dinsdag, december 5, 2023

COLUMN JOEYSUKI: My first festival

-

Home » Uncategorized » COLUMN JOEYSUKI: My first festival

Woensdag is column-dag op Our House. Twee gastschrijvers uit de dancewereld vertalen – ieder in een eigen bpm – de hartslag van de scene. In de even weken lees je JoeySuki, alias voor Tilburger Lelieveld. Na een burn-out verruilde hij zijn carrière als internationale dj/producer voor een rol als artiestencoach, met muziek ernaast. Afgelopen weekend bezocht hij voor het eerst een meerdaags festival als bezoeker. 

door JoeySuki

Afgelopen week ben ik voor het eerst als bezoeker naar een meerdaags festival gegaan, namelijk Lowlands! Al jaren lang ben ik meegevraagd door mijn vrienden maar keer op keer had ik een reden om niet mee te kunnen. Nu ik gestopt ben met draaien en mijn weekenden in de zomer een stuk rustiger zijn geworden, leek het mij een goed idee mezelf maar eens bloot te stellen aan dit gebeuren.

Wat mij vooral opviel is dat de sfeer op een festival zo bijzonder gemoedelijk is. Alle mensen zijn vrolijk. Ze hebben het naar hun zin en ze komen vooral om een leuke tijd te hebben met vrienden. Sommige mensen komen voor de muziek, andere totaal niet. Ik kwam dit keer ook niet echt voor de muziek.

Inspiratie

Het komt mij niet vaak voor dat ik 80 procent van de line-up niet ken. Dit was op Lowlands wel het geval. Ik vond het super om mezelf te verdiepen in nieuwe muziek en nieuwe genres. Het grappige is dat ik er nog veel inspiratie aan over heb gehouden. Nieuwe muziek prikkelt je en laat je op een andere manier denken over je eigen muziek.

Het overnachten op een camping en de douche delen met 50.000 andere mensen was ook helemaal niet zo erg als ik had verwacht. Alles was schoon en netjes bijgehouden. Er was warm water en er was voldoende en kwalitatief eten te verkrijgen (iets wat voor mij nogal belangrijk is).

Geen idee

Het zet je wel aan het denken als je in je leven al tientallen festivals hebt meegemaakt over de hele wereld als artiest zijnde, maar dat je eigenlijk geen idee hebt hoe iemand die in het publiek staat hetzelfde moment beleefd.

Ik kwam aan op het festival, werd naar mijn stage gebracht, deed een drankje, draaide mijn set, misschien nog een drankje en ik was weer weg. Maar voor iemand die voor het podium staat is die beleving heel anders. Zij zitten in de roes van het festival en jouw set is voor hun een hele andere ervaring dan voor jou.

Bezoek een festival!

Ik had dit natuurlijk veel eerder moeten doen, maar heb altijd genoeg redenen gehad om het uit te stellen helaas. Nu besef ik pas hoe leuk het is, hoe de andere kant van het podium eruit ziet en hoe dat beleefd wordt. Iets wat in mijn ogen toch wel goed is om te weten als artiest zijnde…

Mijn tip: bezoek eens een festival en ervaar hoe je fans het ervaren. Dat brengt je waarschijnlijk op veel inzichten, je wordt geprikkeld door allerlei positieve energie en je krijgt er creativiteit voor terug. En mochten dit nou niet echt goede redenen zijn voor jou om een festival te bezoeken, je hebt in ieder geval een leuke tijd gehad met vrienden. Dat is natuurlijk sowieso onbetaalbaar!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...