woensdag, december 6, 2023

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

-

Home » Features » PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst 70 artiesten, verdeeld over 7 podia en 2 festivaldagen komt het evenement sterker dan ooit voor de dag. Een interview met programmeur Bjorn Wolf, die een inkijkje geeft in de totstandkoming én een selectie van niet te missen acts geeft.

PLOEGENDIENST Festival wordt elk jaar weer beter in het vissen van krenten uit de pap. Onder meer Reinier Zonneveld, KI/KI, Âme, Kobosil en andere (latere) grootheden stonden de afgelopen jaren op de line-up. Dit jaar weten ze weer een prachtige diversiteit te creëren.

Op PLOEGENDIENST kun je de sterren van de toekomst bewonderen. Bjorn Wolf, programmeur bij Kairos, de organisator van het festival: “We programmeren op energie, opkomend talent, plezier, artiesten die hun strepen meer dan hebben verdiend én authenticiteit. Het moet een mooie mix zijn.”

Met 7 podia en een prachtig scala aan (inter)nationale talenten weet PLOEGENDIENST zo haar unieke karakter uit te dragen in de volle wereld van house en techno.

>> Check ook: PLOEGENDIENST Festival: Volle bak terug naar het oude speciaal

Ploegendienst

Een vreemde eend in de bijt is het wel. Een elektronisch festival dat zichzelf wat marketinguitingen betreft zeker niet te serieus neemt, maar dat wel doet als het gaat om de line-up. Daarbij weten ze ook op een intelligente manier hun genres te verbreden. Door dit jaar onder meer focus te leggen op een mix van minimal, electro, house en (hard) techno. Met toffe b2b’s (ploegen) weten ze ook steeds weer te verrassen. Uniek in haar soort, zeker in het zuiden van Nederland.

Totstandkoming line-up

Bjorn Wolf legt uit dat de programmering allereerst tot stand komt naar aanleiding van de laatste editie en de feedback die daar op volgt. “Dit neem je mee in de koers die je gaat varen voor de komende evenementen. Daarna zetten we de lijnen uit en benaderen we de eerste artiesten om te kijken of het voor hun past qua concept, budget en planning. Wanneer de eerste artiesten geboekt zijn proberen we vervolgens zo goed mogelijk passende artiesten eromheen te programmeren.”

Wat was voor jou de grootste uitdaging bij het maken van deze programmering?

“Om een programma samen te stellen dat gevarieerd is en een breed publiek aanspreekt: zowel de echte puristen als de bezoekers die vooral voor ons concept komen. We willen graag dat mensen denken van: ‘Hey tof man, dat die namen gewoon in Breda staan.’ Daarnaast is het voor mij ook een uitdaging om niet voor de ‘makkelijke’, voor de hand liggende keuzes te gaan. Maar juist wat risico te nemen, terwijl je dat risico nog wel in de hand houdt.”

Dit is onze meest gevarieerde en internationale line-up tot nu toe, terwijl we ook trouw zijn gebleven aan onze visie

ploegendienst

Wat is er bijzonder aan de programmering van PLOEGENDIENST 2023?

“We hebben dit jaar onze meest gevarieerde en internationale line-up tot nu toe. Terwijl we ook trouw zijn gebleven aan onze visie. En dat is dat we naast 7 verschillende podia met 7 verschillende genres ook nog veel ruimte hebben gelaten voor opkomend lokaal en regionaal talent.”

Back-to-backs

“Daarnaast presenteren we een aantal nog niet eerder vertoonde b2b’s op ons festival, zoals Benny Rodrigues b2b Luuk van Dijk, Ferro b2b Doudou MD, Marlon Hoffstadt b2b Tjade en Shanti Celeste b2b Fafi Abdel Nour.”

Over talent gesproken: wie heb je dit jaar geboekt waar je echt in gelooft?

“MYRA, een jonge vrouwelijke dj uit het zuiden van Nederland. Met gigs op Awakenings en 909 Festival doet ze het erg goed momenteel. Ik ben heel benieuwd hoe ze zich blijft ontwikkelen!”

Waar ben je het meest trots op als je naar deze billing kijkt?

“Dat we een programma hebben waarin een veelvoud van stromingen aan bod komt. Van (hard) techno en house tot minimal, electro en trance. PLOEGENDIENST is een festival wat zich niet specifiek op één stroming binnen de underground dance wil focussen, maar bezoekers juist kennis wil laten maken met verschillende stijlen. Ik denk dat dat dit jaar weer gelukt is en dat we trots mogen zijn dat we deze artiesten naar onze stad hebben kunnen halen.”

Vier niet te missen acts volgens Bjorn Wolf

Raresh (Zaterdag 19.00-21.00u @ de Vuurtoren)

“Uniek om deze man te mogen verwelkomen in Breda! Een legende in de minimal house scene en voor mij een persoonlijke favoriet!”

Shanti Celeste (Zondag 15.00-18.30u @ de Haven)

“Shanti is een nieuwe resident van BBC Radio 1. Haar sets staan bol van de energieke housegrooves. Daarnaast speelt ze op PLOEGENDIENST een niet eerder vertoonde b2b set met Fafi Abdel Nour van maar liefst 3,5 uur. A must see!”

Dee Diggs (Zaterdag 21.30-23.00u @ de Pier)

“Brooklyn’s finest house queen. In haar sets kunnen we een toffe mix verwachten van house, soul, disco en techno. Met haar invloed als dj, curator en evenementen-organisator zet zij zich ook met lef in voor gemarginaliseerde groepen zoals de queer-cultuur. Maar ze is bovenal een super interessante artiest om naar te luisteren!”

Octo Octa (Zaterdag 21.30 – 23.00u @ de Haven)

“Voor de pandemie hadden we haar al op onze line-up staan, maar helaas ging dat evenement niet door. De afgelopen jaren is ze zo in populariteit gestegen dat het steeds lastig was om onze evenementen met haar volle agenda af te stemmen. Samen met haar partner Eris Drew is ze op dit moment een van de meest gewilde acts in de scene. Een absolute aanrader dus die je niet wilt missen!”


PLOEGENDIENST Festival

Zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023, Galderse Meren nabij Breda. Tickets voor beide dagen zijn nog beschikbaar. De zaterdag gaat al richting uitverkopen, aldus de organisatie. De line-up per dag wordt binnenkort bekendgemaakt.

>> TICKETLINK

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...