donderdag, januari 27, 2022
HomeNieuwsGoed nieuws voor Belgische festivals: Zomerplan geeft positief vooruitzicht

Goed nieuws voor Belgische festivals: Zomerplan geeft positief vooruitzicht

-

Het Overlegcomité van de Belgische overheid heeft gisteren het Zomerplan aangekondigd: een kalender voor versoepelingen vanaf 9 juni. Volgens dit plan zouden de grote festivals in ons buurland vanaf 13 augustus weer plaats kunnen vinden, onder bepaalde voorwaarden. Dit betekent groen licht voor festivals als Tomorrowland, Pukkelpop en Sunset Festival.

Het Zomerplan bestaat uit 4 stappen, welke gekoppeld zijn aan een bepaalde datum en richtlijnen voor de vaccinatiegraad en het aantal bezette IC-bedden. Vanaf stap 3, die gepland staat voor 30 juli 2021, is er meer perspectief voor de grotere evenementen. Binnen zouden er dan 3.000 bezoekers aanwezig kunnen zijn en buiten 5.000 bezoekers.

Vanaf 13 augustus kunnen dus ook de grote festivals doorgaan, zonder beperkingen in aantallen. Wel is aangegeven dat bezoekers gevaccineerd moeten zijn of ze moeten een negatieve test kunnen afleggen. Voor deze festivals wordt ook het Corona Safety Ticket ingevoerd: een eigen ticketingsysteem.

Blij en dankbaar

Verschillende Belgische organisaties hebben al een positief bericht geplaatst. Tomorrowland laat weten blij en dankbaar te zijn met het perspectief dat de overheid nu biedt. “We zijn heel blij en dankbaar te horen dat de Belgische overheid een realistisch perspectief heeft gegeven voor de grote festivals in België richting het einde van de zomer. Niet alleen voor Tomorrowland als organisatie is dit goed nieuws, maar ook voor de meer dan 1.500 leveranciers en hun werknemers.”

- Advertisement -

Ook andere festivals, zoals Pukkelpop en Sunset Festival, zijn zeker van plan om hun festivals door te laten gaan. Ook zij beloven hun fans op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Bij Studio Brussel gaf Pukkelpop ook aan grootse plannen te hebben voor hun aankomende editie: “Wij mikken op 66.000 mensen per dag, volle capaciteit.”

Naar verwachting zullen niet alleen de Belgen van deze festivals kunnen genieten, maar ook bezoekers uit andere landen binnen Europa. Nu maar hopen dat ook de Nederlandse festivalzomer zo kan verlopen!

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

Geen Chinezen, wel allrounders: De DJ FACT Top 100 versus de DJ Mag Top 100

De verschillen tussen onze vorige week gelanceerde DJ FACT Top 100 en de laatste DJ Mag Top 100 zijn...

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...