Genieten op Back To Live Festival: “Gewoon echt weer het oude gevoel”

-

Home » Nieuws » Genieten op Back To Live Festival: “Gewoon echt weer het oude gevoel”

Na een weekje uitstel door het slechte weer is het eerste Nederlandse dancefestival sinds de pandemie nu toch een feit. Op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen gingen 1500 lucky partypeople zaterdag los tijdens Back To Live Festival. “Dit was echt fantastisch.”

Foto’s: Studio Gambar

Het Back To Live Dancefestival is onderdeel van de Fieldlab Evenementen. Onlangs vond ook al een dance-event plaats in de Ziggo Dome (hier ons smakelijke report).

Een van de gelukkige festivalbezoekers was Stefan Koopmanschap, radiopresentator bij Kink. In december mijmerde het voltallige TIOH-team bij hem in de studio nog over betere tijden, nu liet Stefan zich zijn festival-comeback goed smaken.

“Dit was echt fantastisch. Zo verschrikkelijk tof. Ik was veel aan het werk, maar heb tussendoor zeker het nodige meekregen. Helemaal op het einde pakte ik nog drie kwartier Reinier Zonneveld mee. Dat was zó lekker!”

Back To Live Dancefestival

Joris Voorn

Het Back To Live Dancefestival omvatte 2 podia: een met house en een met techno. Naast Reinier Zonneveld traden onder meer Colin Benders, Joris Voorn, Philou Louzolo en Lion Kojo op.

De bezoekers mochten binnen na vooraf een negatieve coronatest te hebben ondergaan. Zondag wordt op het zelfde evenemententerrein nog een popfestival gehouden.

Naar Stefan kon inschatten verliep het evenement op rolletjes. “In principe was iedereen dit keer vrij om te gaan en staan waar men wilde. Er liepen wel wat mensen met mondkapjes, maar de meesten niet.”

“Het publiek had er echt zin in, dat zag je duidelijk. Iedereen was gewoon blij om daar te zijn. Behalve de kleine schaal was dit echt weer het ouderwetse festivalgevoel.”

Back To Live Dancefestival

Collab Reinier Zonneveld en Dyen

Stefan sprak backstage meerdere artiesten, onder wie Joris Voorn en Colin Benders. “Die waren een voor een allemaal enthousiast.” Joris Voorn liep na zijn set naar de voorkant van het podium om zijn comeback voor en met het publiek te vieren (foto onder).

Volgende week in Klub Kink kun je Stefan’s uitgebreide reportage inclusief interviews horen. Een primeurtje wilde hij vast vooruitsturen: “Er komt een samenwerking tussen Reinier Zonneveld en het jonge talent Dyen. In de volgende Klub Kink ga ik hun eerste track laten horen.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Festival De Unie is de nieuwe house- en techno-traktatie van 013 Tilburg

Het outdoor seizoen mag dan voorbij zijn, dat wil niet zeggen dat de koudere maanden geen (indoor) festivals herbergen....

Extrema Extra: Ouderwets genieten op het grootste festival der Lage Landen in 2021

Het Belgische festival Extrema Extra trok afgelopen weekend bijna 60.000 bezoekers naar Houthalen-Helchteren. Daarmee werd het onverwacht het grootste...