maandag, maart 4, 2024

Akkoord Fieldlab voor Back To Live testevenementen in de Ziggo Dome

-

Home » Nieuws » Akkoord Fieldlab voor Back To Live testevenementen in de Ziggo Dome

Weer positief nieuws omtrent corona en de kansen in de evenementensector. Fieldlab Evenementen krijgt groen licht van het kabinet om testevenementen te organiseren met een grote groep mensen in de Ziggo Dome. Mojo Concerts en ID&T mogen elk één test doen waarbij kennis vergaren en experimenteren met randvoorwaarden centraal zullen staan.

Fieldlab Evenementen is een nieuw platform dat, in samenwerking met onder meer de overheid, streeft naar de terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen in het voorjaar van 2021. De branche lanceerde het initiatief tijdens Amsterdam Dance Event. Fieldlab krijgt de mogelijkheid om twee testevenementen te organiseren in de Ziggo Dome onder de naam Back To Live. Dit vooral om kennis te vergaren en om te experimenteren met de maatregelen die nu gelden. Mojo Concerts en ID&T krijgen beide de kans om één van deze Back To Live testevenementen in te vullen.

Het is echter nog niet zover, het kabinet stelt als belangrijke voorwaarde dat het aantal besmettingen in Nederland flink daalt. Het niveau dat zij voor ogen hebben is ‘waakzaam’ of ‘zorgelijk’. Dit zijn de twee laagst mogelijke niveaus op de routekaart van het kabinet. Mocht het zover komen, mag de horeca onder bepaalde voorwaarden ook weer open.

Opstelling van een corona-proof evenement in de Ziggo Dome

Meer testen mogelijk

‘Natuurlijk hadden wij het liefst morgen gestart met deze pilot events, maar we zien ook wat er aan de hand is’, zegt Marcel Elbertse van de Stuurgroep Fieldlab. ‘Wij hebben echter plannen waarbij we louter werken met negatief geteste personen, waarvan we ook vragen of zij na het event tenminste twee weken geen contact te hebben met kwetsbare groepen. Gelukkig heeft het kabinet waardering voor die opzet en aanpak en hebben ze aangegeven dat er groen licht komt, zodra de situatie verbeterd is.’

Fieldlab’s plannen blijven niet beperkt tot de evenementensector. Ze kijken ook naar mogelijkheden in de sport. Verder willen zij naast concerten experimenteren met theater. Welke voorwaarden al deze testevenementen zullen krijgen, is nog onduidelijk. Fieldlab zelf denkt aan het overleggen van een negatieve corona-test en het invullen van een gezondheidsverklaring binnen 24 uur vóór het evenement. Andere maatregelen zijn bijvoorbeeld het bij de entree op verzoek meewerken aan een temperatuurmeting of sneltest.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...