woensdag, december 6, 2023

La Nuit d’Orange: warmte op Koningsnacht (en -dag) in Eindhoven

-

Home » Biki90 » La Nuit d’Orange: warmte op Koningsnacht (en -dag) in Eindhoven

Als de weersvoorspellingen kloppen, zullen een hoop partypeople dit jaar een binnenfeestje op Koningsnacht verkiezen, in plaats van buiten met Koning Winter, de volgende dag. Maar als je van smaakvolle techno en (deep/tech)house houdt, kun je sowieso niet om het dikke feest heen dat de boys van La Fête 040 volgens oranje traditie in de Oude Rechtbank en het Tuchthuis bouwen. Na Monika Kruse en Hot Since 82 in het Natlab (met Arthouse) haalt de organisatie op Koningsnacht weer een exclusief legertje toppers naar Eindhoven. Tijdens La Nuit d’Orange wordt opgetreden door onder meer Deetron, Tapesh, Anja Schneider en Nakadia. “Dit is een van de beste line-ups die we ooit hebben gehad.” En nu ze toch zo lekker bezig zijn, hebben ze besloten er de volgende dag nog maar een feestje aan vast te plakken: Koningsdag, d’Ooorange!

 

Nee, leedvermaak om de weerberichten heeft Steven van den Brink van La Fête 040 echt niet. Daar is hij te veel liefhebber voor.

“Koningsdag Eindhoven is een te gekke feestdag, en hoort in de zon. Maar laat ik het zo zeggen: als het woensdag echt zo koud wordt, hoeft niemand bij ons de nacht ervoor vroeger naar huis.”

Sowieso zou hij dat niemand aanraden – en dat volgen wij wel. Samen met partner in crime Joris Jansen bouwt Steven op Koningsnacht volgens traditie weer een exclusief feest met een schat aan mooie namen.

Tapesh

Deetron

Onder meer Deetron, Tapesh (foto), Anja Schneider, Nakadia, Prinz en Smos zullen, verdeeld over 2 zalen in de Oude Rechtbank en het naastgelegen Tuchthuis, voor voldoende warmte of zelfs hete momenten zorgen. Uiteraard draait Steven (alias STVN) zelf ook zijn (warm-up) setje, net als mede-residents Ivo Foreal, Pieter Lepelaars en N.E.R.D.

Steven: “In dit segment, op zo’n intieme locatie, kun je ons feest echt wel uniek noemen. Zulke kwaliteits-dj’s, op aanraak-afstand in een gezellige zaal – dat maak je zelden mee. Dit is echt een van de beste line-ups die we ooit hebben gehad.”

En ja, dan speelt zeker mee dat het ‘slechts’ een dinsdag is. “In het weekend betaal je de hoofdprijs voor grote buitenlandse dj’s, maar zo midweeks is er normaal gesproken niks te doen in het nacht- of festivalleven. Dus maakt een boeking van iemand als Tapesh wat makkelijker.”

In dit segment, op zo’n intieme locatie, kun je ons feest echt wel uniek noemen

Nakadia

Daar noemen we iemand. Vorig jaar sloot de Duitser nog de grote Ants-stage af op Extrema Outdoor, waar La Fête 040 overigens ook een podium hostte. Dinsdag staat de geroemde dj voor hooguit 200 man in het intieme oude rechtszaaltje aan het Stratumseind. Nakadia (foto) sluit daarna af, met haar ‘vrolijke, positieve techno’.

In de iets grotere zaal van het Tuchthuis staan onder meer de Zwitserse alleskunner Deetron en de Berlijnse techno-koningin Anja Schneider. “Die zie je ook zelden in Nederland, laat staan in het zuiden. Maar we mogen het publiek graag een beetje opvoeden.”

Rot8ion

De tuchtige technozaal wordt uiteraard weer onder handen genomen door Rot8ion (Eindhovenaar Rob van Rooij). Steven verwacht een nieuw huzarenstukje van de vaste visuele kunstenaar van La Fête 040, die onlangs nog mocht exposeren in het Natlab.

“Rob gaat een aantal led-schermen die achter de dj’s komen te hangen, bekleden met doek. Terwijl de leds er van achter doorheen komen, worden er van de voorkant visuals op geprojecteerd.

Plezant vindt Steven ook het optreden van de Belgen Prinz en Smos, twee boegbeelden van de Vlaamse scene en residents van club-icoon Café d’Anvers. “We hebben ze eerder al eens gehad, op ons feest Ensuite. Dat was te gek, zij waren ook super-enthousiast.”

Reden zelfs om een uitwisseling te starten met Café d’Anvers. “Binnenkort staan wij met een aantal van onze dj’s in Antwerpen. En dat willen we zo vaker gaan doen.”

Koningsnacht Eindhoven

La Fête 040 op Foodstock

En er komen meer uitstapjes. De stage op Extrema Outdoor krijgt geen vervolg, maar La Fête 040 gaat wel een andere smakelijke hosting doen op een festival. Het gaat het dancepodium verzorgen op foodtruck- annex muziekfestijn Foodstock, dat dit (2e) jaar met een driedubbele editie terugkeert op het terrein van de Technische Universiteit in Eindhoven.

De eerste Foodstock van 2016 is komend weekend, maar nog zonder La Fête. Op de editie van 27 tot en met 29 mei, net als in juli (22-24). Steven: “Ook hier komen we met een aantal nationale en zelfs internationale artiesten.”

Koningsdag: d’Ooorange

Want Steven en zijn compagnon Joris Jansen denken graag door. Letterlijk. De kou op Koningsdag bracht hen tot het snelle besluit om op woensdag nog even verder te feesten in de Oude Rechtbank. Tijdens Koningsdag: d’Ooorange kun je vanaf 14:00 uur de draad weer oppikken met locals als Lemon Aid, STVN zelf en Ivo Foreal. La Fête laat je niet in de kou staan.

 

La Nuit d’Orange: 26 april, 22:00-04:00, Oude Rechtbank/Tuchthuis Eindhoven. Check het Facebook-event voor alle info.
Koningsdag: d’Ooorange: 27 april, 14:00, Oude Rechtbank Eindhoven. Check het Facebook-event voor alle info.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...