vrijdag, december 8, 2023

IN BEELD: Rebirth Festival 2018

-

Home » Algemeen » IN BEELD: Rebirth Festival 2018

Alsof het zo moest zijn. Alle facetten waren perfect voor de viering van het 10-jarig bestaan van Rebirth Festival. Afgelopen weekend kwamen verdeeld over twee dagen zo’n 20.000 bezoekers naar een zonovergoten Haaren. Het festivalseizoen is nu écht begonnen!

Tom van Sprang van Rebirth Events klopte het in de week voor Rebirth Festival voor de zekerheid af. De voorgaande negen edities waren allemaal zonnig verlopen, maar een garantie voor mooi weer op deze speciale editie was dat natuurlijk niet. De weergoden hadden echter wel zin in een feestje en zo werden we getrakteerd op twee schitterende lentedagen met temperaturen boven de 20 graden.

Rebirth Festival 2018

Ten opzichte van een jaar geleden was het terrein veel anders ingedeeld. Hoewel het festival dit jaar opnieuw groeide, was het terrein compacter ingedeeld. Stages stonden dichter bij elkaar in de buurt en de loopafstanden waren daarom te verwaarlozen. Rebirth, absoluut geen kleintje meer in de scene, behield zo wel het intieme karakter.

Rebirth Festival 2018

Daarnaast was er voor het eerst een open air stage. Op zaterdag was dit het domein van raw hardstyle met namen als Killshot, Malice, Apexx en Clockartz. Een volgende primeur volgde een dag later, op diezelfde stage. Voor het eerst was namelijk plek voor hardcore en dat bleek een gouden zet.

Rebirth Festival 2018

Er waren zoveel sets die het bijwonen waard waren, dat iedereen onvermijdelijke keuzes moest maken. Ook dat hoort bij het festivalseizoen, er zijn immers meerdere stages. Een aantal setjes zijn het vermelden waard. Zo waren de mannen van D-Block & S-te-Fan zowel op de mainstage als op REACTiVATE (classics) in bloedvorm. Kwam je bij de set van Frequencerz op zaterdag wat later REBELLiON binnen, moest je achteraan sluiten. De tent stond vol en dat geeft aan hoe populair dit duo is.

Rebirth Festival 2018

Rebirth Festival 2018

We zagen ook NSCLT op hun voorlaatste festival. Dat zorgde voor een bijzondere sfeer en fijne vibe tijdens hun set op zowel zaterdag als zondag. Overigens was die gezelligheid overal op het festivalterrein te merken. Het buitenseizoen is weer begonnen, hell yeah!

Rebirth Festival 2018

Rebirth Festival 2018

Rebirth Festival 2018

Rebirth Festival 2018

Rebirth Festival 2018

Rebirth Festival

Alle foto’s vind je op Facebook. De volgende editie wordt georganiseerd 13 en 14 april 2019.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

REBiRTH Festival ’22: de terugkeer van onze vrijheid

REBiRTH Festival keerde het weekend van 8 t/m 10 april, na twee geannuleerde edities, terug naar de Raamse Akkers...

Hardstyle in april 2022: De tips van Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....