dinsdag, oktober 3, 2023

‘Die Hard’ Cor van Leeuwen over Thunderdome 2022: “Vol met liefde!”

-

Home » Features » ‘Die Hard’ Cor van Leeuwen over Thunderdome 2022: “Vol met liefde!”

Zaterdag 10 december zullen 50.000 gabbers zich verzamelen in de Jaarbeurs in Utrecht, om de ‘verjaardag’ van de Wizard te vieren. Het 30-jarig jubileum van Thunderdome belooft een nieuw hoofdstuk in de hardcore-geschiedenis te worden. TIOH sprak met die hard Thunderdome-fan Cor van Leeuwen over zijn verwachtingen.

Check ook: Hardcore in december 2022: deze highlights mag je niet missen!

Wat zijn je verwachtingen voor Thunderdome 2022?

“Dat is een goede vraag, allereerst verwacht ik dat iedereen na zo lang niet meer feesten er enorm naar uitkijkt om weer eens op Thunderdome te kunnen staan. Om samen te genieten van de muziek, maar zeker ook om elkaar gewoon weer te zien en te spreken.”

Wat vind je van de line up?

“Ja ik ga genieten, je zult mij vooral vinden in The Thundergods-area. Buzz Fuzz vs. Lady Dana, Chosen Few vs. Dano én DJ Vince. Ik ga zeker ook kijken bij Mad Dog, N-Vitral of Promo in de Thunderdome-area. Een paar rondjes in The Tunnel of Terror zijn toch ook wel verplicht. Daarnaast natuurlijk ook naar Marc Acardipane in de Heroes of Hardcore-area. Jeetje ik raak nu al in de war, ik wil alles zien!”

Is die Thunderdome waardig?

“Jazeker. Het is een brede line-up die elke gabber bediend. Er is voor iedereen wel wat interessants aanwezig. Goed om dit jaar ook artiesten als WaxWeazle te zien, heel tof. Ik zou het in de toekomst ook heel gaaf vinden als er specifieke ruimte is voor nieuw talent. Ik ken er wel een paar hoor.”

Waarom is Thunderdome zo uniek voor jou?

“Thunderdome is een gevoel, saamhorigheid. Het maakt niet uit waar je vandaan komt en hoe je er uit ziet, we behandelen elkaar allemaal met respect. We komen allemaal samen voor dezelfde passie en dat is de muziek. #thunderdomeisyou zegt daarin eigenlijk alles en ik roep graag: de dansvloer is iets inclusiefs, hij is van iedereen.”

“Ik wil daarnaast ook aanstippen dat ik enorm uitkijk naar de ontmoetingen onderling. Om half 1 ’s nachts zoeken de die hards van over de hele wereld elkaar op, dat is altijd een heel bijzonder moment. Vol met liefde!”

Wanneer besefte je dat Thunderdome meer dan alleen een feest was?

“Dat is het natuurlijk altijd al wel geweest natuurlijk. Dat begon bij het gevoel dat je kreeg toen je in 1992 je eerste Thunderdome cd-tje op je zolderkamer aanzette tot dat gevoel wat je hebt als je met duizenden mensen Utrecht Centraal op komt lopen voorafgaand aan het feest. Of bijvoorbeeld die dag dat we met z’n allen een complete bioscoop bezetten tijdens de premiere van de film ‘Thunderdome Never Dies’.”

Wat onderscheidt Thunderdome van andere hardcore evenementen?

“Er is een kantelpunt geweest. Na ‘The Final Exam’ in 2012, heeft Francois Maas een nog hechtere connectie met de fans proberen te zoeken en daar is hij erg goed in geslaagd. Er volgden een aantal ‘Thunderdome Die Hard Days’, evenementen waarbij de focus echt op de fans lag en de connectie met het merk. Daar zag je dat iedereen gewoon wilde samenkomen. Trots met je bomber aan naar de Melkweg, daar samen buiten in de rij staan en half Amsterdam snapte er niks van. Wij wel. We mochten weer. Ik heb daar in die jaren ook de meeste van mijn huidige maten leren kennen. Maten voor het leven die door dik en dun er altijd voor elkaar zijn.”

Wat zijn je meest unieke momenten in je Thunderdome geschiedenis?

“Zo dan, ja dat zijn er een aantal hoor. Te veel om op te noemen, maar hier een selectie: In 1998 Thunderdome op Mysteryland tijdens de avond dat Nederland van Argentinië won en wij met z;n allen in die dampende tent stonden te zingen tijdens de set van DJ Promo. Ik heb daar ook mijn eerste Tunnel of Terror meegemaakt, heel indrukwekkend. Verder vond ik de besloten ‘birthday-party’ van de Wizard in 2016 ook erg mooi. Met een klein groepje genodigden naar Amsterdam om gewoon samen feest te vieren en taart te eten. Als laatst vind de officiële Die Hard-dagen echt memorabel.”

“Ikzelf heb in 2021 tweemaal een Die Hard Picknick georganiseerd, dat vond ik ook heel bijzonder. Zeker ook in de corona-tijd, gewoon een groepje vrienden bij elkaar. Tijdens de laatste picknick waren we samen met gabbers uit vier verschillende landen. Daar ben ik trots op. Een unieke groep mensen vanuit alle lagen uit de samenleving die echt serieuze kilometers afleggen om met elkaar op een kleedje in een park te gaan zitten.”

Heeft elke Thunderdome editie iets unieks?

“Ja dat vind ik wel. Het thema is vaak leidend. De ene keer staan er 3D hologrammen in de zaal, waarop dansende gabbers worden afgebeeld. Een andere keer vielen er halverwege de nacht vier doeken naar beneden, om vervolgens een grote Thunderdome te onthullen. Maar ook de kleinere edities hebben altijd wel iets unieks gehad.”

Wat wordt er zo uniek aan deze editie?

“Hahaha, ja dat weet ik uiteraard nog niet. Daar zul je de grote baas Francois voor moeten spreken. Maar laten we ons gewoon lekker laten verrassen, dat hebben we met z’n alles wel verdiend na zo’n lange tijd. Eén ding weet ik wel: iedereen kijkt er naar uit dus we gaan knallen. We zien elkaar rechts voorin, bij de speakers!”


Meer Thunderdome

Meer informatie over Thunderdome 2022 is te vinden op de officiële website.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...