale dj-opleiding gaat er zetelen, is het plan.

House of DJs

Tiësto

Dj/producer Tiësto steunt het initiatief en sprak woensdag in een videoboodschap vanuit Las Vegas zijn commitment uit om zeer nauw betrokken te zijn bij de ontwikkeling van HOUSE of DJ’s.

Dat doet hij in de vorm van workshops, brainstorms, het beschikbaar stellen van al zijn materiaal en uiteraard de belofte om regelmatig aanwezig te zijn in de hotspot in zijn geboortestad.

HOUSE of DJ’s wordt het epicentrum van de Dutch dance

Initiator Arnold van der Leden beschrijft HOUSE of DJ’s als een enorm ambitieus project. “Een soort combinatie van Graceland, van Paisley Park waar gecreëerd en gefeest wordt, en het Hard Rock Cafe. Het wordt het epicentrum van de Dutch dance.”

Van der Leden is ontzettend trots dat Tiësto achter het concept gaat staan en zelfs partner wordt in de verdere ontwikkeling. Ook de artiest zelf, die momenteel in Las Vegas een aantal shows geeft, beschrijft het als een bijzonder initiatief.

>> Zie ook Gastopinie: Breda, Capital of Dance? <<

Tiesto HOUSE of DJs

Verwest: ‘compleet verhaal’

“Ik vind HOUSE of DJ’s fantastisch omdat het wereldwijd een uniek concept is. Wat me het meeste aanspreekt, is dat het een compleet verhaal is. Van een DJ Centre, waar we zeker nieuw dj-talent gaan ontdekken, tot een ode aan de Dutch dance in al zijn facetten in het Experience Centre.”

We mogen als Nederlanders echt trots zijn op het product Dutch dance

Vanuit zijn ervaring in de entertainmentindustrie en Las Vegas, gelooft Verwest dat er heel veel toeristen naar HOUSE of DJ’s zullen komen.

“We mogen als Nederlanders echt trots zijn op het product Dutch dance. Breda heeft als stad een aantal bekende dj’s voortgebracht en ik vind het gaaf dat juist vanuit mijn hometown ondernemers zijn opgestaan om HOUSE of DJ’s op te starten.”

The Prophet

The Prophet vierde 12 november zijn 30-jarige artiestenbestaan. Daar werd bekend dat hij zich aan het initiatief heeft verbonden. “Wat ik zo goed vind aan HOUSE of DJ’s, is dat de pioniers die ooit aan de wieg stonden van de huidige dance-industrie, kunnen vertellen wat ze ervaren hebben.”

“We kunnen anderen leren hoe deze industrie tot stand is gekomen. Dus niet vanuit een promoter, maar juist vanuit het perspectief van dj’s zelf. Juist daarvoor is HOUSE of DJ’s bedoeld. Dat maakt het zo uniek”, aldus Elkabas.


Van der Leden is bijzonder blij dat The Prophet HOUSE of DJ’s omarmt: “Dov Elkabas is een grote naam binnen de hardcore-gabberstijl. Zo niet de grootste, want hij stond echt aan de basis van deze hardere housestyle. Dit is de enige subcultuur die in Nederland is ontstaan en van daaruit de hele wereld is overgegaan.”

“Weer iets om trots op te zijn en daarom verdient dit absoluut een plek in HOUSE of DJ’s. Door de samenwerking met The Prophet, wordt ons draagvlak nog groter, nog breder. Een mooie verrijking waar we bijzonder trots op zijn.”

The Prophet HOUSE of DJ's

HOUSE of DJ’s

Website
Facebook
Twitter

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...