maandag, januari 18, 2021
Home Features Interview: Shane Codd scoort een hit in Europa met zijn debuutsingle

Interview: Shane Codd scoort een hit in Europa met zijn debuutsingle

-

De Ierse Shane Codd is kortelings doorgebroken met zijn debuutsingle Get Out My Head. Dit nummer behoort tot de top in een breed scala aan buitenlandse hitlijsten. In Nederland werd de track zelfs bekroond met de 538 Favourite en behaalde het de GrandSlam! op radiostation SLAM!

We spreken dit talent over dit prachtige debuut, zijn passie voor muziek, maar ook over opkomende releases en andere belangrijke plannen. Shane Codd komt van origine uit Ierland, hierdoor is dit interview vertaald. Wil je het artikel liever in het Engels lezen? For English click here.

Hoe ben je begonnen met het produceren van muziek?

“In Ierland gaan de meeste mensen naar de hogeschool of beginnen ze te werken wanneer ze klaar zijn met school. Ik volgde een cursus die ik eigenlijk niet leuk vond. Op dat moment wist ik al dat ik dj/producer wilde worden omdat ik zo erg van muziek hield. Vier/vijf jaar geleden begon ik met het maken van muziek. Vanaf het eerste moment wist ik al dat dit hetgeen was dat ik het liefst wilde doen. Daarom ben ik erg blij en dankbaar. Dit omdat mijn droom nu daadwerkelijk aan het uitkomen is.”

Het zijn van een muziekproducent is altijd al een droom voor mij geweest

- Advertisement -

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

“Het zijn van een muziekprocent is altijd al een droom voor mij geweest, omdat ik zoveel van muziek houd. Avicii en de EDM-artiesten van jaren geleden hebben mij vooral een lading inspiratie gegeven. Ik keek in mijn jongere jaren urenlang naar de aftermovie van Tomorrowland uit 2013 en bezocht op mijn zestiende de optredens van Avicii in Ierland. Een andere grote inspiratie van mij is sporter Conor McGregor. Hij laat zien dat je tegen andermans verwachtingen in kan gaan en dat het voor iedereen mogelijk is om je droom na te jagen.”

Wat is je werkwijze in de studio?

“Het produceren begint meestal met een vocaal en vervolgens bouw ik daar een track omheen. Echter, het komt soms voor dat er een idee in mij opkomt voor een nieuwe melodie. Vanuit daar werk ik dan verder. Ook kan het af en toe voorkomen dat ik de hele nacht in de studio zit tot in de vroege uurtjes.”

Hoe voelt het om een ​​hit te scoren met deze debuutsingle?

“Ik ben heel blij en overweldigd door alle reacties die ik heb gehad op dit nummer. Ik wil sowieso door blijven gaan en meer muziek blijven uitbrengen. Verder hoop ik dat mensen het net zo leuk zullen gaan vinden.”

Had je ooit verwacht dat dit nummer een grote hit zou worden in Europa?

“Dit had ik dus nooit verwacht! Ik ben heel blij dat dit nummer aan het groeien is in Europa, aangezien dit continent zo belangrijk is voor de dance-industrie. Daarom is het een droom voor mij om hier binnenkort op te kunnen treden.”

Hoe is het om ineens overal je eigen nummer te horen?

“Verbazingwekkend. Het is gek om te beseffen dat het op de radio gedraaid wordt en andere mensen mijn zelfgemaakte single delen op sociale media. Hier ben ik enorm dankbaar voor.”

Shane Codd

Wat kunnen we binnenkort van je verwachten en wat zijn jouw toekomstplannen?

“In de komende weken hoop ik een remix van een hele grote artiest uit te brengen. Daarbij zal ik begin dit jaar mijn nieuwe single releasen, dus daar ben ik zeer enthousiast over. Ondertussen wil ik nog meer nummers blijven uitbrengen. Bovendien hoop ik optredens te kunnen geven in Ierland, Engeland en Europa. Het is mijn droom om mensen plezier te zien hebben terwijl ik muziek maak en speel.”


Wil je up-to-date blijven over deze artiest? Volg Shane Codd op Twitter en Instagram.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno.

Gerelateerd

Dance & Drugs: (Onder) invloed in coronatijd

Drugs en onze roemrijke dancecultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe vergaat het de gebruiker in een tijd...

Interview: Shane Codd scoort een hit in Europa met zijn debuutsingle

De Ierse Shane Codd is kortelings doorgebroken met zijn debuutsingle Get Out My Head. Dit nummer behoort tot de...