dinsdag, februari 27, 2024

De toppers van 2015: de (half)jaarlijst van Our House

-

Home » Features » De toppers van 2015: de (half)jaarlijst van Our House

Jaarlijstjes? Ehm… wij bestaan nog maar een half jaar! Maar wat een hoop veelgelezen nieuws en verhalen hebben we al gebracht in die eerste maanden Our House. Zelf waren wij ook wel benieuwd wat nu eigenlijk de grootste trekkers waren. De top 5 tot nu toe:

5. Sluitingstijden: in 2016 eindelijk verruiming in Brabant?

Naar de Randstad hoef je tegenwoordig niet meer om goede feesten of dj’s mee te maken. Nog wel helaas als je lekker lang door wil halen. Hoewel… in Venlo loopt al een experiment met verruimde sluitingstijden. En hier en daar in Brabant broeit het ook en zou 2016 wel eens een doorbraak kunnen vormen. Redelijk vers van de pers nog maar, lees je het in dit diepgravende tweeluik van Chris de Zeeuw (deel 1 over de stand van zaken qua nachtleven, deel 2 over de politiek). Aan de likes, comments en shares te zien zal het de gemoederen nog wel even bezighouden. Wie uit onze kringen is er nou eigenlijk tégen lange Brabantse nachten?

4. Reportage: Afteren in het zuiden, waar kan het nog?

Een té voor de hand liggend bruggetje, horen we jullie denken. Maar deze staat echt net een treetje hoger. Als de club-deuren in de jaren ’90 of ’00 dicht gingen, kon je nog door dansen tot het moment dat je ouders al weer bij oma aan de appeltaart zaten. (Check zeker ook even onze feature met DJ Francois, hét boegbeeld van deze periode). Maar hoe zit het anno 2016? Onze nacht/dag/ochtendbraker Jesper de Vaan offerde een slaapsessie op voor een veelgelezen en –gewaardeerde reportage over afteren in Brabant.

Flying Dutch

3. De mooiste dancepodia van 250K uit Eindhoven

De dancewereld is onlosmakelijk verbonden met vette shows en podia. En het mooie is: veel van die creaties worden gewoon in Eindhoven bedacht. De ontwerpers van 250K en Eyesupply zijn er wereldberoemd mee geworden. Voor Our House selecteerden ze hun eigen favorieten. Van Armin Only, langs Flying Dutch (foto, recht voor de deur van hun eigen Klokgebouw) tot de brug over het meer van Aquabest, tijdens Extrema Outdoor – daar waar het enorme succesverhaal ooit mee begon.

2. Extrema komt met festival voor jong en oud: Mandala

Over Extrema gesproken. De komst van een nieuw evenement van de Eindhovense organisator vormde een tap- en klik-kanon op Our House. Primeurtjes doen het blijkbaar goed. In de slotpassage van het eerder dit jaar verschenen boek ‘Extrema – 20 Years of Love’, geschreven door onze hoofdredacteur Mark van Bergen, beloofde Extrema-baas Marcel Mingers zijn dochtertje Julia dat hij het van haar afkomstige idee voor een ‘creatief festival voor jong en oud’ gaat realiseren. In juni 2016 gaat dat gebeuren, vertelde Marcel exclusief tegen Our House. Een leuke, verrassende toevoeging aan festivalland.

Dimitri Vegas & Like Mike

1. Internationale primeur: de nieuwe nummer 1 in de DJ Mag Top 100

En als we het dan toch over scoops hebben. We zijn nog steeds benieuwd wat deze ‘gedaan’ zou hebben wanneer we hem in Engels hadden geschreven en internationaal hadden verspreid. Gespeculeerd werd er heel veel, maar niemand had het bij het rechte eind. Wij wel. Our House meldde het nieuws over Dimitri Vegas & Like Mike (op de foto tijdens hun recente show in Antwerpen) reeds op 2 oktober. Dit na informatie te hebben ingewonnen bij een aantal internationale top-dj’s. De bronnen wensen anoniem te blijven, omdat de belangen van de DJ Mag Top 100 nog altijd van zeer bepalende waarde zijn. Dit tegen hun zin, overigens. Ook tegen die van ons, kon je lezen. Wie is er nou eigenlijk wel echt vóór deze ‘doping van de dance’?

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Geen Chinezen, wel allrounders: De DJ FACT Top 100 versus de DJ Mag Top 100

De verschillen tussen onze vorige week gelanceerde DJ FACT Top 100 en de laatste DJ Mag Top 100 zijn...