REBiRTH Festival ’22: de terugkeer van onze vrijheid

-

Home » Features » REBiRTH Festival ’22: de terugkeer van onze vrijheid

REBiRTH Festival keerde het weekend van 8 t/m 10 april, na twee geannuleerde edities, terug naar de Raamse Akkers in het Brabantse Haaren. In 2020 en 2021 gooide het coronavirus nog roet in het eten. Het festival stond daardoor volledig in het teken van het thema ‘Unite Again’. Het was een ware wedergeboorte van het festivalseizoen, waarbij liefhebbers van de hardere stijlen de terugkeer van onze vrijheid hartstochtelijk vierden. Huisgenoot Peter de Valck deed verslag van de zaterdag.

Veerkracht

De organisatie REBiRTH Events heeft aardig wat klappen te verwerken gekregen tijdens de coronacrisis. Allereerst moest de organisatie REBiRTH Festival 2020 ‘Island of Infinity’ – na een jaar van voorbereiding – met pijn in het hart afgelasten. Vervolgens handelde de organisatie in de zomer van 2021 razendsnel toen er weer evenementen mochten plaatsvinden (weliswaar onder bepaalde voorwaarden). REAWAKE Festival was geboren en in het leven geroepen om na anderhalf jaar radiostilte eindelijk weer de bloemetjes buiten te kunnen zetten. Echter bleek dat een fata morgana. Het gehele festivalterrein stond klaar om bezoekers in groten getale te ontvangen. Helaas besloot de Nederlandse overheid last minute om alle evenementen te annuleren. REBiRTH Events voelde zich wederom geslagen.

>> Zie ook: Kopstukken woest over abortus Summer Of Love

Geslagen, maar niet verslagen. Als een volleerd kickbokser wist de organisatie deze ferme klappen te incasseren. Zij rechtte haar rug en stond weer op. Dat resulteerde in een onovertroffen opening van het festivalseizoen in 2022. Het startschot van een onvervalste Summer Of Love.

Wedergeboorte

Aankomend weekend is het Pasen. Met Pasen wordt onder andere de wederopstanding van Jezus gevierd. Zo hield bijvoorbeeld technofeest Awakenings zijn eerste editie tijdens Pasen en daarbij ontstond de naam Awakenings. Voor harder styles liefhebbers voltrekt de wedergeboorte van het festivalseizoen traditioneel in het tweede weekend van april tijdens REBiRTH Festival. Dit jaar kwam er zelfs nog meer symboliek om de hoek kijken. REBiRTH Festival ’22 belichaamde namelijk de terugkeer en wedergeboorte van onze vrijheid.

35.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verenigden zich afgelopen weekend op het uitgestrekte festivalterrein Raamse Akkers in Haaren. Met een dozijn aan verschillende stages en een levendige camping was er voor iedere liefhebber wat wils.

REBiRTH Festival ’22

De festivalkriebels ontstaan al in het begin van de werkweek. Deze kriebels worden heviger als de zaterdag eenmaal aanbreekt. ’s Ochtends gaat mijn wekker en als ik mijn telefoon erbij pak, zie ik tot mijn verbazing dat de weergoden ons toch beter gezind zijn dan op voorhand was voorspeld.

Voor mij begint een evenement eigenlijk al op de route naar het festivalterrein toe. Dat hoort immers bij de totale beleving. De organisatie speelt daar mede op in door de inzet van partypendelbussen. De chauffeur draait de volumeknop flink open wat voor een uitgelaten sfeer in de bus zorgt.

Unite Again

Eenmaal aangekomen op de heilige grond duurt het slechts – pak ‘m beet – 20 minuten voordat mijn vrienden en ik acclimatiseren. Dat ultieme gevoel van vrijheid dat naar bovenkomt als je flaneert over het festival. De hardstyle classics sounds, vele bekende gezichten en de intieme sfeer op de ietwat bescheiden (lees: kleine) REACTIVATE stage dragen daar zeker aan bij. Zou de organisatie de steeds voortdurende populariteit van dit (sub)genre dan toch onderschatten? Na hier setjes van NSCLT, Josh & Wesz en een stuk van Adrenalize bij te hebben gewoond, snel ik mij naar de indrukwekkende mainstage.

Phuture Noize zet daar misschien wel de set van de dag neer met een fantastische show en nauwkeurig afgesteld geluid. Een flinke opwarmer voor zijn eigen X-Qlusive volgende week zaterdag.

>> Lees ook: Hardstyle in april 2022: De tips van Peter

Vervolgens neem ik na de intro van de live-act van Sub Zero Project weer de benen naar de REACTIVATE tent. Om daar – met uitzondering van kleine uitstapjes naar de REBiRTH Mainstage (D-Block & S-te-Fan) en REBELLiON area (Delete) – te blijven tot het einde. Psyko Punkz, Alphaverb, The Pitcher, Donkey Rollers (LIVE) en Ran-D zorgen respectievelijk voor een extatische sfeer.

Vrijheid

REBiRTH Events heeft met REBiRTH Festival ’22 eens te meer bewezen dat het behoort tot de beste weekendfestivals die onze harde stijlen scene rijk is. Een memorabele editie die bij velen nog jarenlang vers in het geheugen gegrift zal staan. Niet alleen vanwege de kick-off van het festivalseizoen, maar ook vanwege de start van een Summer Of Love en de terugkeer van onze vrijheid.

We want to be free
Free to do whatever we want to do
Free in serenity

‘The Pitcher – Serenity’


Meer hardstyle tips, evenementen, festivals en muziek?

Bekijk de nieuwe pagina met de nieuwste hardstyle festivals, tips, evenementen en hardstyle releases.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter de Valck
Peter de Valck
Creatieve contentmarketeer, energieke evenementenorganisator, socialmediagoeroe, sportfanaat en (Hard) Dance liefhebber, die niet alleen de bal naar de juiste kleur weet te spelen, maar ook het spelen met woorden tot een handelsmerk heeft bekroond. U vraagt, Peter schrijft! Wil jij dat Peter verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle of hardcore releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...