DJ Rob Boskamp

De Wandellende Muziekencyclopedie van Nederland

DJ Rob Boskamp is zonder twijfel een van de meest prominente namen in de Nederlandse DJ-geschiedenis. Met optredens op elk festival en in elke club door heel Nederland, en regelmatige shows op de eilanden Curaçao en Bonaire, heeft hij een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd.

Een Eclectische Stijl die de Menigte Beweegt

Rob Boskamp staat bekend om zijn eclectische draaistijlen, variërend van soulvolle, Latijnse, en groovy-house tot de hardere Nederlandse stijl. Zijn uplifting real en tech-house geluiden zorgen steevast voor een “hands in the air” reactie zodra hij achter de draaitafels staat. Maar Rob is ook beroemd om zijn fantastische disco, dance en house-classics sets (uit de jaren ’70, ’80, ’90 en ’00), en zijn zeer energieke eclectische sets die uiteenlopen van house tot urban, van pop tot top 40, en van dance-classics tot salsa.

Innovatie in de DJ Booth

Sinds het begin van 2016 heeft hij zelfs videoclips geïntegreerd in zijn sets, wat de ervaring nog unieker maakt. Het is een spektakel dat je zeker niet wilt missen. Als een wandelende encyclopedie van muziek weet Boskamp wat kwaliteitsmuziek inhoudt. Zijn sets, die soul en funk combineren met lounge en jazzy tracks samen met zoete, loungy house, zijn ook een genot voor het oor.

Aanpassingsvermogen en Ervaring

Rob is bekend om zijn lange sets, die drie tot zes uur of langer kunnen duren, maar hij heeft ook voldoende ervaring om het terug te brengen naar een knallende set van twee uur. Zijn vermogen om zich aan te passen aan elke menigte maakt hem uniek.

Residencies en Labels

Hij heeft residenties in clubs zoals Soho, Players, Panama, Café Lely, Porto, Three Sisters en Queen’s Head, allemaal in Amsterdam, en Porto in Loosdrecht. Hij is ook de resident DJ voor succesvolle party-concepten zoals ‘Legendary’, ‘The Play-Ground’, ‘Latino Grooves’, en meer. Daarnaast bezit hij labels zoals Instant Groove Records, Big Boss Records, en Urban Sound of Amsterdam.

Producties en Remixes

Als producent is hij bekend om zijn bootleg “get your ass up” en zijn singles “in the evening”, “it’s all in the mind” en “position”, die allemaal in de Nederlandse verkoopcharts terechtkwamen. Hij heeft ook artiesten geremixt zoals Snoop Dogg, Chaka Khan, Diana Ross, en anderen.

Kijkend naar de Toekomst

Met meer dan 200 optredens in 2022 en diverse nieuwe releases, en boekingen voor 2023 in landen als Italië, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Curaçao, naast zijn wekelijkse residenties in Nederland, blijft Rob Boskamp een kracht om rekening mee te houden in de muziekindustrie.