woensdag, januari 19, 2022
spot_img
HomeFeaturesBezige B-Front mixt koffie met hardstyle: ‘Je moet bij jezelf blijven’

Bezige B-Front mixt koffie met hardstyle: ‘Je moet bij jezelf blijven’

-

Net als andere artiesten heeft ook dj/producer B-Front de corona-quarantaine moeten doorkomen. De manier waarop de hardstyle-artiest deze negatieve wending omzet in positiviteit verdient bewondering. Zelfs het vele drinken van koffie – een van zijn grote passies naast muziek – leidde tot nieuw resultaat. Zaterdag gaat B-front zijn liefhebberij zelf serveren, op het Dorpsterras in Udenhout. Samen met Jones, Rejecta en DV8 vermaalt hij naast espressobonen ook muziek, via een silent disco, zodat je gegarandeerd kunt stuiteren. TIOH’s verse medewerker en hardstyle-fan Mandy ging vast een bakkie doen met Bob in Udenhout, en bevroeg hem naar zijn koffiepassie en zijn ervaringen in de voorbije maanden.

Foto’s: Hedwig Mateman

De zon schijnt heerlijk op ’t Dorpsterras in Udenhout. Bob van Palen, alias B-Front, geniet van zijn koffie en een worstenbroodje. Het is een prachtdag, ook voor een evenement zoals dat er zaterdag voor hem en een select gezelschap liefhebbers aan zit te komen op deze onverwachte plek. Alle 250 zitplekken zijn al klaargemaakt om op gefeest te worden. 

’t Dorpsterras is een groot terras met een intieme sfeer en ze doen er graag wat meer. Stichting Watt Zat Events en ’t Plein slaan de handen ineen om je lege agenda iets of wat te vullen. Met verschillende optredens, shows en terrasparty’s laten ze de zomer in Udenhout niet stilletjes voorbij gaan. 

- Advertisement -

Drie weekenden is het geopend van vrijdag tot en met zondag en is er voor elk tijdsslot een vullend programma. Zaterdag is het de beurt aan B-Front en vrienden, tijdens de Silent Disco Coffee Club.

Lockdown

Eerst nog even terugspoelen naar voor de lockdown. Bob vertelt dat hij in januari nog in de oorspronkelijke haard van het virus was: Wuhan, China. 

“Ik zag het wel een beetje aankomen. Er was iets aan de hand. Maar dat het zo snel naar Europa en Nederland zou komen had ik niet verwacht. Ik had je ook vierkant uitgelachen als je mij een jaar geleden had verteld dat er dit jaar geen festivals of party’s zouden zijn.” 

De realiteit kwam toch snel binnen voor hem, net als voor vele andere dj’s. Geen feesten meer en alle boekingen zomaar van de kaart geveegd. 

Echter vindt hij dat de tijd ontzettend snel gaat en benut hij die goed. Hij deed een aantal livestreams (o.a. Defqon.1 at Home, Intents, WiSH, Rebirth, Emporium en een Quarantine Sessions met Frequencerz) en er is veel nieuwe muziek in de maak. 

“Het is de tijd voor verandering”

Nieuwe track

Hij is ook allerlei pareltjes aan het afmaken. Zo kwam er afgelopen vrijdag een nieuwe track online, gemaakt samen met Adrenalize: ‘Above Heaven’. Hiernaast verdeelt hij zijn tijd ook voor wat show- en festival-gerelateerde projecten, zoals bijvoorbeeld trailers.

“Het is de tijd voor verandering. Zo probeer ik weer meer structuur in mijn leven toe te passen. Dit zorgt er ook weer voor dat ik in de studio extra lekker kan knallen. Normaal zit je in een sneltrein, die ook constant maar blijft gaan.“ 

Hij heeft een topjaar achter de rug. Deze periode voelt als het verlengde van iets waar hij heel veel in heeft geïnvesteerd. “Doe vooral waar je goed in bent.“

Ook heeft Bob tijd vrij gemaakt voor andere belangrijke dingen. Extra spelletjesavonden bij zijn ouders, meer tijd voor zijn vrienden. Hij heeft zelfs zijn tuin kunnen afmaken.


Voordat je verder leest…

This Is Our House bestaat 5 jaar. Hopelijk waardeer je onze content. Die is gratis maar niet goedkoop. Journalistiek is vakwerk. De inkomstenbron om die uit te financieren is door de coronacrisis echter flink aangetast. Steun ons daarom, zodat we mooie dingen voor je kunnen blijven maken: 5,- voor 5 jaar TIOH (meer mag natuurlijk ook!), we zouden het enorm waarderen. Check hier hoe dat kan.
Je kunt ons ook indirect helpen, door ons bereik mee te vergroten. Volg onze socials en wijs ook muziek-liefhebbende vrienden op onze Facebookpagina en Instagram! We hebben ook een wekelijkse nieuwsmail. Alvast bedankt!


Veel mensen denken nu dat het voor dj’s een vakantieperiode is, het tegendeel is waar volgens hem. Bob zit niet alleen maar koffietjes naar achter te tikken in de zon in zijn net afgemaakte tuin, hierdoor heeft hij nog geen tijd gehad om rust te pakken. Toch zou hij nog graag even op vakantie willen, ook al is het maar even op de camping te staan.

“Thuis de hele dag netflixen of in bed blijven liggen is ook niks voor mij. Het is nu tijd om creatief te zijn, nu moet je investeren in de tijd die je hebt.”, voegt bezige B-Front toe. Al met al, het gaat harstikke goed met hem en hij verdient zeker een voldoende voor zijn corona-overbrugging. “Door heel veel slechte dingen ontstaan ook weer goeie dingen.” 

Hoe het voelde om een set te draaien  zonder publiek? “Livesets opnemen op plekken die je normaal niet zo op deze manier zou meemaken is sowieso al leuk. Maar zet mij achter die decks en ik vermaak me wel hoor.”

“We are in this together, je bent er echt voor elkaar.”

Flow

Het is voor hem geen probleem om de goeie energie die hij heeft over te brengen omdat hij zich ervan bewust is dat de livestreams van deze evenementen een groot bereik hebben. “Als het dan nog lukt ook nog, ja dan is het al helemaal top. Het is uiteindelijk wel moeilijker, omdat je normaal energie wel terugkrijgt van het publiek waardoor je die flow blijft houden.” 

Tracks promoten en releasen is in deze tijd ook lastiger. Normaal kan de bezoeker de ervaring linken aan de eerste keer dat hij de track hoorde, de ervaring van samen zijn met vrienden en uiteindelijk de herinnering hieraan iedere keer dat je dezelfde track weer hoort. 

Voor elkaar

B-Front: “De enige manier waarop je nu nieuwe tracks kunt promoten is vooral via de streams, maar je moet altijd wel bij jezelf blijven. Organisaties die bij je passen en wat vooral belangrijk is en blijft, is dat ze kwaliteit leveren. Het is uiteindelijk ook op vrijwillige basis op het moment.“ 

Dj’s en organisaties moeten even diep in de buidel tasten momenteel, maar hebben veel over voor hun dedicated publiek. Bob: “We are in this together, je bent er echt voor elkaar. We mogen in onze handjes klappen als we volgend jaar weer festivals hebben. Laten we vooral van de opties genieten die we nu hebben en luisteren naar de regels die er nu zijn.”

B-Front’s Coffee Club

En veel genieten van koffie dus. B-Front’s Coffee Club ontstond als een grapje. Bob is een enorme koffiefanaat, en begon zijn passie op een bepaald moment te delen.

“Ik maakte een hashtag met #bfrontscoffeeclub en daar kwam ineens respons op, zonder dat ik dat eigenlijk had verwacht. Mensen begonnen mij uiteindelijk te taggen, met de hashtag en foto’s van hun koffiemomenten van over de hele wereld. Het is spontaan ontstaan maar vaak zijn dat de beste ideeën.” 

Week erna deed hij het weer en zo ontstond een concept. Uiteindelijk maakten ze een koffiemok die snel uitverkocht. Daarna werden stappen ondernomen met festivals, om zo een koffieclubje te creëren op de camping. Zo werd ook een Valentijnseditie geboren, waar je je vriend of vriendin kon verrassen met een prachtexemplaar van een mok. 

Bob: “Af en toe mokje op de markt te zetten en dat die hashtag toch nog regelmatig voorbij blijft komen is ook cool. De koffie pakken ze in ieder geval niet meer van me af. ” 

Intents

De eerste keer B-Front’s Coffee Club als event was op Decibel, ze konden het mooi combineren met zijn hosting. Daarna volgde Intents Festival. Hier stond ook een stand waar bezoekers ook lekker binnen konden lopen voor een goeie bak koffie en een praatje met Bob. 

Op Qlimax zat er weer een twist aan. Qlimax was al heel speciaal voor B-Front en dit was nog een leuk extraatje. De bezoekers die voorafgaand ook een hotel hadden geboekt, kregen er ook een mok bij en een zelfgeschreven brief. 

Met bijna 4000 volgers heeft hij ook een Spotify playlist: ☕ B-Front’s Coffee Club: Kickstart Your Morning ☕. Deze update hij maandelijks met nieuwe klappers. Met alles met wat hij doet, wil hij ook echt betrokken zijn. 

Udenhout

En nu dus als silent disco op het terras in Udenhout. Vroeger heeft hij op deze locatie regelmatig gestaan met carnaval. De link naar zijn coffee club was zo gemaakt. Lekker koffie drinken met melancholische toontjes uit je koptelefoon. 

“Door de silent disco optie kunnen we zaterdag we gewoon paar uur vol gas erop, in plaats van dat we beperkt zijn door de buren. Door dat we beginnen in de vroege uurtjes, heb je erna ook nog wat aan je dag en kun je hier in de buurt er nog een dagje van uit maken. Naar de Tilburgse kermis bijvoorbeeld.”

Wat we volgens B-Front kunnen verwachten? “Je kunt 1,5 uur lang een welkom terug-setje verwachten van mij met de vette tracks van nu in combinatie met heerlijke oude klappers.” 

Hij is altijd erg voorbereid en vindt het belangrijk om mensen mee te nemen in de flow door op te bouwen. Door deze ruimere tijd, zal het verhaal beter verteld worden en zal de set ook beter aansluiten op de set van Rejecta. 

Early

Als er een synoniem zou zijn voor early hardstyle dan is dat wel Jones (Wouter Jansen). Hij begint al op stipt 11:00 met wat fijne deuntjes. Daarna kan Bob zijn ding doen zoals je van hem verwacht. Daarna schuift Wesley Joosten (Rejecta) achter de draaitafels om nog wat rake klappen na te geven. Peter AldenZee (DV8) is erbij om alles bij elkaar te lijmen en de flow hoog te houden.

Het evenement in Udenhout is bijna uitverkocht, met een maximaal aantal bezoekers van 250 per show. Vanzelfsprekend zorgen ze er op ’t Dorpsterras voor dat de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd. Bezoekers kunnen een tafeltje reserveren (voor 2, 3 of 4 personen) en onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een mooi programma. Uiteraard zullen de speciale koffie mokken van B-Front ook niet ontbreken.


B-Front’s Silent Disco Coffee Club

B-Front’s Silent Disco Coffee Club vindt plaats op zaterdag 25 juli om 11:00 tot 14:00. Kaarten zijn verkrijgbaar voor slechts €17,50 via de website van de organisatie.


Dance en de coronacrisis

Lees meer over de dancebranche en de coronacrisis:

Coronacrisis
- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

ESNS festival en conferentie; een lichtpuntje in een ‘eventloze’ tijd

Het Europese showcasefestival en de conferentie Eurosonic Noorderslag (ESNS) vindt volledig online plaats van 19 tot en met 22...