zaterdag, oktober 23, 2021
spot_img
HomeFeaturesExtrema Extra: Ouderwets genieten op het grootste festival der Lage Landen in...

Extrema Extra: Ouderwets genieten op het grootste festival der Lage Landen in 2021

-

Het Belgische festival Extrema Extra trok afgelopen weekend bijna 60.000 bezoekers naar Houthalen-Helchteren. Daarmee werd het onverwacht het grootste outdoor muziek-evenement van de Lage Landen. TIOH was erbij, beleefde een heerlijk, zonovergoten weekend en ging ondertussen backstage om artiesten naar hun comeback-gevoelens te vragen.  

Foto’s: Extrema

Iedereen ging er een paar maanden geleden nog vanuit dat Extrema Extra een ‘schaalbaar’ tussendoortje van Extrema Outdoor Belgium in het najaar zou zijn. Ja, de vooruitzichten waren begin dit jaar goed, maar er zouden vast nog beperkingen zijn.

Dus mochten er niet al te hoge verwachtingen zijn, zeker niet qua capaciteit. Het 10-jarig jubileum van Extrema Outdoor Belgium, dat eigenlijk vorig jaar al gevierd had moeten worden, werd vast doorgeschoven naar het (vertrouwde) Pinksterweekend van 2022. Die viering moest de volle glorie krijgen.

Line-up

- Advertisement -

Maar wie afgelopen weekend de lange tocht over het immense festivalterrein van De Plas in Houthalen-Helchteren maakte, van Distrikt 1 helemaal linksonder naar Distrikt 7 rechtsboven, zag die volle glorie nu al. Een kleine 60.000 liefhebbers kwamen, verdeeld over 3 dagen, af op Extrema Extra. 

Je moest jezelf even in je ogen wrijven, zeker als Nederlander. De coronacheck bij de ingang daargelaten, was het alsof de tijd 2 jaar had stilgestaan, en nu weer doorliep.

Ook de line-up was – reisbeperkingen of niet – ‘gewoon’ internationaal. Met bijvoorbeeld Amerikaanse artiesten als Dubfire, Maceo Plex (foto boven) en DJ Holographic, die vrijdag op de mainstage (even groot en imposant als de laatste keer) een verrassend soulvolle set neerzette. En zo hoorden en zagen we op veel podia frisse, andere sounds en gezichten.

Berlijn was ook sterk vertegenwoordigd, met onder meer Âme (back to back met Jennifer Cardini), Dixon, Mind Against, Ben Böhmer en Pan-Pot. En uiteraard was er ook weer een flink legertje aan Nederlandse en Belgische artiesten, zowel opkomend als gevestigd (Amelie Lens, Joris Voorn, Franky Rizardo).

Afters

De artiesten hadden er zelf ook zichtbaar zin in, na zo’n lange periode van droogte. Dixon en Âme draaiden vrijdag nog even door op de afterparty, later in het weekend deden ook Maceo Plex en Mind Against dat.

“De afgelopen anderhalf jaar heb ik ontzettend veel nieuwe muziek gemaakt. Nu kan ik dat eindelijk laten horen”, zei Joris Voorn voor onze camera. We spraken ook de rijzende Belgische dj/producer Cellini, die bekende echt langdurig aan het aftellen te zijn geweest.

Check onze backstage interviews op Extrema Extra:


Extrema Extra

Meer foto’s en video’s van Extrema Extra vind je op de socials van het festival.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Alles over ADE 2021

Klik hier en blijf op de hoogte

Gerelateerd

Rock The House #124: Embankment

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...

Extrema Noir: indrukwekkende line-up voor nieuwjaarsevent

Jeff Mills, Amelie Lens, Len Faki, Adam Beyer en een tiental andere artiesten sieren de line-up van Extrema Noir,...