De 7 van 2017: Charlotte de Witte

-

Home » Features » De 7 van 2017: Charlotte de Witte

We kijken al weer uit naar al die mooie party’s, festivals, releases en dj-sets van 2018. Maar niet voordat we nog even de mooie oogst van afgelopen jaar koesteren. This Is Our House vroeg een aantal dj’s naar hun 7 favorieten van 2017. Om te beginnen: Charlotte de Witte. De Vlaamse techno-benjamin (25) heeft een knaller van een jaar achter de rug. En kijkt al weer uit naar een rijk 2018, met in januari onder meer optredens op Awakenings in Amsterdam en Eindhoven.

 

1. Festival van 2017

“Dat is echt een heel moelijke keuze. Dit jaar heb ik voor de eerste keer op Awakenings mogen draaien, wat voor vele dj’s toch wel een droom is. Ik speelde op de tweede en de laatste dag van het festival en had het tweede slot gekregen op Area X. Bij aankomst zat de tent overladen vol, iets wat ik niet verwacht had.”

“Mijn andere festivaltopper van deze zomer was Rock Werchter. Een Belgisch festival dat de focus niet legt op elektronische muziek en dj’s, maar meer op bands. Ik sloot daar de Klub C-tent af, die een capaciteit had van maar liefst 10.000 personen. Ook die tent zat stamp-, stampvol. Zelden in mijn leven zoveel adrenaline gevoeld.”


2. Indoor evenement van het jaar

“Een club die mij heel aangenaam heeft verrast was Smolna in Warschau, Polen. Ik had er nog nooit eerder gedraaid, maar was zo onder de indruk van de club zelf, die niet per se heel groot is maar wel een sterke underground feeling heeft. Donker, fantastisch geluid, rauwe inrichting en intense vibe. En ik was ook ongelooflijk aangedaan door de hospitality van de promotors.”

Charlotte de Witte Pukkelpop
Charlotte de Witte op Pukkelpop 2017. ©️ Fille Roelants


 3. Beste release

“Perc heeft een heel straf album uitgebracht dit jaar, ‘Bitter Music’. Daarvan zijn meerdere tracks voor een lange tijd onderdeel geweest van mijn sets. Twee uitschieters zijn ‘The Thought That Counts’ en ‘Look What Your Love Has Done To Me’, die zowat door elke dj is platgedraaid.”

“De laatste is voor mij ook een grote inspiratie geweest tijdens de productie van mijn nummer ‘Closer’. Ik zag en voelde hoe effectief het opkomen van de bas kan zijn in een break, en heb hetzelfde trucje toegepast in mijn track. Andere tracks en techno in het algemeen zijn altijd een gigantische bron van inspiratie geweest. Eeuwige dankbaarheid dus daarvoor.”

Andere tracks en techno in het algemeen zijn altijd een gigantische bron van inspiratie


4. Moment van het jaar als artiest

“Ook een heel moelilijke keuze. Wat ik heel cool vond en mij heel vereerd bij voel is dat ik een rework heb kunnen maken van ‘The First Rebirth’ van Jones and Stephenson op Bonzai Music. Het is een label dat een enorme impact heeft gehad op de elektronische muziek scene back in the days, en bestaat inmiddels 25 jaar. Even lang als ik dus. Dat ze mij hebben gevraagd om als jonkie deel uit te maken hiervan, heeft me echt diep geraakt.”


5. En privé?

“Als je zoveel geluk hebt in het leven om van je hobby je beroep te maken is het nogal moeilijk om beiden gescheiden te houden. Ik heb een fantastisch jaar gehad als artiest, wat ook een directe impact heeft gehad op mijn privé en general feeling of happiness.”


6. Talent van 2017

“Nastia Reigel, Looper en Cosmin TRG.”


Volg TIOH op Facebook:


7. De beste reden om uit te kijken naar 2018

“De agenda voor 2018 ziet er al behoorlijk vol uit dus het belooft een intens, maar fantastisch jaar te worden. Ik ga op tour in zowat elk continent ter wereld en kan reizen naar plaatsen waar ik nog nooit ben geweest. Reizen, gecombineerd met muziek draaien, is altijd mijn droom geweest. Het feit dat ik dit heel vaak ga beleven in 2018 maakt het zeker en vast een jaar om naar uit te kijken.”

>> Zie ook: Awakenings met killer line-up terug naar Klokgebouw in Eindhoven <<

Awakenings Eindhoven


Charlotte de Witte op Awakenings

Charlotte de Witte staat op 1 januari op Awakenings New Years Day Special in de Gashouder in Amsterdam en op 27 januari op Awakenings in het Klokgebouw in Eindhoven. Meer tourdata van Charlotte de Witte via haar Facebookpagina.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Tiësto nieuwe nummer 1 in DJ FACT Top 100

De DJ FACT Top 100 van 2022 kent een nieuwe, Nederlandse nummer 1. Tiësto lost Marshmello af aan kop...

Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze trance hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute trance hoogtepunten? In een serie 'Afters' maken de muzikale specialisten van TIOH nog...