zaterdag, februari 24, 2024

Joris Voorn komt met eigen avond en radioshow: Spectrum

-

Home » Biki90 » Joris Voorn komt met eigen avond en radioshow: Spectrum

Primeurtje. Dj/producer Joris Voorn start een eigen, internationaal reizend nachtconcept waarop zijn volle muzikale palet tot uiting moet komen: Spectrum. De eerste editie is in januari in De Marktkantine in zijn woonplaats Amsterdam, gevolgd door shows in The Albert Hall in Manchester, Faust in Parijs en Village Underground in Londen. Onder de naam Spectrum start de geboren Brabander ook een radioshow.

 

Woensdag 7 december maakte hij het nieuws, dat TIOH eerder al bracht, wereldkundig via zijn Facebookpagina:

“As my DJ career developed, I became known for playing house and techno, but within my sets always explored the full Spectrum of sounds and styles within those genres. Up to this day I am fascinated by dance music in all its colourful variations, and through Spectrum, I hope to share this love of music with you.”

Joris Voorn vertelde voor het eerst over zijn nieuwe initiatief op het Amsterdam Dance Event. Op de subconferentie ADE University had de artiest even daarvoor het primeurtje verklapt tijdens een panel, waaraan ook zijn managers deelnamen.

Thema van de eerste dag van ADE University, het studentenprogramma van Amsterdam Dance Event, was innovatie. Dat Joris Voorn plus team hiervoor werden uitgenodigd was geen verrassing; de artiest staat erom bekend de grenzen op te rekken.

Foto-expositie Joris Voorn

Dat geldt zowel muzikaal (van luisterhouse op zijn label Green tot pompende techno op Awakenings) als daarbuiten. Afgelopen ADE was in De Brakke Grond bijvoorbeeld ook een foto-expositie van hem te zien, een kunstvorm waar hij zich op bijvoorbeeld Instagram steeds vaker actief in toont.

Juist in die muzikale veelkleurigheid wil Joris Voorn zich nu met Spectrum – the name says it – sterker laten horen, zowel voor thuisgebruik (radioshow) als in de clubs. “Op één en dezelfde avond willen we een brede muzikale evolutie neerzetten.”

Joris Voorn ADE
Het panel op ADE University waarin Joris Voorn (3e van rechts) zijn primeurtje deelde.

 

Spectrum

Daarvoor gaat de artiest ook artiesten uit een breed muzikaal spectrum uitnodigen. “Op Joris Voorn & Friends bij Awakenings doen we dat ook, maar is het gericht op techno. Nu willen we het breder trekken.” Onder andere collega’s als Maya Jane Coles, Dusky en Aiden Doherty zijn te gast op de eerste edities.

Zijn persagent José Woldring alias The Media Nanny, ook aangeschoven in het panel, zei trots dat Joris Voorn door zijn veelkleurigheid ‘de enige meer underground opererende artiest in de stal’ is geworden. “Er is geen Nederlandse artiest die binnen de niet-commerciële stijlen internationaal zo succesvol is als Joris.”

 

Events Spectrum

Spectrum – Marktkantine, Amsterdam – 27 januari

Spectrum – The Albert Hall, Manchester – 28 januari

Spectrum – Faust, Parijs – 3 februari

Spectrum – Village Underground, Londen – 4 februari

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

ADE 2021: De glorieuze comeback van de nachtcultuur – in een dagjas

De aanloop naar het 25e Amsterdam Dance Event ging met houterige pasjes. Maar wie de balans opmaakt na een...

Festival De Unie is de nieuwe house- en techno-traktatie van 013 Tilburg

Het outdoor seizoen mag dan voorbij zijn, dat wil niet zeggen dat de koudere maanden geen (indoor) festivals herbergen....