donderdag, oktober 5, 2023

7th Sunday Festival belooft nieuwe area’s, terras en meer…

-

Home » Puinhoop Kollektiv » 7th Sunday Festival belooft nieuwe area’s, terras en meer…

7th Sunday Festival beleeft dit jaar alweer zijn 11e editie. Met een indrukwekkende line-up is het Brabantse event wederom een van de in het oog springende festivals op de kalender. Naast headliners als Dimitri Vegas & Like Mike, W&W, Nervo, Fedde Le Grand en Claptone valt er nog veel meer te zien en te beleven op het festivalterrein in Erp. Zo zijn er tal van uitbreidingen en nieuwtjes rondom de stages. 

 

Door Richard Witte

 

Het thema van de editie van dit jaar is ‘7th Sunday Festival – The Seventh Symphony’. Verdeeld over liefst 16 area’s zullen 120 artiesten op 9 juni het podium aandoen.

Sinds het bekendmaken van het programma loopt het storm met de tickets. Niet geheel verrassend, want 7th Sunday Festival weet elk jaar compleet uit te verkopen. Dat gaat ook dit jaar gebeuren, aldus de organisatie.

7th Sunday Festival

Foto door Philippe Wuyts

Stages

Vanzelfsprekend is de Mainstage ook dit jaar de kern van het festivalterrein. De grootste namen op de line-up staan hier geprogrammeerd. De main wordt een heuse area met geïntegreerde publieks- en vip-decks. Hierdoor worden bezoekers nog meer onderdeel worden van het decor, aldus de organisatie.

Hard Nature is een andere grote stage. Alle hardere stijlen zijn hier vertegenwoordigd. Met onder meer Gunz for Hire, Da Tweekaz en Phuture Noize wordt het ook in deze area smullen.

Ook de SLAM!-stage (feest, eclectic) mag je niet missen tijdens je bezoek aan 7th Sunday Festival.

Naast deze stages is er ruimte voor een club-area (Club Seven), techno (Reboot), house (The High) en live-bands (Grolsch Experience). Ook Brabantse succes-concepten Café de Puinhoop, Herrie met Gerrie en Disco Snolly hosten allen een eigen stage.


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Uitbreidingen

Naast de uitbreidingen rondom de mainstage zijn er nog veel meer nieuwtjes om naar uit te kijken op het festivalterrein. Ook voor zakelijke bezoekers.

Zo krijgt de Royal VIP een flinke upgrade. 7th Sunday Festival wordt nu nog interessanter voor bedrijven, met nog meer mogelijkheden om te netwerken.

Ook de Playground, de creatieve zone van het festival is uitgebreid. Zo is er heerlijk eten en zijn er workshops en allerlei activiteiten.

Meierijstadsplein is daarentegen volledig verbouwd. Het is een compleet dorp en een podium met nieuwe hosting: Studio Achterwerk. Hier kunnen de heupen lekker los! Het dorp is inclusief een heuse winkelstraat en eetgelegenheden.

Daarnaast verhuist The Ballsroom naar een nieuwe grotere tent met ondeugende sfeer. Ook Café de Puinhoop wordt groter.

>> Zie ook: IN BEELD – 7th Sunday

7th Sunday Festival

Foto door Coen van Tartwijk

Tot slot is ook all-time partner SLAM! weer nadrukkelijk aanwezig op het festivalterrein. De niet te missen SLAM!-area wordt bijna twee keer zo groot. Ook zal SLAM! aanwezig zijn met een studio waaruit wordt uitgezonden. Om de gekte compleet te maken vindt om 19:00 uur op de SLAM!-stage het Crazy Hour plaats.

Nieuw

De organisatie heeft dit jaar ook vele vernieuwingen in petto. Deze variëren van nieuw geplaatste stages tot compleet nieuwe area’s.

Zo gaat de Reboot-stage een plaats krijgen in een echte techno-hangar en keert The High terug op de Mountain, waar men kan genieten van het beste uit 15 jaar housemuziek.

Ook zijn er twee compleet nieuwe area’s: Club Seven en Studio Achterwerk. Seven is een luxueuze club met binnen- en buiten-area waar club en festival elkaar ontmoeten. Om het clubgevoel compleet te maken worden er zowel binnen als buiten dansblokken geplaatst. Studio Achterwerk is daarentegen een oase vol exotische geluiden, decoratie en sfeer, waar je wordt overgegoten met de beste en meest vieze dancehall, latin, hiphop, r&b en afro.

Tot slot is ook de Grolsch Experience nieuw: Een complete binnen en buiten terrasbeleving met live podium, speciaal bier, een wijnbar en een restaurant.

7th Sunday Festival

Foto door Philippe Wuyts

 


7th Sunday Festival 2019

7th Sunday Festival vindt plaats op 9 juni 2019, van 13:00-01:00. Het festival vindt plaats op De Roost in Erp. Tickets zijn hier te verkrijgen. 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Kopstukken woest over abortus uitgaansleven, ruim 30 partijen sluiten zich aan bij kort geding

Publiek en professionals in het uitgaansleven hebben woest gereageerd op het aborteren van de Summer Of Love, vrijdag, door...