maandag, december 4, 2023

Cinnaman b2b Lucky Done Gone: ‘Diversiteit blijft altijd leuk’

-

Home » Biki90 » Cinnaman b2b Lucky Done Gone: ‘Diversiteit blijft altijd leuk’

Een van de pareltjes onder de Brabantse dj-tandems op Effenaar b2b Our House is – vinden wij zelf – Cinnaman met Lucky Done Gone. Een meester-gezel-duo, met alle respect. Want Lucky Done Gone, Tilburger Gijs Voesten, is óók flink op weg naam te maken. Naam die zijn inspirator, oud-Bosschenaar Yuri Boselie alias Cinnaman, uiteraard al heeft, sinds bepalende stations als Colors, Trouw en nu De School. Een interview voorafgaand aan dit optreden moést natuurlijk back-to-back. 

Effenaar b2b Our House - header new

Gijs: toen we je vroegen voor Effenaar b2b Our House, met de vraag met welke zuiderling je graag zou willen draaien, kwam je snel met de naam van Yuri. Waarom?

“Op een of andere manier ben ik altijd geïnspireerd geraakt door hem. In de tijd dat ik begon met draaien, vond ik dat er niet heel veel bijzonders uit het zuiden kwam op housegebied. Maar Yuri stak er boven uit. Het is zijn combinatie van stijlen die me nog steeds aantrekt: goeie bass, samen met UK invloeden en house. En altijd erg dansbaar. Voor Roest festival, waar ik de programmering doe, heb ik Yuri vorig jaar nog geboekt.”

En wat is jouw connectie met Gijs, Yuri?

“Ik heb hem eens horen draaien, dat beviel me wel. En we houden allebei van bier! We zijn twee Brabantse levensgenieters. Ook al woon en werk ik inmiddels al lange tijd in Amsterdam, mijn inmiddels semi-zachte G wil ik niet verbergen. Er zijn ook zoveel Brabanders hier, Amsterdam is soms gewoon een groot dorp. En muziek is daarbinnen zo’n kleine wereld, dus je komt snel op elkaars pad in het uitgaansleven.”

Gijs: “Ik geloof dat dat op een van jouw Colors-feesten was. In Trouw kwamen we elkaar al vaak tegen. Die laatste Colors daar was echt geniaal. Over bier drinken gesproken!”

Af en toe een klootzak zijn en een pestplaat draaien

Wat jullie volgens mij delen is een gevarieerde smaak

Yuri: “Ik denk dat wij beiden inderdaad een bepaalde breedte en diversiteit in onze muziek opzoeken. Nu zie je dat veel, maar vroeger niet. Zelf heb ik me nooit vastgelegd aan een stijl. Net als met vrouwen, haha. Muzikale inspiratie verandert constant. Zo ben ik 5 jaar geleden ineens heel veel naar klassiek gaan luisteren. Dingen waarvan ik vroeger tegen m’n pa zei: wat is dit voor gore muziek? Dat vind ik het leukste: speelsheid. Blijft ook een risico trouwens. Want als je je dag niet hebt, kan het faliekant misgaan.”

Gijs: “Diversiteit blijft altijd leuk. Ik denk dat als je aan mij of Yuri vraagt wat we nou precies draaien, dat bijna niet te beantwoorden is met woorden, alleen met muziek. En toch, als je volgende keer luistert: dit is Cinnaman. Die tijdloosheid.”

Yuri: “En heel belangrijk: af en toe een klootzak zijn en een pestplaat draaien.”

Cinnaman

Cinnaman

Boselie (1983) komt van oorsprong uit Den Bosch. Hiphop is aanvankelijk zijn favoriete muziek. Op zijn twaalfde begint hij te draaien, eerst met platen van zijn vader. Hij ontwikkelt een voorliefde voor Britse elektronische muziek (speed garage, UK bass en -house).

Als hij naar Amsterdam verhuist, wordt hij daar door mede-Boschenaar en housepionier Aardvarck (Mike Kivits) in de kring van platenzaak Rush Hour en dj-collectief Rednose Distrikt geïntroduceerd.

Op zijn 17e draait hij in Paradiso, later gevolgd door zijn eigen, maandelijkse avond Beat Dimensions in de Flexbar. Die is vernoemd naar zijn stijlrijke compilatie-cd (2007), waarmee hij hoge ogen gooit.

Maar het meest is de naam Cinnaman toch verbonden met zijn concept Colors, waarmee hij sinds 2010 vast in Trouw landde en hostings deed op tal van vooraanstaande feesten en festivals. Inmiddels heeft hij ook een plek in de opvolger van de legendarische Amsterdamse club, De School.

Lucky-Done-Gone15

Lucky Done Gone

Voesten (1992), opgegroeid in Oirlo bij Venray, was nog een Gijsje toen hij drumles ging volgen. Met name via internet kwam hij op het spoor van elektronische muziek. En pa luisterde soms wat trance.

Op zijn 13e begon hij wat mixjes te maken. Zijn eerste setjes voor publiek deed hij in het plaatselijke jongerencentrum. “Veel platen die ik alleen vet vond, niemand anders snapte ‘t. Dus ga je op zoek naar mensen en feesten die dat wel snappen. De Randstad, Eindhoven, Duitsland.”

Met zijn diepe house, techno en elektronica is Lucky Done Gone inmiddels een steeds vaker geziene en gehoorde gast in de zuidelijke scene, maar ook (ver) daarbuiten. Zo draaide hij al op festivals als Sziget, We Are Electric en Mysteryland.

Je hebt nu best wel de opwaartse richting te pakken. Wat vind je zelf?

Gijs: “Ik heb gelukkig veel shows, nationaal maar vooral in het zuiden. Dat is leuk. Met produceren ben ik ook bezig. Maar hierin ben ik nog wat schuw. Ik vind het lastig om iets in een bepaald product te verhalen. Ik heb wel wat op de plank liggen, maar het heeft geen haast.”

>> Zie ook: Rock The House #8 – Mix + interview Lucky Done Gone <<

Vroeger moest je boven de rivieren zijn voor de betere dj’s en feesten, nu allang niet meer. Hoe kijken jullie naar de ontwikkelingen in het zuiden?

Gijs: “Er zijn de laatste jaren veel ontwikkelingen waardoor zuiden in opkomst gekomen. Leuk is dat er dingen geprobeerd worden. Er worden echt risico’s genomen. Draaimolen met een Giegling-stage; had je me dat 5 jaar geleden gevraagd dat had ik het niet geloofd. Natuurlijk gebeurt er nog meer in de Randstad, dat is ook logisch en niet erg. Maar een club als Arcade en collectieven als Broeikas en Suono Culture doen hartstikke mooie dingen in Brabant.”

Yuri: “Ik kom nog maar heel af en toe in Den Bosch, om mijn opa te bezoeken. Verder ben ik heel druk, ik zit op mijn eigen trein. Maar van wat ik er van meekrijg, zie ik het wel ontwikkelen in het zuiden. Eindhoven was altijd al een soort voorloper, nu zijn Tilburg en Breda er echt bijgekomen. Maar alles is naar mijn idee veel meer binnen bereik gekomen. Het hoeft niet meer van een bepaald radiostation te komen, tegenwoordig zijn er duizenden.”

Cinnaman b2b Lucky Done Gone

Hoe erg is jullie muziekverslaving?

Yuri: “Het is pure passie. Ik leef het. Word er wakker mee, ben er constant mee bezig. Zelfs als ik film kijk, spelen de tracks soms gewoon door in mijn hoofd.”

Gijs: “Bij mij ook. Als ik ’s ochtends de voordeur achter me dichtgooi, dan gaat meteen mijn koptelefoon op. Mijn gidsen zijn vaak labels, of artiesten. Dixon en John Talabot zijn mijn favorieten maar ik kan ook ontzettend genieten van Job Jobse en Tsepo.”

Goed, dit interview is back to back; stel de laatste vraag maar eens aan elkaar.

Yuri: “Gijs, wat is jouw favoriete plaat op dit moment?”

Gijs: “Ik kwam vandaag ‘A White Island’ van Paul Twin tegen. Die vind ik helemaal te gek. Platen met een electro vibe, daar houd ik sowieso wel van. En jij, heb jij al eens eerder met een roodharige gedraaid?”

Yuri: “Haha, ja toevallig wel! Met Luigi van Beesmunt Soundystem, in Studio 80. Was nog best gezellig ook. Eens kijken wat deze rooie te brengen heeft.”

 

Cinnaman en Lucky Done Gone draaien op 15 april back to back tijdens Effenaar b2b Our House. Meer info over en tickets voor het feest vind je hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...