woensdag, oktober 4, 2023

Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze hardstyle hoogtepunten van 2021

-

Home » Features » Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze hardstyle hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute hardstyle hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog één keer de balans op binnen hun geliefde genre(s). Huisgidsen Peter en Mandy delen favoriete events, albums, tracks, talenten en andere specials op het gebied van hardstyle.  

Je bent (een of enkele van) onze 8 muzikale Huisgidsen inmiddels wel gaan kennen. Het hele jaar door serveren ze op TIOH.nl al hun favoriete releases uit de voorbije maand en de tips van de aankomende maand. Ze houden hun geliefde scene(s) voortdurend nauwkeurig in de gaten.

Nu 2021 erop zit, rijst de vraag: wat waren over het hele jaar gezien hun grootste hoogtepunten? Wie was volgens onze hardstyle-Huisgenoten Mandy en Peter het grootste aanstormende talent binnen het genre, en wat waren nog meer gedenkwaardige momenten? Je leest het hieronder. Laat in de comments op Facebook en Instagram vooral weten wat jouw highlights van 2021 waren!

Hardstyle album van het jaar

D-Block & S-te-Fan – Enter Your Mind

Hardstyle Hoogtepunten 2021 - D-Block & S-te-fan met het album Enter Your Mind

Afgelopen jaar produceerde het nummer één hardstyle-duo, D-Block & S-te-Fan, het derde album in zijn rijkgevulde discografie: ‘Enter Your Mind’. Diederik Bakker en Stefan den Daas namen ons in 2021 wekelijks mee in het creatieve proces van acht solo tracks en 8 remixes, onder handen genomen door hun favoriete artiesten.

KELTEK, Wildstylez, Phuture Noize, DJ Isaac, Headhunterz, JDX, Warface én SEFA vormen dit illustere rijtje met namen, die deze remixes hebben voorzien van hun eigen signature sound.

Qua solo releases springen wat ons betreft ‘Believe’, ‘Enter Your Mind’, ‘Harder Generation’ én ‘Losing Control’ er met kop en schouders bovenuit. Dit album is absoluut één van de hardstyle hoogtepunten van 2021.


Hardstyle tracks van het jaar

Om in de sfeer te blijven van onze maandelijkse rubriek, de top 3 van nieuwe hardstyle releases, hebben wij ervoor gekozen om de volgende drie tracks te selecteren.

B-Front ft Pleuni – Everlasting

️Onze TOTY (track of the year) is een meesterwerk van baas boven baas B-Front en pianist Pleuni. Episch, hypergevoelig, magisch, sfeervol en de WOW-factor zijn slechts een handjevol bewoordingen die deze parel het beste omschrijven.

In een akoestisch intermezzo tijdens de Decibel 2020 livestream van B2S gingen de klanken van ‘Everlasting’ al door merg en been. Na een jaar geduldig te hebben gewacht, werd het wachten beloond en werd de track uitgebracht op het Roughstate muzieklabel.

Rebelion – Ghost Of Us

️In april kwam Rebelion met de plaat ‘Ghost Of Us‘ op de proppen. Het album ‘The First Dose’ bezorgde het duo eind 2020 al wereldfaam onder (raw) hardstyle liefhebbers. Met deze nummer drie in de lijst doen Raymond Baird en Gary O’Dea er gewoon nog een extra schepje bovenop.

‘Ghost Of Us’ is bij uitstek een productie die je anno 2021 van deze twee Schotse rauwdouwers kon verwachten. Wij zijn erg benieuwd wat Rebelion in 2022 voor ons allemaal in petto heeft.

Peter: “De track begint duister en mysterieus met een kristalzuivere vocal die je meteen meezuigt in het nummer. De karakteistieke Rebelion kicks – die The Flying Scotsmen zo sieren – komen je linea recta tegemoet gevlogen. In het middenstuk is de melodie vlijmscherp, kraakhelder en komen alle sounds samen. Uiteraard sluiten Gary O’Dea en Raymond Baird de track kneiterhard af door een extra tandje erbij te doen. Al met al weer een enorm lekkere ‘melodieuze’ rammer.”

Adaro & Vertile – Walk With Me

Vertile is niet voor niks het talent van het jaar en bemachtigt hier nu ook een plekje bij de tracks van het jaar. Hij is een ongelofelijke samenwerking aangegaan met Adaro. Deze hit van een formaat die in juni uitkwam, heet: ‘Walk With Me’. Een waar Mees (Vertile) zijn vocals voor heeft gebruikt (een enorme creatieveling, lees hier over verder bij ‘Talent van het jaar’). Dit past enorm goed bij de rauwheid van de track. Met kicks word je het nummer zo hard ingezogen, waar het overloopt met de pakkende melodie en het tot een rammend geheel komt.


Hardstyle artiest van het jaar

B-Front

Het mag natuurlijk geen verrassing zijn dat B-Front met zijn vele releases en zijn eigen concept ‘B-Front’s Coffeeclub‘ onze artiest van het jaar is geworden.

Bob v/d Palen heeft, ondanks dat hij zijn achillespees afscheurde, absoluut niet stilgezeten in 2021. Nauwe samenwerkingen met onder andere Brennan Heart, Deluzion, Digital Punk, Hard Driver, Kronos, Phuture Noize, Udex deden onze harten sneller doen kloppen. Bovendien brachten Mr. Loudness himself en Pleuni ons in extase met de eerdergenoemde ‘Everlasting’.

B-Front’s Coffee Club was één van de licht- en hoogtepunten in deze donkere maanden voor onze evenementenbranche. Op het uiterst gezellige Dorpsterras in Udenhout vlogen de koffie en kicks je om de oren.

Er lagen ook al vergevorderde theaterplannen klaar bij de organisatie Shockerz voor een sensationele showcase met B-Front in de hoofdrol: ‘B-Front’s Cosmos’.

Hardstyle hoogtepunten 2021 - Artiest van het jaar B-front

Hardstyle talent van het jaar

Vertile

Mees van den Berg staat onder zijn artiestennaam Vertile bekend als de nieuwe rising star. De creatieve duizendpoot kan naast produceren en aan de knoppen draaien ook nog eens gitaar spelen én zingen. Bovendien kan de jongeheer zijn vindingrijkheid kwijt in het vormgeven van zijn eigen artwork.

Begin 2021 kwam Vertile aanzetten met Vertile’s Dimension; een videoproductie om de echte showervaring na te bootsen die wij allemaal zo missen en waar wij allemaal zo van houden.

Mees mocht met deze speciale liveact op Reverze zijn kunsten vertonen en laten zien waar hij voor staat. Velen vond het dé set van het gehele programma. Met als klap op de vuurpijl was het multitalent hoogspersoonlijk verkozen om het anthem van de editie van Shockerz in 2021 te maken. Daar zullen wij helaas nog even op moeten wachten…

Hoewel zijn discografie nog niet zo uitgebreid is, is het daarentegen niet minder indrukwekkend. Met zijn remix van D-Sturb’s ‘Party At My Place‘ en zijn soloplaat ‘Change This Place‘ gooit Vertile enorm hoge ogen in 2021!

Keep up the good work Mees! Op naar meer hoogtepunten in 2022.

Hardstyle Hoogtepunten 2021 - Talent van het jaar Vertile

Hardstyle festival of evemenent van het jaar

Vroeger Was Alles Beter (NL)

Hoewel er maar weinig events konden doorgaan afgelopen jaar in ons kikkerlandje, hebben wij toch een paar memorabele momenten gehad. Eén van die events was uiteraard Vroeger Was Alles Beter.

Een evenement dat bij hardstyle classics liefhebbers bovenaan het lijstje staat! De knaldrang spatte er – vanaf het begin tot aan het bittere eind – vanaf. Hoe fijn was het om al die (oude) bekenden weer te zien.

Een legendarische line-up, inclusief een anderhalf uur set van Headhunterz, in combinatie met de beste sfeer die je je als bezoeker maar kunt wensen.

Hardstyle hoogtepunten 2021 - Vroeger Was Alles Beter

REVERZE (BE)

In België mochten er voor ons gevoel meer evenementen doorgaan afgelopen jaar, zo ook Belgiës grootste indoor evenement REVERZE. Het mysterieuze thema was ditmaal Wake of the Warrior. De line-up bestond uit de crème de la crème van de scene.

Wat een enorm euforisch gevoel kreeg je toen je met 20.000 eensgezinden weer samen kon genieten. Wanneer je eindelijk het Sportpaleis (stage 1) binnenliep en de lasers je tegenmoet kwamen. Het voelde in het begin toch nog wat onwennig om weer tussen zoveel mensen te staan. Dit gevoel bleef niet lang toen Sound Rush verschillende knallers eruit gooide en de bezoekers allemaal losgingen.

Na de set van D-Block & S-te-Fan was het tijd om een kijkje te nemen in de Lotto Arena. Daar zat namelijk de tweede stage verstopt. Hier stond je onder andere een enorm vette set van Vertile’s Dimension te wachten. Al met al een enorm toffe editie!

>> Lees ook – Nederlandse scene rouwt verder, België feest weer: Afzakken naar de zuiderburen dan maar?

hardstyle hoogtepunten 2021 - Reverse (BE)

Meer hardstyle hoogtepunten?

Bekijk dan al onze Hardstyle content.

Laat in de comments op Facebook en Instagram vooral weten wat jouw highlights van 2021 waren!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...